Το Κοινοβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την τροπολογία για την αναδιάρθρωση και πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά σε νέα εποχή.

Νόμο του κράτους αποτελεί από σήμερα (17/6) η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο, αφού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή.

Καταργήθηκε η Football League και θα δημιουργηθεί μια ενιαία Super League 2, με συμμετοχή και Β’ ομάδων της Super League 1.

Ενοποίηση λοιπόν, της Super League 2 και της Football League τη νέα σεζόν σε μία ενιαία Β’ εθνική, όπως έπρεπε να είναι πάντα και ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο πλάνο του.

Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα συμμετάσχουν όσες ομάδες πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, όπως βέβαια και οι ομάδες Β’ των τεσσάρων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Όσες ΠΑΕ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον στη Γ’ εθνική.

Στη νέα λοιπόν Super League 2 έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή και οι 12 ομάδες της φετινής SL2 (συμπεριλαμβανομένου των ΟΦ Ιεράπετρας, Καραϊσκάκη Άρτας, ΑΕΛ), συν τις 16 της φετινής Football League που δεν θα υποβιβαστούν (τέσσερις, 2+2, υποβιβάζονται στην Γ’ εθνική), συν τις 4 ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Γ’ εθνική.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

Διαβάστε επίσης

O Μανούσος αποκάλυψε το λόγο που έφυγε από τον Ατρόμητο!

ΟΦΗ: Στη λίστα για τον «άσο» και ο Επασί!

Ιωνικός: Kοντά στην πρώτη της προσθήκη η ομάδα της Νίκαιας!