Γαλατασαράι: Το ζήτημα που προέκυψε με τα Covid test στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Το ζήτημα που προέκυψε με τα Covid test στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Γαλατασαράι: Το ζήτημα που προέκυψε με τα Covid test στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Υπήρξε μέχρι και καταγγελία ότι δεν δόθηκε ούτε νερό στα μέλη της αποστολής της Γαλατασαράι, τα οποία είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για το φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο τουρκικός σύλλογος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε φιλικό περιβάλλον, έγινε σαφής διάκριση εναντίον μιας τουρκικής ομάδας με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα.

Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα τεστ PCR που έχουν ισχύ για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και μας ζητήθηκαν νέα τεστ.

Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας Φατίχ Τερίμ και ορισμένοι από τους παίκτες έδειξαν προθυμία, αντιμετωπίστηκαν με μη αποδεκτό, ακόμη και αλαζονικό τρόπο.

Οι δυσκολίες συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά του ελληνικού τελωνείου και των ανθρώπων ασφαλείας.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, αντιμετωπίστηκε με τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Ως διοικητικό συμβούλιο, κατόπιν συζητήσεων που κάναμε με τον δάσκαλό μας (σ.σ. Τερίμ), λάβαμε την απόφαση περί άμεσης επιστροφής της ομάδας.

Εκ μέρους της χώρας μας, αναμένουμε μία συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και αξιωματούχους γι’ αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς και αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών, που από την πρώτη στιγμή του ζητήματος δεν μας άφησαν μόνους, ήρθαν σε επαφή με την αποστολή μας και προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

 

Διαβάστε επίσης:

Άρης: Σοκ! Με – 6 τον τιμώρησε η ΕΠΟ για την υπόθεση Λάσκοφ!

Κλειστοί χώροι: Οριστικό! Μόνο με εμβολιασμένους!

Αμάν! Η Κόνι Μεταξά μας δείχνει τον πολίστα σύντροφό της στο νέο της video clip