MEDIA

Το Βήμα και το περίεργο πρωτοσέλιδο για το Χαμόγελο του παιδιού

Το ίδιο το Βήμα κάνει λόγο για αντιπερισπασμό για το θέμα με την Κιβωτό του κόσμου. Λίγες εβδομάδες μετά ξεκινά θέμα για το Χαμόγελο του παιδιού
Το Βήμα και το περίεργο πρωτοσέλιδο για το Χαμόγελο του παιδιού

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, συνηθίζουμε να λεμε. Όταν όμως ανάβουν πολλές φωτιές ταυτοχρόνως, συνήθως μιλάμε για εμπρησμό. Ποιος και γιατί βάζει φωτιά στην ιδιωτική πρωτοβουλία προστασίας παιδιών και οικογενειών, ελλείψει σοβαρής κρατικής, που όλοι έχουμε αγκαλιάσει;

Το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής ήταν το μεγαλύτερο δώρο, όχι μόνο στο Χαμόγελο του παιδιού, αλλά και σε όλους τους αντίστοιχους οργανισμούς. Κυρίως ήταν αυτό που χρειαζόταν η κοινωνία για να επανέλθει η πίστη της στην προσφορά στο συνάνθρωπο. Το Χαμόγελο του παιδιού απάντησε ήδη στα «ερωτήματα» της εφημερίδας ενώ αναμένεται και μια συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεν άφησε ούτε μια υπόνοια αναπάντητη, υπενθυμίζοντας μάλιστα και μια λίστα από έργα και δράσεις των τελευταίων χρόνων που κάνουν όσους έδωσαν έστω και 1 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια στον οργανισμό περήφανους.

Το έργο του Χαμόγελου δεν ήταν ποτέ κρυφό. Οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για τις δράσεις του μέσα από την επίσημη σελίδα του Οργανισμού αλλά και τα Social Media του. Κρυφά όμως δεν ήταν ποτέ ούτε και τα οικονομικά του στοιχεία, όλα είναι προσβάσιμα. Αυτό είναι που προκαλεί και τα ερωτηματικά σχετικά με το πρωτοσέλιδο του Βήματος.

Αντιπερισπασμός

Τα πρωτοσέλιδα του Βήματος τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κυρίως πολιτικά. Μάλιστα η εφημερίδα ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα των υποκλοπών, ένα θέμα που παρά την ευρεία χρήση του και από την αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να γίνει.. talk of the town. Ζούμε στην εποχή που πονάει το κεφάλι σου και σε ένα λεπτό έχει εμφανιστεί διαφήμιση Panadol στο κινητό σου, θα μπορούσε να κάνει εντύπωση η βαρετή ιστορία των υποκλοπών; Στις 27 Νοέμβριου το Βήμα έγραφε στο πρωτοσέλιδο του, στο κεντρικό θέμα : Αντιπερισπασμός στην υπόθεση των υποκλοπών η ανάδειξη του θέματος της «Κιβωτού του κόσμου».

 

xamogelo tou paidiou

2 εβδομάδες μετά το ίδιο το Βήμα ξεκινά από μόνο του ένα Θέμα με πολλαπλάσια δυναμική αντιπερισπασμού. Ρίχνει το Χαμόγελο του παιδιού στην Αρένα των Social Media, των τηλεοπτικών Πάνελ και του 3D Ευαγγελάτου χωρίς κανένα λόγο, δημοσιοποιώντας απλά στοιχεία που είναι ήδη γνωστά και αναρτημένα.

Η κιβωτός

Με το δημοσίευμα του Βήματος πολλοί θα νόμιζαν, ή θα ήλπιζαν, πως η σκυτάλη της σκανδαλολογίας περνάει από την Κιβωτό στο Χαμόγελο και το σούσουρο θα αναζωογονηθεί , φέρνοντας και τον αντιπερισπασμό που πολύ σωστά με το πρωτοσέλιδό της είχε επισημάνει η ίδια εφημερίδα. Το δημοσίευμα όμως, και όλα τα άλλα sites που έσπευσαν να το ανακυκλώσουν μέσα στα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του, δε μπορούν να κλονίσουν τα γερά θεμέλια του Χαμόγελου του παιδιού και την πίστη του κόσμου σε αυτό. Ίσα ίσα μας κάνουν να δούμε από την αρχή και την ιστορία με την Κιβωτό του κόσμου. Μια αποδόμηση ενός έργου που ξεκίνησε από κάποιες – σοβαρές – καταγγελίες και κατέληξε σε μάρτυρες σε ζωντανή σύνδεση να διηγούνται «δε με άφηναν να σηκωθώ από το τραπέζι αν δεν έτρωγα όλο μου το φαγητό» και να σοκάρουν τους πανελίστες.

Το Χαμόγελο του παιδιού και η κιβωτός του κόσμου δε μπορούν να συγκριθούν. Από τη μια έχουμε έναν οργανισμό υπόδειγμα, με στελέχη με τεράστια εμπειρία στην προστασία του παιδιού που έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από την μέρα της ίδρυσής του. Από την άλλη έχουμε έναν μοιραία προσωποκεντρικό οργανισμό. Έναν οργανισμό που ο πρωταγωνιστής του, ο πάτερ Αντώνιος, ήταν το success story του και τα θεμέλιά του. Τα καταπονημένα από το μπάσκετ γόνατα του όμως δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν όρθιο. Ηταν ανέτοιμος. Κάτι που συνήθως δεν είναι ένας ανέντιμος. Για αυτό ας κρατήσουμε ένα μικρό καλάθι για όλα όσα ακούμε αυτές τις μέρες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Βήμα και το περίεργο πρωτοσέλιδο για το Χαμόγελο του παιδιού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.