Υπό κατάρρευση βρίσκεται το European Super League πριν καν ξεκινήσει, καθώς φεύγουν και η Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην έξοδο και η Μπαρτσελόνα.

Η μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η ίδρυση του European Super League φαίνεται πως ταρακούνησε και αρκετές ομάδες εκ των ιδρυτικών μελών, οι οποίες η μία μετά την άλλη αποχωρούν.

Νωρίτερα η Τσέλσι γνωστοποίησε πως θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση σύμφωνα με την Telegraph BBC, μετά και την μεγάλη πορεία που πραγματοποίησαν οι οπαδοί της. Οι σχετικές φήμες αποχώρησης έφεραν πανηγύρια στον κόσμο, όπως μαρτυράν και τα βίντεο.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα θα είναι οι επόμενες.

Γίνεται λοιπόν σαφές πως το νέο project καταρρέει πριν καν ξεκινήσει να υλοποιείται, αφού έφερε τεράστιες αντιδράσεις από τους οπαδούς όλων των ομάδων.

Άλλωστε, εκτός των οπαδών πολλοί είναι και οι παίκτες που εναντιώθηκαν στο συγκεκριμένο γεγονός το οποίο θα έφερνε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση συμμετοχής των ομάδων στην εν λόγω διοργάνωση, αυτόματα η UEFA θα τις πετούσε εκτός των διοργανώσεών της, δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα των χωρών τους, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν θα είχαν το δικαίωμα συμμετοχής ούτε στις Εθνικές τους ομάδες.

Κλοπ: «Δεν αλλάζει η γνώμη μου για την European Super League, αλλά δεν παραιτούμαι»

UEFA: «Πράσινο φως» για το νέο Champions League από το 2024 – Σύμφωνη και η Παρί