Μαραντόνα: Ανεγκέφαλοι βανδάλισαν προσωπογραφία του στο προπονητικό κέντρο της Σάντος


Αλέξανδρος Κωτάκης

Μαραντόνα: Ανεγκέφαλοι βανδάλισαν προσωπογραφία του στο προπονητικό κέντρο της Σάντος


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «ένωσε» ολόκληρο τον κόσμο, αναγκάζοντας ακόμη και τους μεγαλύτερους αντιπάλους να υποκλιθούν σε αυτόν. Όπως για παράδειγμα οι εικόνες που είδαμε χθες (26/11) κατά το λαϊκό προσκύνημα προς τιμήν του, όταν οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ θρηνούσαν αγκαλιασμένοι τον χαμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαραντόνα: Η περιουσία του, οι κληρονόμοι και οι συνθήκες θανάτου (vid)

Να όμως που υπάρχουν και αρκετοί ανόητοι που δεν έχουν την στοιχειώδη παιδεία ώστε να σεβαστούν έναν εκ των 2-3 κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έβγαλε ποτέ ο πλανήτης. Έστω κι αν δεν ήταν συμπατριώτης τους, έστω κι αν αγωνιζόταν σε αντίπαλη ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η βραζιλιάνικη Σάντος τίμησε τη μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με μια προσωπογραφία δίπλα σε αυτές των Πελέ και Πέπε (οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες της ιστορίας της), έξω από το προπονητικό της κέντρο.

Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς της, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας τον Αργεντίνο θρύλο ως «εχθρό» πέταξαν μπογιά πάνω στο δημιούργημα!

Τα όμορα πορτραίτα φιλοτέχνησε ο Πάουλο Κονσεντίνο, ο οποίος είχε ζωγραφίσει και τους Πελέ και Πέπε. Ο γνωστός καλλιτέχνης ζήτησε από τον σύλλογο την άδεια για να το κάνει, με τη Σάντος να ανάβει το πράσινο φως προς τιμήν του Μαραντόνα.

Να διευκρινίσουμε πάντως ότι η συγκεκριμένη αξιέπαινη κίνηση θα είχε ημερομηνία λήξης, καθώς ο πρόσωπο του Ντιεγκίτο είχε συμφωνηθεί να παραμείνει περίπου για ένα μήνα στον τοίχο του προπονητήριου.

Τελικά δεν έμεινε ούτε μερικές ώρες, όμως ελπίζουμε ότι η απρέπεια αυτή θα αποκατασταθεί σύντομα.


Sportime Extras