ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Χέρι πριν το γκολ των Αρκάδων, αλλά δεν ακυρώνεται – Τι λέει ο κανονισμός (vid)!

Πριν ο Κρεσπί πασάρει στον Μπαρτόλο, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του, αλλά το γκολ είναι κανονικό!
Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Χέρι πριν το γκολ των Αρκάδων, αλλά δεν ακυρώνεται – Τι λέει ο κανονισμός (vid)!

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για το γκολ του Μπαρτόλο που σωστά μέτρησε.

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Ο Άρης προηγήθηκε με τον Ζαμόρα, με τον Αστέρα να ισοφαρίζει λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Φεράρι προσπάθησε να διώξει ανεπιτυχώς με τακουνάκι, ο Ρεγκίς πήρε την κόντρα, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του, πάσαρε στον Μπαρτόλο και ο τελευταίος «έγραψε» το 1-1.

Καταρχήν το χέρι είναι σε φυσική θέση και δεν υπάρχει παίξιμο της μπάλας με πρόθεση, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι επιτυγχάνουν τέρμα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχει παίξιμο της μπάλας με το χέρι, άρα και παράπτωμα εάν ο παίκτης σημειώνει τέρμα στην αντίπαλη εστία:

➢ απευθείας από το χέρι/βραχίονά του, ακόμη και αν ήταν τυχαία,
συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα,

➢ αμέσως αφού η μπάλα έχει αγγίξει το χέρι/βραχίονα του, ακόμα και αν ήταν
τυχαίο.

Το «αμέσως» που ζητάει ο κανονισμός δεν υφίσταται, αφού ο Κρεσπί, από την στιγμή που η μπάλα βρίσκει στο χέρι του, μέχρι εκείνη να καταλήξει στα δίχτυα απο τον συμπαίκτη του, παιρνούν πέντε δευτερόλεπτα, με τον Αργεντίνο να κοντρολάρει να κινείται με τη μπάλα και εν συνεχεία να βγάζει την ασίστ.

Το γκολ είναι κανονικό, αλλά για θέματα αμεσότητας (όπως τυχόν επηρεασμός) το πρωτόκολλο του VAR «θέλει» να γίνεται και on field review.

Ο Τσακαλίδης δεν συνέστησε on field review στον Κατοίκο. Κάτι που έκανε άστοχα για το χέρι του Ζαμόρα που υπάρχει αρχικά επιθετικό φάουλ το οποίο έχει καταλογίσει ο Αθηναίος ρέφερι!

Δείτε ΕΔΩ τη φάση της ισοφάρισης.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!