Ξεκάθαρος ο πρώην διαιτητής Τάσος Κάκος για τα ντέρμπι σε Τούμπα καιΛεωφόρο.

Ο Τάσος Κάκος σχολίασε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις των δύο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στο Total Football του OPEN TV.

Υποστήριξε πως το πέναλτι που δόθηκε στον Δικέφαλο του Βορρά ήταν σωστό, ενώ τόνισε πως δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την ΑΕΚ σε ένα μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου που δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής.

ΠΑΟΚ – Άρης

Για την φάση του Ουάρντα:

«Ο επιθετικός χάνει την ισορροπία του και αρχίζει να πέφτει, μετά έρχεται σε επαφή με τον τερματοφύλακα. Η πτώση δεν οφείλεται από την επαφή με τον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής ήταν σωστός και δεν σφύριξε κάτι. Επίσης διέκρινε πως ο επιθετικός δεν προσπάθησε να τον ξεγελάσει για να τον τιμωρήσει με κάρτα. Ο διαιτητής έδειξε ποιότητα, γιατί ξεχώρισε και τις δύο περιπτώσεις, πως δεν υπάρχει παράβαση από τον τερματοφύλακα και πως ο επιθετικός δεν έκανε… θέατρο».

Για το πέναλτι του ΠΑΟΚ:

«Είναι ξεκάθαρη περίπτωση, δυστυχώς ο διαιτητής δεν την αναγνώρισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Ο VAR ενημέρωσε τον διαιτητή πως έκανε λάθος και το διόρθωσε. Δεν είναι μόνο το πάτημα του αμυντικού στον επιθετικό αλλά και το πρώτο χτύπημα».

Για την φάση του Γκάμα: «Είναι κίτρινη κάρτα, δεν υπάρχει εχθρότητα στην φάση».

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Για το πέναλτι της ΑΕΚ:«Ο αμυντικός θα βρει το πόδι του επιθετικού, είναι παράβαση πέναλτι με το VAR να ενημερώνει τον διαιτητή, που έκανε ένα λάθος που δεν έπρεπε να κάνει γιατί είναι κοντά στην φάση».

Για το γκολ της ΑΕΚ που ακυρώθηκε: «Στην πρώτη φάση υποδειγματικά λειτούργησε ο βοηθός στην φάση όπου η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή, σωστά ακυρώθηκε το γκολ».

Για ένα μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου πάνω στον Βιγιαφάνες όπου δόθηκε φάουλ στον Παναθηναϊκό, εκτός περιοχής: «Ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του αμυντικού, σωστά ο διαιτητής έδωσε την παράβαση αλλά έκανε λάθος γιατί ήταν εντός περιοχής, ούτε ο VAR όμως το είδε και ήταν λάθος, έπρεπε να το κάνει».