EURO 2020

Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα – Το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στα social media φουντώνει

Η αγγλική Ομοσπονδία δήλωσε απογοητευμένη και αηδιασμένη μετά τη ρατσιστική επίθεση στα social media εις βάρος τριών παικτών της.
Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα – Το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στα social media φουντώνει

Οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα, δηλαδή οι τρεις παίκτες που αστόχησαν στα πέναλτι για την Αγγλία στον τελικό με την Ιταλία, έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης στα social media.

«Είμαστε απογοητευμένοι και αηδιασμένοι». Η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας αντανακλά τη σκέψη και τα συναισθήματα κάθε υγειούς ανθρώπου. Είναι δυνατόν, εν έτει 2021, να κρίνονται άνθρωποι βάσει του χρώματός τους; Δυστυχώς όμως, κάποιοι, ανόητοι, έβαλαν μπροστά αυτό για να βρίσουν τους Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα επειδή έκαναν το «έγκλημα» να αστοχήσουν από την άσπρη βούλα στην άτυχη για την Αγγλία διαδικασία των πέναλτι, απέναντι στην Ιταλία, στο «Γουέμπλεϊ»…

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδος διακρίσεων. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα για την ομάδα μας αυτό το καλοκαίρι και έχουν, όλοι, την πλήρη στήριξή μας. Λέμε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι όποιος βρίσκεται πίσω από τόσο αηδιαστικές συμπεριφορές δεν είναι καλοδεχούμενος ως υποστηρικτής αυτής της ομάδας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα για να εντοπίσει τους ενόχους. Δεν ήταν αυτό το μοναδικό μελανό σημείο του τελικού του Euro 2020, καθώς, νωρίτερα, πολυάριθμοι Άγγλοι οπαδοί προσπάθησαν δια της βίας να μπουν στο «Γουέμπλεϊ», χωρίς να έχουν εισιτήριο, ενώ ξέσπασαν βίαια επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Ένα πρόβλημα που ολοένα μεγαλώνει

Το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο έχει πολλές πτυχές και είναι πολύ διαδεδομένο. Οι ιθύνοντες του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει διάφορες ενέργειες για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο. Για να θέσουν την προσοχή του κοινού προς το ζήτημα, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα κλαμπ της Premier League, της Championship, της Super League γυναικών, αλλά και οργανώσεις που εκπροσωπούν παίκτες, προπονητές και διαιτητές, δεν ανάρτησαν τίποτα στα social media τους την περίοδο 30 Απριλίου – 3 Μάϊου. Χρειάζονται, βέβαια, να γίνουν ακόμα πολλά και πολύ περισσότερα…

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 – Μπονούτσι: «It’s coming to Rome» (vid)

Survivor: Ο Ατζούν κάλεσε παίκτες στη βίλα του για φαγητό – Δείτε ποιοι είναι

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα σενάρια για την εστίαση – Τι θα γίνει με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα – Το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στα social media φουντώνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.