Νέα Τούμπα Μητσοτάκης

Τεράστια εμπόδια στο εγχείρημα του ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν stop στη Νέα Τούμπα και με τη στάση τους δείχνουν ξεκάθαρα απροθυμία να προχωρήσει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ επικρατεί ο οργή για τη στάση της πολιτείας και τη σύμβαση, που στάλθηκε για το θέμα του Καυτατζογλείου και με εντολή, που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης οι «ασπρόμαυροι» δε θα μετακομίσουν στο συγκεκριμένο στάδιο ούτε όταν θα είναι σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής στην Τούμπα.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ξεκάθαρα πως «η κυβέρνηση περιμένει τον επενδυτή να προχωρήσει στην υλοποίηση την στιγμή που η κυβέρνηση και οι φορείς έκαναν όσα χρειάζονταν». Η ατάκα αυτή ειπώθηκε έναν μήνα πριν, ωστόσο όπως τονίζουν στη Μικράς Ασίας η συγκεκριμένη δήλωση παρουσιάζει ακριβώς το αντίθετο της πραγματικότητας.

Ο ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα έχει κινηθεί σε δύο άξονες. Το προεδρικό διάταγμα για την ανέγερση του νέου γηπέδου και τη μετεγκατάσταση στο Καυτανζόγλειο που χρειάζεται κυρίως την νομοθετική παρέμβαση.

Εάν δεν εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια για την ανέγερση της Νέας Τούμπας. Αυτόματα «παγωμένος» παραμένει ο σχεδιασμός του γηπέδου και ο καθορισμός της χωρητικότητας, του ύψους, του προσανατολισμού αλλά και των έργων, που θα χρειαστεί να γίνουν υποστηρικτικά, όπως για παράδειγμα οι χρήσεις γης και οι υπογειοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση στο Καυτατζόγλειο, αυτή δεν μπορεί να συμβεί χωρίς σαφείς υπουργικές αποφάσεις αφού ο ΠΑΟΚ για να μετακινηθεί εκεί πρέπει να πληρώσει και τη ριζική ανακαίνιση του γηπέδου.

Όπως γίνεται σαφές, τα εμπόδια από πλευράς κυβέρνησης είναι μεγάλα και όπως είναι λογικό, το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί χωρίς αυτά να ξεπεραστούν.