Ο Ζερκάν με τη φανέλα του ΟΦΗ

Η εξέλιξη στην υπόθεση της μεταγραφής του Μεχντί Ζερκάν δείχνει την έλλειψη συνεννόησης που υπήρχε επί εποχής Σαμαράδων με τον Νίκο Νιόπλια.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ο μονοετής δανεισμός του Μεχντί Ζερκάν από τον ΟΦΗ. Στη συμφωνία, μάλιστα, με την Μπορντό είχε μπει και οψιόν αγοράς.

Δεν πέρασε πολύς καιρός έκτοτε. Κάτι περισσότερο από δύο βδομάδες χρειάστηκαν για να παρθεί η απόφαση για το διαζύγιο. Οι επαφές για τη λήξη του δανεισμού του έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Έκπληξη φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή η εξέλιξη. Ειδικά εάν θυμηθεί κανείς μία από τις αλήθειες του Νίκου Νιόπλια. Δημοσίως είχε βγει και είχε πει ο τεχνικός του ΟΦΗ πως δεν είναι γι’ αυτό το επίπεδο ο Ζερκάν μόλις λίγες μέρες αφότου αποκτήθηκε. Το ερώτημα φυσικά είναι πώς γίνεται να αδειάζει έτσι ένας προπονητής μία μεταγραφή λίγων ημερών.

Η απάντηση είναι αρκετά απλή και ενδεικτική του τι συνέβαινε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς είχαν πάρει πάνω τους σε μεγάλο βαθμό τα μεταγραφικά έχοντας βγάλει απ’ έξω τον προπονητή.

Δεν είναι τυχαίες οι δημόσιες «βολές» του Νιόπλια τόσο για τον περσινό σχεδιασμό όσο και για τον φετινό. Από τα όσα έλεγε για την αργοπορία έως τη φετινή περιβόητη ατάκα «θα κλάψουνε μανούλες». Υπήρχαν παίκτες που ήταν 100% επιλογές Σαμαράδων που δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση της άλλης πλευράς. Γι’ αυτό και είχαν στη συνέχεια την ανάλογη διαχείριση. Ο Ζερκάν ήταν μία τέτοια περίπτωση. Γι’ αυτό και η φυγή των Σαμαράδων άνοιξε την πόρτα και για τον Γαλλοτυνήσιο.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Επίθεση σε ΦΩΣ και SDNA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην παρουσίαση Μίτσελ – «Γράφει ο ίδιος ο Ρώσος» (vid)

ΠΑΟΚ: Αδιέξοδο με τον Κουαλιάτα – Από τα εκατομμύρια στην εξέδρα

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η Μάντσεστερ Σίτι προσέχει για να έχει – Έτσι τον κρατά σε τέλεια φυσική κατάσταση!