Κίνδυνος να μην έχει τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός σε 2 έως 4 παιχνίδια.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό. Κίνδυνος για τιμωρία έδρας.

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, με το «τριφύλλι» να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας για 2-4 αγωνιστικές.

Η δίωξη αφορά σε επεισόδια που φαίνεται να έγιναν στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Μάλιστα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το άρθρο 15 4β.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε «Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου».

Ουσιαστικά το καίριο σημείο είναι από που προήλθε η κλήση. Όχι από το πειθαρχικό όργανο της Superleague, αλλά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γράφτηκε κάτι στο φύλλο αγώνα, αλλά υπήρξε κάποια συμπληρωματική έκθεση από την αστυνομία.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε’, 4β’, 5α’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Ουσιαστικά σε ό,τι αφορά τ το άρθρο 15 παρ. 3ε, αφορά ρίψη αντικειμένων οι οποίες θα μπορούσαν, αλλά δεν προκάλεσαν, σωματικές βλάβες, ούτε διέκοψαν προσωρινά τον αγώνα και προβλέπει πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ.

Αντίθετα το άρθρο 15 παρ. 4β, που αφορά σε είσοδο οπαδών ή επεισόδια τα οποία συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες προβλέπει ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» υπάρχει και ντέρμπι. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει ΟΦΗ (31/10), ΠΑΟΚ (7/11), Παναιτωλικό (28/11) και Ατρόμητο (11/12).