×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ερμής 1877: «Δεν δεχόμαστε από κανέναν συμπεριφορές εμπάθειας, εκδικητικότητας και ανισότητας…»


    Τάσος Βουγιουκλίδης

Ερμής 1877: «Δεν δεχόμαστε από κανέναν συμπεριφορές εμπάθειας, εκδικητικότητας και ανισότητας…»


Με αφορμή την διαγραφή του αθλητικού σωματείου της Θεσσαλονίκης νωρίτερα στην χρόνια από πλευράς του Δ.Σ.  του ΣΕΓΑΣ, το σωματείο στο οποίο ανήκουν αρκετοί καλοί αθλητές όπως ο Αντώνης Μέρλος και η Αλέξια Παππα ζητάει με προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ την ακύρωση της διαγραφής του, έτσι ώστε να μπορέσουν οι αθλητές του να αγωνιστούν σε πανελλήνιο και διασυλλογικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Το αθλητικό σωματείο ΕΡΜΗΣ 1877 εξέδωσε λοιπόν την εξής ανακοίνωση :

«Λίγες ώρες πριν ολόκληρη η χώρα μπει σε καραντίνα 10 εβδομάδων, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ που συνεδρίαζε για να αποφασίσει την αναβολή επ’ αορίστου  του γενικού του συμβουλίου και την αναστολή της λειτουργίας του, έθετε εκτάκτως στην συνεδρίαση του, θέμα διαγραφής του ΕΡΜΗΣ 1877, προφανέστατα γιατί ΕΙΝΣΙ ένα από τα σωματεία που δεν εμπλέκεται σε μικροπολιτικές και δεν εξυπηρετεί συμφέροντα ανθρώπων της διοίκησης λες και, αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των αθλητικών σωματείων λες και, αυτό ήταν το επίμαχο ζήτημα της παρούσης στιγμής.

Κι όμως ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ έθεσε θέμα διαγραφής του ΕΡΜΗ 1877 του, συλλόγου που τα τελευταία δυο χρόνια είναι πολύ υψηλότερα στην ετήσια επίσημη αξιολόγηση από τα σωματεία των μισών μελών του Δ.Σ. και τα οποία δεν διαθέτουν σχεδόν κανέναν αθλητή σε αγωνιστική κατηγορία ( Άδωνις Θερμής του Κελλη, Φιλαθλητικός Καλλιθέας του Δημάκου, Φιλαθλητικός Άργος ορεκτικού του Ράπτη, Λύκαια Μεγαλοπολεις της Αργειτάκη, ΓΣ Λερου του Παυλους ΓΣ Δεσκάτης του Πετσούλα, ΣΕΔΑΣ περάματος του Ψωμιάδη, Ενιπεας Λιτοχώρου του Αποστολοπούλου, Αστέρας 90 Αιγάλεω του Βόσσου, Αργολίδα 2000 του Μπόλλα) αλλά και από τα μισά σωματεία ολοκλήρου του ΣΕΓΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντάφνι Σκίπερς: Η προετοιμασία μιας σούπερ σταρ! (vids)

Επιπλέον, ο ΕΡΜΗΣ 1877 είναι ο σύλλογος που διαθέτει τρεις κορυφαίους εν ενέργεια μέλη της Εθνικής ομάδας, όπως η Αλεξία Παππά (17η στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στα 10.000μ. Με Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον χρυσό μαραθώνιο του Χιούστον του 2020). Ο Αντώνης Μέρλος 1ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 στο ύψος, 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2020 στο ύψος, ο Νίκος Σάκης 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου του 2019 στα 3.000μ στιπλ), αλλά και τους ανερχόμενους πρωταγωνιστές στα πρωταθλήματα των κατηγοριών τους, Άγγελο Βαδιακα, Μύρων Γιαννάκη, Λίνο Γιαννάκη, Βίκυ Γκάτζα κ.α.

Όπως επίσης ο ΕΡΜΗΣ 1877 είναι και  ο σύλλογος που χωρίς να έχει την παραμικρή οικονομική στήριξη από την ομοσπονδία, καταφέρνει να στηρίζει τους αθλητές του με αποκλειστικά ίδιους πόρους και να συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη τους, από την οποία ο μεγαλύτερος οφελημένος είναι η ίδια η ομοσπονδία και η εθνική ομάδα, καθώς ο ΕΡΜΗΣ 1877 είναι μαζί με τον Πανελλήνιο( Φιλιππίδης, Καραΐσκος, Καρακατσανη) και τον Ολυμπιακό ( Τσιάμης, Τριβιζάς, Κυριακίδης) τα μόνα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν τρεις εν’ ενέργεια μέλη της εθνικής ομάδας.

Επειδή λοιπόν, το Δ.Σ. Του ΕΡΜΗ 1877 δεν δέχεται από κανέναν συμπεριφορές εμπάθειας , εκδικητικότητας αδικίας και ανισότητας, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βλάψει τους αθλητές του και τους προπονητές τους, οι οποίοι αποτελούν τον λόγο ύπαρξης κάθε αθλητικής ομοσπονδίας, προσέβαλλε την απόφαση την διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας, την ακύρωση και εξαφάνιση της ώστε, να επιτραπεί στους αθλητές και προπονητές του συλλόγου να συνεχίσουν το έργο τους και να μην αποτελέσουν θύματα μικροπολιτικής και προσωπικής εμπάθειας μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας». Ξ


Τελευταία Νέα