Ο Ιωνικός βάζει γκολ στο Περιστέρι και οι παίκτες του πανηγυρίζουν

Πώς ο Ιωνικός απέκτησε τον Άιας Άοσμαν που εξελίσσεται σε πρωταγωνιστής για την ομάδα του

Αρκετά καλό είναι το ξεκίνημα που έχει κάνει ο Ιωνικός έχοντας έως τώρα μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άιας Άοσμαν. Ο Σύριος έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Πέντε τέρματα έχουν οι Νικαιώτες με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να έχει τρία γκολ και δύο ασίστ. Στο Περιστέρι ο Άοσμαν μαζί με τον Ροτζέριο Τουράμ ήταν οι δύο που υπέγραψαν το 0-2 επί του Ατρομήτου. Από ένα γκολ και μία ασίστ είχε έκαστος.

Φαίνεται πως εντός αγωνιστικού χώρου υπάρχει χημεία, μόνο που την έως τώρα καλύτερη ασίστ την έχει δώσει ο Βραζιλιάνος. Και αυτή πριν καν φορέσει τα «κυανόλευκα». Ο Τουράμ ήταν εκείνος που είπε τα καλύτερα για να αποκτήσει ο Ιωνικός τον Άοσμαν.

Πώς ξεκίνησε συνέβη αυτό; Οι Νικαιώτες δεδομένα θα πήγαιναν για ένα δεκάρι που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες τους. Τα βιογραφικά που έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ και στους ανθρώπους της ομάδας ήταν πολλά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ο αρχικός διαχωρισμός και στη συνέχεια το τελικό σκανάρισμα. Ο Άοσμαν πέρασε από την Τούζλασπορ και εκείνο το χρονικό διάστημα στην τουρκική ομάδα αγωνιζόταν και ο Τουράμ. Ο Δημήτρης Σπανός ήταν σε επικοινωνία με τον τελευταίο από νωρίς μέσα στο καλοκαίρι και κάποια στιγμή, ζητήθηκε η άποψη του Βραζιλιάνου για τον Άοσμαν.

Ο πρώην φορ της Κέρκυρας είπε τα καλύτερα και ουσιαστικά ήταν εκείνος που «κλείδωσε» τη μεταγραφή. Αργότερα πήρε και εκείνος τον δρόμο για τη Νίκαια. Ο Άοσμαν, που γεννήθηκε στη Συρία και αρκετά μικρός έφυγε λόγω του πολέμου από τη χώρα του για τη Γερμανία, φαίνεται πως βρήκε αυτό που έψαχνε. Άλλαξε τα τελευταία χρόνια αρκετές ομάδες και πρωταθλήματα, αλλά στον Ιωνικό τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό εκείνος βγάζει την ποιότητά του. Έψαχνε ένα κλαμπ για να νιώσει σημαντικός και μάλλον το βρήκε, ενώ και το συμβόλαιό του για τα δεδομένα του Ιωνικού, μόνο αμελητέο δεν είναι. Με εξαίρεση του φίλου του Τουράμ, δύσκολα βρίσκεται άλλο υψηλότερο.