Μοιράζει αφειδώς χρήματα ο Λευτέρης Αυγενάκης από εκεί που έλεγε πως οι οικονομικές εκροές πρέπει να μειωθούν!


Γεράσιμος Μανωλίδης

Μοιράζει αφειδώς χρήματα ο Λευτέρης Αυγενάκης από εκεί που έλεγε πως οι οικονομικές εκροές πρέπει να μειωθούν!


Λευτέρης Αυγενάκης: Τα κονδύλια στα σωματεία για διοργανώσεις φεύγουν με τη… σέσουλα και χωρίς προφανείς αιτίες

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σαν μότο στην αρχή της θητείας του πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Βασικοί άξονες στην πολιτική του, στην πορεία που θα ακολουθούσε, ήταν το μητρώο και η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το πρώτο κομμάτι είχε σαν στόχο τον έλεγχο των σωματείων, προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη χρηματοδότηση από την πολιτεία. Το δεύτερο προκειμένου να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στη χώρα μας και να επιστρέψουν σε αυτή μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η αποτυχία του Υφυπουργού αθλητισμού είναι εμφανής και παταγώδης σε όλους τους τομείς. Ο αθλητισμός επί των ημερών του πνέει τα λοίσθια, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη χωρίς αγώνες στις μικρές κατηγορίες, ενώ η εμπλοκή του στις ομοσπονδίες και η διεύρυνση των προϋποθέσεων που απαιτούνται από το Μητρώο για να εγγραφούν περισσότερα σωματεία σε αυτό, ουσιαστικά… ακυρώνει όλα τα λεγόμενά του.

Όμως η πολιτική ανεπάρκεια και οι ανακολουθίες στις πράξεις του σε σχέση με τα λεγόμενά του, κρίνονται από την Κυβέρνηση. Εκείνη πλέον είναι συνένοχη από τη στιγμή που τον διατήρησε στη θέση του στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Οι αλόγιστες χρηματοδοτήσεις όμως είναι ένα θέμα που αφορά αθλητές και φορολογούμενος άμεσα.

Αναφέραμε πρόσφατα την υπερτιμολόγηση στο νέο χλοοτάπητα που είναι να τοποθετηθεί στο Πανθρακικό της Κομοτηνής. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις ιδιωτικοποιήσεις στο ΟΑΚΑ. Και δεν τελειώνουμε εκεί. Οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες χωρίς αιτία και εξήγηση.

Η Πάτρα επιλέχθηκε ως η διοργανώτρια πόλη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες το 2019. Αφού ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες, εγκρίθηκε κρατική επιχορήγηση που έφτασε το 1,4 εκατ. ευρώ! Ένα χρόνο μετά!

Δείτε παρακάτω

Στην ΑΕΚ δόθηκαν 900.000 ευρώ για τη διοργάνωση του Final 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε τουρνουά που δεν θα υπήρχε κόσμος να θυμίσουμε, λόγω της πανδημίας.

Δείτε τις επιχορηγήσεις

Συνεχίζουμε με την επιλεκτική ευαισθησία του Λευτέρη Αυγενάκη σε σωματεία της Κρήτης. Επιχορήγηση 2.500 ευρώ στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμου Κρήτης για τη διοργάνωση αγώνα τρεξίματος που είχε συνδρομή!

Ο ΜΕΑΣ Τρίτων στις 20 Δεκεμβρίου δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της Αναγέννησης, της παράταξης που συνεχώς αναφέρει το Sportime πως αβαντάρει ο Λευτέρης Αυγενάκης, στις επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Στις 21/12, 24/12 και 28/12 έλαβε επιχορήγηση 30.000 ευρώ συνολικά!

Οι επιχορηγήσεις στις οποίες αναφερόμαστε…

Η λίστα είναι τεράστια. Από μικρές μέχρι μεγάλες χρηματοδοτήσεις που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες. Επιχορηγήσεις που έχουν τη στάμπα «ρουσφέτι» γραμμένη πάνω τους. Αλόγιστες οικονομικές εκροές που υποτίθεται πως ο Λευτέρης Αυγενάκης ήθελε να περιορίσει. Για μία ακόμα φορά όμως αποδεικνύεται πως απλώς ήθελε να ελέγξει τις ψήφους των σωματείων, τον προορισμό της εκάστοτε επιχορήγησης, αλλά και τις αρχαιρεσίες στις αθλητικές Ομοσπονδίες.


Sportime Extras