ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το VAR και η ΚΕΔ εκθέτουν τον Παπαπέτρου και δίνουν πάτημα στον Ολυμπιακό να μιλάει για στήσιμο

Σαν πρόβατο επί σφαγή ΚΕΔ και VAR συμπεριφέρθηκαν στον Παπαπέτρου και ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για όσα έγιναν στον Βόλο.
Το VAR και η ΚΕΔ εκθέτουν τον Παπαπέτρου και δίνουν πάτημα στον Ολυμπιακό να μιλάει για στήσιμο

Ο Ολυμπιακός έχει τρομερά παράπονα για από τα όσα έγιναν μέσω VAR στην αναμέτρηση με τον Βόλο. Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Τάσος Παπαπέτρου, μόνο που ο διαιτητής του ματς είναι περισσότερο θύμα και λιγότερο θύτης. ΚΕΔ και VAR έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και σε εκείνον και στην ομάδα του Πειραιά.

Δεν το συζητάμε πως δεν ήταν καλή η διαιτησία του Τάσο Παπαπέτρου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο. Το πράγμα όμως έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Στην εποχή του VAR, αν θέλουμε να μιλάμε για «σφαγές» και «χειρουργεία» μάλλον περισσότερο ευθύνη έχει αυτός που είναι στο VAR, παρά αυτός που σφυρίζει και αποφασίζει στην κανονική ροή αγώνα.

Ο Τάσος Παπαπέτρου έχει πάρει κακή απόφαση να μη δώσει χωρίς την παρέμβαση του VAR το πέναλτι και την κόκκινη εις βάρος του Ρέτσου. Στη συνέχεια δεν έχει δει και το πέναλτι πάνω στον Μπιανκόνε. Και κάπου εκεί τελειώνει η δική του συμμετοχή στα όσα διαιτητικά διαδραματίστηκαν. Κι από τη στιγμή που έχει από ένα λάθος για κάθε ομάδα, τελειώνει και η κουβέντα για το αν υπήρξε δόλος ή ήταν σε κακή μέρα. Προφανώς και ισχύει το δεύτερο. Τελεία και παύλα.

Το πρόβλημα είναι το VAR…

Πάμε τώρα στον Στάθη Γκορτσίλα, ο οποίος ήταν στο VAR. Τέλειο πρώτο μέρος, έχοντας διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα. Στο δεύτερο μισό ωστόσο, μοιάζει να αλλάζει το «έργο». Η φάση με το γκολ του Μασούρα και τον Ελ Κααμπί αφήνει ερωτήματα για τις γραμμές. Θα αναλύσουμε άλλη στιγμή πως μπορεί να έχει λάθος και το ανθρώπινο χέρι, αλλά και πόσο ρόλο παίζουν τα ελληνικά γήπεδα με βάση το λογισμικό και το συνολικό format του VAR. Ας μείνουμε, για την ώρα, στο ότι μπορεί να είναι λάθος οι γραμμές σε οριακές φάσεις. Από τη στιγμή που καλεί τον Παπαπέτρου ο Γκορτσίλας για ανασκόπηση φάσης, ουσιαστικά… ακυρώνει το γκολ.

Ας πούμε όμως για την οικονομία της συζήτησης, πως σε όλες αυτές τις φάσεις, ακόμα κι αν ψάχνει γωνία στο δεκάρικο ο VAR έχει πάτημα, λόγο και στην τελική καλά κάνει. Για ποιο λόγο όμως δεν καλεί τον Παπαπέτρου για on field review και στο χέρι παίκτη του Βόλου μετά από την κεφαλιά του Ιμπόρα; Διότι αν το κάνει, ουσιαστικά θα είναι σαν να δίνει πέναλτι στον Ολυμπιακό.

Με άλλα λόγια, αφήνει το λάθος να υφίσταται. Σε μια φάση που ο Παπαπέτρου, αντικειμενικά, ήταν δύσκολο να δει. Δικαιολογημένο ο Ολυμπιακός έχει πάτημα και λόγο να μιλάει για… στήσιμο από το VAR. Το ότι η ΚΕΔ δε, δικαιώνει τον Γκορτσίλα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Αλήθεια, περίμενε κανείς να πει ή να κάνει κάτι διαφορετική η κεντρική επιτροπή διαιτησίας;  Περισσότερο εκθέτει τις καταστάσεις, παρά προστατεύει…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Η φάση για τον οποία ο Ολυμπιακός φωνάζει λόγω VAR

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το VAR και η ΚΕΔ εκθέτουν τον Παπαπέτρου και δίνουν πάτημα στον Ολυμπιακό να μιλάει για στήσιμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…