×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Άκπομ για Τζορτζ Φλόιντ: «Σαν μαύρος ξέρω πώς είναι»


    Μαρία Καλτσίδη

Άκπομ για Τζορτζ Φλόιντ: «Σαν μαύρος ξέρω πώς είναι»


Ο Τσούμπα Άκπομ με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο Άκπομ μεταξύ άλλων τόνισε πως γνωρίζει πώς είναι να περνάς τέτοιες καταστάσεις.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ:

«Ελπίζω όλοι να είστε να καλά. Θα ήθελα να σας μιλήσω για την τρέχουσα κατάσταση στην Αμερική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την στάση όλων. Είναι δύσκολο για εμένα να παρακολουθώ τα βίντεο και τις φωτογραφίες των όσων έχουν συμβεί. Σαν μαύρος ξέρω πως είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν.Τοσκίτσης: Παίζει τα… ρέστα του ο Φερέιρα

Κάθε μέρα περνάς τέτοιες δυσκολίες, δεν είναι εύκολο για εμάς. Καταλαβαίνω πως για όποιον δεν είναι μαύρος είναι δύσκολο να καταλάβει αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς, ανοίξτε τα μάτια.

Είναι καθημερινό πρόβλημα για εμάς. Όσα βλέπετε στο διαδίκτυο είναι μόνο όσα έτυχε να μαγνητοσκοπηθούν. Αυτά που ζούμε κάθε μέρα, όταν πηγαίνουμε στις δουλείες μας, για ψώνια, οπουδήποτε. Φανταστείτε να πηγαίνεις οπουδήποτε και να νιώθεις πάντα όσοι κριτικάρουν λόγω των στερεοτύπων. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Για όσους λένε πως «όλες οι ζωές μετράνε», αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές τώρα. Προσπαθήστε να υποστηρίξετε αυτή την κίνηση. Θα είμαι χαρούμενος ακόμα και αν ένας άνθρωπος δει αυτό βίντεο και αλλάξει άποψη για την κατάσταση, την καταλάβει καλύτερα. Οπότε ας συνεχίσουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε για το σωστό και θα έρθει η αλλαγή».


Τελευταία Νέα