Ολυμπιακός: Ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε πιάνει θέση ξένου και στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί. Αυτός αποχωρεί.

Ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε πιάνει θέση ξένου και στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί. Αυτός αποχωρεί

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την απόκτηση του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Παρότι το Transfermarkt δείχνει πως ο παίκτης έχει και την ισπανική υπηκοότητα, διαβατήριο δεν υπάρχει. Δεν θα παίζει ως κοινοτικός ο νεοφερμένος μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων». Πολλοί πλέον οι ξένοι στο ρόστερ, ένας αποχωρεί με βεβαιότητα.

Ας τους μετρήσουμε για να έχουμε μία εικόνα του τι γίνεται. Ο Ολυμπιακός από τους παίκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους υπολογίζει στο ρόστερ του έχει τους εξής ξένους:

  • Παπέ Αμπού Σισέ
  • Ουσεϊνου Μπα
  • Μαντί Καμαρά
  • Ιν Μπέομ Χουάνγκ
  • Πιέρ Κούντε
  • Μαμαντού Κανέ
  • Αγκιμπού Καμαρά
  • Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε

 

Αυτοί είναι όσοι υπολογίζονται με τα τωρινά δεδομένα. Διότι, στο ρόστερ υπάρχει και ο Λοβέρα, για παράδειγμα. Για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ιωνικός και πιθανότατα δεν θα συνεχίσει στον Πειραιά. Γενικότερα βέβαια δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Στο πόσους ξένους έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ δηλαδή. Είναι κι αυτό είναι θέμα δηλαδή, αλλά από πέρυσι που άλλαξε ο κανονισμός στην ΕΠΟ, υπάρχει αέρας.

Ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα που έχει και ομάδα Β έχει δικαίωμα να έχει οκτώ ξένους και τέσσερις που είναι κάτω των 23 ετών. Όπως ο Αγκιμπού Καμαρά, για παράδειγμα. Το θέμα είναι πως σε κάθε αποστολή ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να έχει πέντε μη κοινοτικούς παίκτες στο φύλλο αγώνα.

Ολυμπιακός: Δύσκολο το έργο του Κορμπεράν

Όλοι οι προαναφερθέντες, οκτώ τον αριθμό είτε έχουν αγωνιστεί σίγουρα αυτή την αγωνιστική περίοδο, είτε είναι νεοφερμένοι που υπολογίζονται για βασικοί. Όπως ο Ντε Λα Φουέντε και ο Χουάνγκ. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Η λίστα είναι σαφής και οι 17 παίκτες μπορούν να είναι όποιοι θέλει μία ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο Ντε Λα Φουέντε θα είναι η σίγουρη αλλαγής τη λίστα.

Στη Super League μπορούν να αγωνιστούν πέντε! Αυστηρά. Ο κανονισμός δεν έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι ζόρικα για τον Κάρλος Κομπεράν. Ναι μεν υπάρχει μπόλικο ρεπορτάζ γύρω από πιθανές αποχωρήσεις, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι παίκτες είναι πολλοί. Ο Σισέ είναι στη λίστα γαλλικών ομάδων, ο Μαντί Καμαρά έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ρεν, το μέλλον του Κούντε ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλοι είναι παίκτες του Ολυμπιακού.

Αυτός αποχωρεί σίγουρα από τον Ολυμπιακό

Ο μόνος που μάλλον μοιάζει σίγουρο πως δεν θα συνεχίσει είναι ο Μαμαντού Κανέ. Ο αμυντικός μέσος από τη Γουινέα ήταν βασικός με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο Κάρλος Κορμπεράν δεν έχει την ίδια θέρμη με τον προκάτοχό του για τον 25χρονο χαφ. Πρόθεση να παίξει στον Ολυμπιακό Β’ δεν υπάρχει, στη συγκεκριμένη θέση ο ίδιος είναι πιο πίσω από τους υπόλοιπους διαθέσιμους και συν τοις άλλοις ψάχνει θέση ξένου. Επομένως, ο Κανέ θα είναι αυτός που το προσεχές διάστημα θα αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά…

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Κοιμάται ο Κορμπεράν ή όχι;

Οι καμπύλες της γυναίκας του Ντόουγκλας Λουίζ είναι από άλλο πλανήτη!

Στίβος: Συγκλονιστικό βίντεο – Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερματίζει με την ελληνική σημαία