STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Σε άρτια κατάσταση οι χλοοτάπητες του πρωταθλήματος (pics)

Η Super League ξεκινά και οι χλοοτάπητες των γηπέδων είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το ελληνικό πρωτάθλημα.
Super League: Σε άρτια κατάσταση οι χλοοτάπητες του πρωταθλήματος (pics)

Η ώρα της Super League επιτέλους έφτασε! Το Σάββατο το ελληνικό πρωτάθλημα κάνει σέντρα και στα γήπεδα όλα είναι έτοιμα.

Την ώρα που έχει πλέον ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εναρκτήρια σέντρα του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, οι εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες της Grassform, της εταιρείας που έχει επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League για την αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων, ολοκληρώνουν την αποτίμηση των βελτιωτικών έργων που έχουν αναλάβει οι ίδιες οι ομάδες.

Το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης»

Τα αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφική τεκμηρίωση, είναι θετικά και η συστηματική παρακολούθηση των χλοοταπήτων από τη Grassform, με άμεσες παρεμβάσεις από τις ίδιες τις ομάδες, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, θα συντελέσουν στη διατήρησή τους σε καλό επίπεδο, ώστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Το γήπεδο Τούμπας

Είναι ήδη γνωστό ότι η χρηματοδότηση της αξιολόγησης της κατάστασης και της υπόδειξης βελτιωτικών έργων υλοποιείται από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα, ενώ η εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται από τις ίδιες τις ομάδες.

Το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο κ. Αντώνης Γκριμότσης, επιστημονικός υπεύθυνος της Grassform, σημείωσε:

“Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της εξέλιξης του σχεδίου βελτίωσης αγωνιστικών χώρων της Super League.

Το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»

Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες.

Το γήπεδο του Παναιτωλικού

Τα ψυχρόφιλα γήπεδα ( ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Ο.Α.Κ.Α. «Σπύρος Λούης»

Σημαντικότερη βελτίωση είναι η αποτελεσματική αποστράγγιση των γηπέδων, συμπεριλαμβανομένων των Ιωαννίνων και του Αγρινίου, που δέχονται τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις.”

Η ώρα της Super League επιτέλους έφτασε! Το Σάββατο το ελληνικό πρωτάθλημα κάνει σέντρα και στα γήπεδα όλα είναι έτοιμα.
Το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης»

Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης.

Ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο «Κλ. Βικελίδης»

Τα πλεονεκτήματα της συστηματικής αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων κωδικοποιούνται ως εξής:

Συνολική  αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων που σημαίνει βελτίωση του θεάματος και ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Τα έργα στο «Γ. Καμάρας». Ανακατασκευάστηκε το αρδευτικό και το αποστραγγιστικό σύστημα και τοποθετήθηκε νέα αντλία.

Δημιουργείται ένα μεγάλο και αξιόπιστο αρχείο χρήσιμο τόσο στις ΠΑΕ-Μέλη όσο και στη Super League.

Η Grassform έχει Έλληνα τεχνικό σύμβουλο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψει ή να απαντήσει σε απορίες των υπευθύνων και των εντεταλμένων γεωπόνων όλων των ομάδων.

Η ώρα της Super League επιτέλους έφτασε! Το Σάββατο το ελληνικό πρωτάθλημα κάνει σέντρα και στα γήπεδα όλα είναι έτοιμα.
Το «Γ. Καμάρας», μετά την ολοκλήρωση των έργων από τους ανθρώπους του Απόλλωνα Σμύρνης, σε συνέχεια των επιστημονικών υποδείξεων της Grassform

Ο κάθε σύλλογος και η Super League θα έχουν σε κάθε αγώνα τρέχοντα και συγκριτικά στατιστικά που αφορούν τα βασικά μηχανικά χαρακτηριστικά του κάθε γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διατηρηθούν οι χλοοτάπητες σε καλή κατάσταση, απαιτείται από τις ομάδες συστηματική παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εμπειρογνομώνων της Grassform, καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστέρηση, ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στους χλοοτάπητες.

Οι εργασίες συνεχίζονται, με διορθωτικές ενέργειες, όπου αυτό απαιτείται, καθώς τα έργα δεν περιορίζονται στο χλοοτάπητα, αλλά αφορούν και στο εδαφικό υπόστρωμα, τα αποστραγγιστικά κ.λπ.

Η ώρα της Super League επιτέλους έφτασε! Το Σάββατο το ελληνικό πρωτάθλημα κάνει σέντρα και στα γήπεδα όλα είναι έτοιμα.

Η τρίτη φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι χλοοτάπητες και τα σχετικά έργα (υπόστρωμα, αποστράγγιση κ.λπ.) μετά από τη διεξαγωγή αρκετών αγώνων, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις κ.α.).

Ας κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι!

Κατέβασε το application του επίσημου παιχνιδιού Fantasy της Super League φτιάξε την ομάδα σου, γίνε ο κορυφαίος προπονητής και κέρδισε πλούσια δώρα κάθε αγωνιστική!

Διαβάστε επίσης:

Μέσι: Συγκλονιστική στιγμή – Κλαίει με λυγμούς στη φιέστα για το Copa America (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ήταν στο πλευρό της στο γήπεδο

Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στο Dark Web

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super League: Σε άρτια κατάσταση οι χλοοτάπητες του πρωταθλήματος (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.