Μπονούτσι για Κεν: «Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου» (pic)

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι προχώρησε σε δήλωση μέσω των social media με αφορμή την ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Κάλιαρι στον Μόιζε Κεν. Ο 19χρονος επιθετικός, σκόραρε στην αναμέτρηση της Σαρδηνίας την Τρίτη (2/4), πανηγυρίζοντας με τα χέρια ανοιχτά, μπροστά στους γηπεδούχους οπαδούς και ενώ είχε γίνει αποδέκτης ρατσιστικών συνθημάτων με ήχους μαϊμούς.  Ο κεντρικός αμυντικός...

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι προχώρησε σε δήλωση μέσω των social media με αφορμή την ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Κάλιαρι στον Μόιζε Κεν.

Ο 19χρονος επιθετικός, σκόραρε στην αναμέτρηση της Σαρδηνίας την Τρίτη (2/4), πανηγυρίζοντας με τα χέρια ανοιχτά, μπροστά στους γηπεδούχους οπαδούς και ενώ είχε γίνει αποδέκτης ρατσιστικών συνθημάτων με ήχους μαϊμούς.  Ο κεντρικός αμυντικός της «Μεγάλης Κυρίας», Μπονούτσι, είπε μετά τη λήξη του αγώνα: «Νομίζω ότι η ευθύνη είναι 50-50, επειδή ο Μόιζε δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό και το πέταλο δεν θα έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα και να μην προκαλούμε κανέναν»

Η συγκεκριμένη δήλωση έφερε αντιδράσεις ποδοσφαιριστών, με έναν εξ αυτών, τον Πολ Πογκμπά να αναρτά: «Υποστηρίζω κάθε πάλη απέναντι στον ρατσισμό, είμαστε όλοι ίσοι. Άξιοι Ιταλοί ξυπνήστε, δεν μπορείτε να αφήνετε ένα μικρό γκρουπ ρατσιστών να μιλάει για σας». Παράλληλα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έγραψε χαρακτηριστικά: «Λεονάρντο Μπονούτσι: η ευθύνη είναι 50-50. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γελάσεις»!

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί πως ο Μπλες Ματουϊντί έγινε ξανά στο ίδιο γήπεδο δέκτης ρατσιστικής επίθεσης, όπως τον Ιανουάριο του 2018.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή ο Μπονούτσι προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, κάνοντας λόγο σε αυτή για παρερμηνεία των λογιών του. «Μετά από 24 ώρες θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Χθες έδωσα συνέντευξη αμέσως μετά τη λήξη του ματς και τα λόγια παρερμηνεύτηκαν ίσως γιατί ήμουν τόσο βιαστικός στον τρόπο, με τον οποίον εξέφρασα τις σκέψεις μου. Δεν θα έφθαναν ώρες και χρόνια για να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. Δεν είναι αποδεκτά κι αυτό δεν μπορεί να παρερμηνευτεί ανέφερε στην σχετική του ανάρτηση», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/Bvzr4J3pU3o/?utm_source=ig_embed