ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον Παπαδημητρίου

Τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός και τι μπορεί να του δώσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον Παπαδημητρίου

Ο Παναθηναϊκός προσέλαβε τον Γιάννη Παπαδημητρίου και το ερώτημα είναι τι μπορεί να προσφέρει εκείνος στους «πράσινους».

Αρχικά να σημειωθεί πως καιρό πριν το Sportime.gr είχε ενημερώσει πως το σκέφτεται ο Γιάννης Αλαφούζος να πλαισιώσει με τεχνικό διευθυντή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Ήταν ξεκάθαρο πως ο Σέρβος τεχνικός θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο. Το ζητούμενο για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

Το ένα ήταν το πώς θα προμοταριστεί το έμψυχο δυναμικό του «τριφυλλιού» εκτός συνόρων.  Το δεύτερο ήταν ότι χρειαζόταν κάποιος που ξέρει τη δουλειά ώστε να κάνει εκείνος τις διαπραγματεύσεις. Όχι να επιλέγει, αλλά να «τρέχει» τις επαφές με τους στόχους που έχει υποδείξει ο προπονητής.

Κάποιοι θεωρούν πως ο Παπαδημητρίου είναι ικανός διαπραγματευτής. Στην Ξάνθη, άλλωστε, όλα εκείνος τα έτρεχε από ένα χρονικό διάστημα κι έπειτα. Και κατά κοινή ομολογία το μαγαζί ήταν επιτυχημένο. Έμενε στην κατηγορία, έπαιξε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, βγήκε στην Ευρώπη. Μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε Ξάνθη ούτε… Λεβαδειακός ή κάτι αντίστοιχο.

Το μοναδικό δείγμα γραφής σε σύλλογο ανάλογης δυναμικής ήταν το πέρασμά του από την ΑΕΚ. Εκεί που δεν στέριωσε. Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο κράτησε η συνεργασία του με την Ένωση.

Κάποια στιγμή ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον έχρισε εκτελεστικό διευθυντή και τόνισε ότι «θα είναι το Α και το Ω». Μόνο που επί της ουσίας αυτό δεν συνέβη. Γι’ αυτό και δεν έχει μεγάλη σημασία να πιστωθεί τα όσα καλά έγιναν επί των ημερών του και να χρεωθεί τα όσα κακά σημειώθηκαν.

Είναι πάγια τακτική όταν κάποιος πηγαίνει σε ένα μεγάλο κλαμπ, να προτάσσονται τα θετικά. Έστω και εάν η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Ματίας Αλμέιδα, που κατά τον μύθο υπήρξε επιλογή Παπαδημητρίου, ήταν ένα όνομα που προτάθηκε από μάνατζερ και στη συνέχεια προωθήθηκε από τον νυν τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Διάφορα ονόματα παικτών που ακούστηκε ότι αποτέλεσαν δικές του εισηγήσεις υπήρχαν σε «κιτρινόμαυρες» λίστες από τους προηγούμενους.

Όπως, όμως, δεν έχει το μερίδιο που του πιστώνουν στα θετικά, έτσι δεν μπορεί να χρεωθεί και την κάκιστη περσινή σεζόν της ΑΕΚ εξ ολοκλήρου. Είχε και εκείνος φυσικά ένα μερίδιο, αλλά έως εκεί. Δεν αποτέλεσαν προσωπικές του επιλογές ούτε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ούτε ο «λίγος» όπως αποδείχτηκε Αργύρης Γιαννίκης. Απλώς όταν έγινε το ταμείο, ήταν πιο βολικό να πέσουν τα περισσότερα σε εκείνον.

Αυτό ήθελε ο Παναθηναϊκός

Το βασικό για το «τριφύλλι» ήταν να μπει στο οργανόγραμμά του ένας άνθρωπος που ξέρει πράγματα και καταστάσεις, που δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής και που θα βοηθήσει ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις.

Πέρα από τις όποιες δυσκολίες έχει ο Γιοβάνοβιτς στο να αποφασίζει για παίκτες, υπήρχαν και άλλου είδους θέματα. Αυτά θα κληθεί να λύσει ο Παπαδημητρίου. Στην ΑΕΚ τρίφτηκε στο πώς είναι να μην παίρνει εκείνος τις τελικές αποφάσεις. Αυτό θα χρειαστεί και τώρα.

Θα συνεχίσει να έχει ο Γιοβάνοβιτς στον πρώτο λόγο σε όλα. Γι’ αυτό και δεν προσελήφθη κάποιος που θα θέλει να χαράζει τη δική του μεταγραφική πολιτική. Το κατά πόσο θα συνυπάρξουν αρμονικά Γιοβάνοβιτς και Παπαδημητρίου, όπως και το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, θα φανεί στο τέλος. Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη κάποιον που θα βοηθήσει στο να κυλούν τα πράγματα πιο ομαλά στις προσθαφαιρέσεις και γι’ αυτό προχώρησε σε μία προσθήκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον Παπαδημητρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.