Ο Τάκης Τριαντόπουλος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσα στο επόμενο 48ωρο και φυσικά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νταμπλ τη σεζόν στην Basket League αλλά και με τη 16η θέση στην Euroleague όπου δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Με βάση τα όσα είπε ο κ.Τριαντόπουλος, που έχει την εποπτεία της (υπό πώληση) ΚΑΕ όσο ο ιδιοκτήτης παραμένει ανενεργός δεν πρόκειται να υπάρξουν και πολλές αλλαγές του χρόνου.

Όμως υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα. Από την ιστορία με τα funds από τις ΗΠΑ που ακούγονταν (από επίσημα χείλη) το περασμένο καλοκαίρι… Ως το έμψυχο δυναμικό και το θέμα του προπονητή… Αλλά και το γενικότερο πλάνο της ομάδας.

Ας δούμε όμως τα θέματα ένα προς ένα.

1.Σε ό,τι αφορά στο διοικητικό θέμα τι συνέβη με τα funds από τις ΗΠΑ;

Στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται ακόμα ότι η ΚΑΕ είναι προς πώληση. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου του 2020 και στη συνέντευξη που είχε δοθεί στο ΟΑΚΑ, ο Τάκης Τριαντόπουλος είχε πει.

«Έχουμε κάνει κινήσεις για να βρεθεί αγοραστής. Έχει ετοιμαστεί μία παρουσίαση με την αποτίμηση και την ιστορία. Δεδομένα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αυτό το πρότζεκτ, να βρουν πιθανούς αγοραστές. Ήδη κάποια funds έχουν δείξει ενδιαφέρον και περιμένουν τον φάκελο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να τον μελετήσουν. Υπάρχει πρώτο ενδιαφέρον».

Σε άλλη δήλωσή του, λίγες μέρες μετά είχε προσθέσει τα εξής:

«Θεωρώ σοβαρό το ενδιαφέρον. Κι αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που έχουν κινηθεί και από το σύμφωνο εμπιστευτικότητας που ζήτησαν να υπάρξει ώστε να μην διαρρεύσει το παραμικρό για εκείνους. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα ούτε χώρα προέλευσης. Δεν πρόκειται να αναφέρω το παραμικρό»

Και στις 20 Ιουλίου, σε εμφάνισή του σε διαδικτυακή εκπομπή είχε αναφέρει κατά λέξη:

«Έχει έρθει το πρώτο draft και έχουν γίνει διορθώσεις για να ολοκληρωθεί η παρουσίαση. Μετά υπογράφοντας τα σχετικά σύμφωνα εμπιστευτικότητας με τον κάθε ενδιαφερόμενο παίρνει την πρώτη προσέγγιση με την ομάδα να την γνωρίσει και εφόσον απ’ αυτά βρει κάποιο ενδιαφέρον, να μπούμε στη δεύτερη φάση που είναι πιο εξειδικευμένα νούμερα και πιο λεπτομερές πλάνο.

Από τον τρόπο που κινούνται, έχοντας την εμπειρία αυτά τα χρόνια, και την προσέγγιση που έχουν κάποιοι επενδυτές, καταλαβαίνω ποιος έρχεται σοβαρά και ποιος έρχεται για να κάνει ντόρο. Έχω αποκτήσει αυτή την εμπειρία.

Χτυπάνε καθημερινά την πόρτα του κυρίου Γιαννακόπουλου για επενδυτικά πράγματα. Έχω την ικανότητα να κρίνω ποιος έρχεται για να δημιουργήσει φασαρία και ποιος αρχικά έχει ενδιαφέρον. Η προσέγγιση που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν έχει προκαλέσει ντόρο.

Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα. Δεν είναι πυροτέχνημα. Όσο λιγότερα σας πω, τόσο καλύτερα είναι. Κάθε κουβέντα θα γίνει μετά τον Σεπτέμβρη (σ.σ του 2020). Θα προσπαθήσουμε να στείλουμε την πρώτη παρουσίαση μέσα στο καλοκαίρι και από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη να το συζητήσουμε

Οπότε η απορία είναι ΕΥΛΟΓΗ: Το ενδιαφέρον των funds από τις ΗΠΑ σταμάτησε έτσι απότομα; Έγιναν συζητήσεις τον Οκτώβριο; Υπάρχει άλλο ενδιαφέρον;

2.Στο αγωνιστικό κομμάτι, πως προχωρούν οι ανανεώσεις;

Φυσικά είναι από τα θέματα που «καίνε»! Οι περιπτώσεις των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνου Μήτογλου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και βέβαια ενδιαφέρει τους πάντες να δουν πως θα προχωρήσουν. Ακολουθούν οι περιπτώσεις των Μάριο Χεζόνια και Νεμάνια Νέντοβιτς.

3.Αν η λογική είναι έσοδα-έξοδα, ποιο είναι το πλάνο που έχει δημιουργηθεί ώστε να εξασφαλίζει μια ομάδα με μέλλον και όχι μιας χρήσεως με προχειροδουλειές;

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή ομάδα δημιουργήθηκε υπό ειδικές περιστάσεις. Με ρούκι προπονητή, με τον Καλάθη να αποχωρεί και με μοναδική επενδυτική κίνηση αυτή του Λευτέρη Μαντζούκα. Τα συμβόλαια που λήγουν, η υπόθεση Χεζόνια που εξαρτάται από την Μπαρτσελόνα είναι «αγκάθια». Με τους υπόλοιπους ξένους να μην είναι τέτοιοι που να εξασφαλίζουν αλλαγή level…

Με δεδομένα τα συγκεκριμένα οικονομικά, τι ακριβώς θέλει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός; Θα δουλέψει στο στυλ- Ζαλγκίρις, με ψαγμένες επιλογές και νέα παιδιά στο ρόστερ; Θα μπορεί να υπάρξει κάποια αύξηση των εξόδων εφόσον επιτραπούν οι θεατές ή ένα ποσοστό αυτών στο ΟΑΚΑ;

Κανείς δε μπορεί να απαιτήσει από κανέναν να χώνει… αβέρτα λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Κανείς δε μπορεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου. Η λογική έσοδα-έξοδα δεν είναι απολύτως κακή αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.

4.Ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας;

Βεβαίως δεν είναι μυστικό ότι ο Όντεντ Κάτας πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Θα επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό;

Για το θέμα του Ομπράντοβιτς τα γράψαμε μια φορά. Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα.

5.Θα υπάρξουν άλλες αλλαγές;

Εφόσον ο κ.Τριαντόπουλος επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το πλάνο «έσοδα- έξοδα», να εκτιμήσουμε ότι συνεχίζεται και η ίδια κατάσταση στο διοικητικό σχήμα; Δηλαδή ο ίδιος μαζί με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη; Δεν υπάρχει πάντως κάποια ένδειξη για αλλαγές εκτός κι αν μας ετοιμάζουν κι εκεί κάποια έκπληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μέικον στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού

Η επόμενη μέρα των πράσινων σε παίκτες και προπονητές