ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: Η κίνηση που δείχνει την επιθυμία του για πωλήσεις

Η διοικητική μεταγραφή που εξετάζει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό.
Αλαφούζος: Η κίνηση που δείχνει την επιθυμία του για πωλήσεις

Από τη στιγμή που Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσαν τα χέρια ο Παναθηναϊκός έβαλε στο συρτάρι κάθε πλάνο περί τεχνικού διευθυντή.

Όσες φορές ακούστηκε κάτι η ατάκα ήταν ξεκάθαρη. «Ο Ιβάν δεν δουλεύει με τεχνικό διευθυντή». Κάπως έτσι κάθε συζήτηση κόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τους τελευταίους το συγκεκριμένο θέμα επανήλθε στο προσκήνιο κυρίως γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη καθυστέρηση στο να επιλέξει παίκτες, ενώ οι κινήσεις του δεν είναι σταθερά καλές. Το μπάτζετ και οι απαιτήσεις ανέβηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις εκείνοι που έρχονται, δεν κάνουν τη διαφορά.

Μπερνάρντ και Βέρμπιτς είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο πρώτος με το κασέ που έχει, όφειλε να είναι πιο καθοριστικός. Ο δεύτερος αποτελεί το απόλυτο flop.

Κάπως έτσι προέκυψε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος το σκέφτεται για να πλαισιώσει τον Γιοβάνοβιτς με τεχνικό διευθυντή. Μόνο που η συζήτηση γυρνάει στο ότι ο Σέρβος τεχνικός δεν δουλεύει έτσι. Θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή παικτών.

Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση αυτό που τονίζεται είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν αναζητά κάποιον που θα έχει σημαντικό λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν κρύβει, άλλωστε, πόσο στηρίζει τον Γιοβάνοβιτς και πόσο ικανοποιημένος είναι με τη δουλειά του. Έστω και εάν στην πρόσφατη τοποθέτησή του έβαλε για πρώτη φορά χρονικό όριο στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα. Τόνισε πως το πλάνο είναι να έχουν γίνει τέσσερις κινήσεις στις αρχές της προετοιμασίας.

Ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» έχει βγει στην αγορά και έχει κάνει ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές για μία διοικητική προσθήκη έστω και εάν στο μυαλό του δεν έχει κλειδώσει η αναγκαιότητά της. Η αρχική σκέψη είναι να προσληφθεί κάποιος που θα βοηθήσει το κλαμπ κυρίως στο κομμάτι των πωλήσεων και της διαφήμισης του υπάρχοντος υλικού.

Με λίγα λόγια δεν αναζητείται ένας τεχνικός διευθυντής που θα χαράσσει τον σχεδιασμό στο εξής, αλλά κάποιος που με τις επαφές του θα ανοίξει πόρτες. Ώστε να μπει ξανά στις αγορές ο Παναθηναϊκός και να φτάνουν πιο εύκολα σε εκείνον προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές του ή διέξοδοι όταν πρέπει κάποιος να αποχωρήσει.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

?>