ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Μπαλτάκος – Διαιτητές: Όλοι οι διάλογοι στην ΕΠΟ – Οι ατάκες Σιδηρόπουλου, Παπαπέτρου, Διαμαντόπουλου!

Οπως αποκάλυψε το Sportime η κουβέντα που είχε ο Μπαλτάκος με τους διαιτητές στην ΕΠΟ λίγο έλλειψε να ολοκληρωθεί πρόωρα.
Μπαλτάκος – Διαιτητές: Όλοι οι διάλογοι στην ΕΠΟ – Οι ατάκες Σιδηρόπουλου, Παπαπέτρου, Διαμαντόπουλου!

Μπαλτάκος – Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου και Διαμαντόπουλος πήραν τις περισσότερες φορές τον λόγο! Ατάκα to the point από τον Παπαδόπουλο!

Στη συνάντηση που είχε ο Μπαλτάκος με τους διαιτητές της Super League, απο πλευράς ρέφερι ήταν ξεκάθαρο και σαφές, οτι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα δεν πρόκειται να σφυρίξουν.

Η αντίδραση των διεθνών ήρθε μετά την τοποθέτηση του Aναπληρωτή Προέδρου της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος όταν οι διαιτητές ζήτησαν να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, απάντησε οτι αυτό δεν μπορεί να συμβεί και οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται στον αγωνιστικό χώρο.

«Αφαίρεση βαθμών δεν μπορεί να υπάρξει. Ολοι οι φορεις έχουν τις ευθύνες τους. Και εσείς οι διαιτητές και οι παράγοντες και τα σωματεία και η ΕΠΟ που δεν έχει αυστηροποιήσει τις ποινές. Το γεγονός οτι έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή τα τελευταία χρόνια που δεν έχει κάνει κάτι για να βελτιώσει, δεν σας έχει προβληματίσει. Τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημητρίου.

Το «τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα», επειδή δεν μπορούν να αλλάξουν οι κανονισμοί, προκάλεσε την αντίδραση των περισσοτέρων διαιτητών που ήταν παρόντες!

«Δεν σφυράμε και περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι»

Ο Διαμαντόπουλος απάντησε στον Δημητρίου οτι «δεν έχουμε πρόβλημα να μην παίξουμε μέχρι το καλοκαίρι και να περιμένουμε μέχρι να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Μέχρι το καλοκαίρι και ξύλο μπορεί να έχει φάει κάποιος και στον πίνακα να μην είμαστε. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Και γιατί να περνούν τέτοιες καταστάσεις οι οικογένειες μας. Οτι προτείνεται εδώ είναι ημίμετρα».

«Με την πορεία της κουβέντας μην περιμένετε να παίξουμε»

Σε αντιπαράθεση με τον Δημητρίου μπήκαν και οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου.  Ο πρώτος ανέφερε οτι «δεν γίνεται να εχει φτιαχτεί ένα πλαίσιο προστασίας για τους ξένους διαιτητές που έρχονται να παίξουν εδώ και να μην έχει γίνει το ίδιο και με τους Έλληνες. Τους πολίτες αυτής της χώρας.

Με τα σημερινά αποτελέσματα της κουβέντας, η πρόταση μου για τι θα κάνουμε την επόμενη αγωνιστική, είναι να συνεχιστεί η αποχή. Θα θρηνήσουμε θύματα και δεν το βλέπετε δυστυχώς. Με την πορεία που πήρε η κουβέντα μην περιμένετε να παίξουμε την επόμενη εβδομάδα.

Εσείς αποφασίζετε αν θα παρθούν μέτρα. Εμείς αποφασίζουμε αν θα παίξουμε ή δεν θα παίξουμε. Σήμερα είναι το πρώτο βήμα. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Είμαστε πλέον ενωμένοι ως σώμα διαιτητών. Eμείς κάνουμε λάθη αλλά δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Τίποτα δεν είναι αποδεκτό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παπαπέτρου: «Πιστεύετε οτι μπορεί η Αστυνομία να έχει μόνιμα και επι καθημερινής βάσης ένα περιπολικό κάτω από το σπίτι του κάθε διαιτητή και του βοηθού. Εγώ κυκλοφορώ με συνοδεία Αστυνομίας και μετά από επικοινωνία μαζί τους.

Mε όλο αυτό που βλέπουμε να γίνεται σήμερα, θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Αντιλαμβανόμαστε οτι η ΕΠΟ δεν μπορεί να αλλάξει τους κανονισμούς και η Αστυνομία δεν μπορεί να μας φυλάει όλους.

Από τη μεριά μας βλέπω οτι τίποτα δεν είναι αποδεκτό και πλέον σειρά θα πάρουν οι επαφές με άλλους αρμόδιους φορείς από τους οποιους πρέπει να πάρουμε εγγυήσεις. Αφού οι αρμόδιοι φορείς ακούσουν όλες τις πλευρές, παράγοντες, ομοσπονδία και εμάς, να πάρουν τις αποφάσεις. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Λακωνικός αλλά to the point ήταν ο Παπαδόπουλος: «Επικοινωνήστε με την UEFA να αλλάξετε τώρα τον κανονισμό. Υπάρχει παράθυρο».

«Να σταματήσει τώρα το πρωτάθλημα»

Στην κουβέντα μπήκε και ο Μάνταλος ο οποίος τόνισε οτι εφόσον δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ας μπει λουκέτο στο πρωτάθλημα: «Αφού μας λέτε οτι τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα, να σταματήσουμε τώρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση. Προσπαθούμε να αποφύγουμε νέο φαινόμενο Τζήλου».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!