Κωστας Κεντερης: Πέντε στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ όλων των εποχών έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κωστας Κεντερης: Ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ όλων των εποχών έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κωστας Κεντερης. Ένα όνομα αναμφίβολα που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό, με αυτά που έχει πετύχει.

Ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ όλων των εποχών, έρχεται ξανά στο προσκήνιο βάζοντας ξανά στις πλάτες του τον ελληνικό στίβο, προκειμένου να φτάσει εκεί που του αξίζει.

Ποιες είναι όμως οι κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Κώστας Κεντέρη;

1.Χρυσό μετάλλιο στο Σίδνεϋ!

Αναμφίβολα η πιο σπουδαία στιγμή στην καριέρα του είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ. 

Εκεί ο Κεντέρης πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε απέναντι σε σπουδαίους αθλητές, να πάρει την πρωτιά και να δείξει ότι είναι ο κορυφαίος στον πλανήτη.

Ωστόσο πέτυχε πολύ περισσότερα από ένα μετάλλιο, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που πήρε το Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αγώνισμα δρόμου μετά τη νίκη του Σπύρου Λούη στον μαραθώνιο το 1896!

2.Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Έντμοντον!

Ένα χρόνο αργότερα ο Κεντέρης θα έδινε ακόμα μία φορά ότι δεν έχει αντίπαλο στα 200 μέτρα,  αγωνιζόμενος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Έντμοντον.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης παίρνει για ακόμα μία φορά το χρυσό μετάλλιο και δείχνει ότι βρίσκεται στην καλύτερη  κατάσταση της καριέρας του.

3.Έλειπε μόνο το Ευρωπαϊκό!

Από τη συλλογή του έλειπε μόνο ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό δεν άργησε να έρθει, αφού το πέτυχε ένα χρόνο αργότερα στη Ρωσία.

Εκεί όχι μόνο κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αλλά και να γράψει μία και καλή το όνομά του στην ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία του στίβου.

4.Όταν το κοινό καθυστέρησε μία ολόκληρη κούρσα για χάρη του!

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα μετάλλια που κατάφερα να κατακτήσει ο Κεντέρης, δεν ήταν ούτε από χρυσό, ούτε από ασήμι, αλλά ούτε από χαλκό.

Αυτό κατακτήθηκε στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας,  όταν ένα ολόκληρο στάδιο φώναζε ρυθμικά το όνομά του,  καθυστερώντας δέκα ολόκληρα λεπτά την εκκίνηση της κούρσας.

Εκεί το κοινό έδειξε πραγματικά τι εστί Κώστας Κεντέρης και πόσα πραγματικά έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στον ελληνικό αθλητισμό, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους Έλληνες με τις επιτυχίες του

5.Κεντέρης: Η μεγάλη επιστροφή!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kostas Kenteris (@kostas_kenteris)

Μέσω του sportime ο Κώστας Κεντέρης θέλεις ανακοινώσει τη μεγάλη του επιστροφή στα κοινά του στίβου, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο.

Αυτός δεν είναι άλλος από το να πάρει όπως είπαμε στις πλάτες του ξανά το άθλημα που ανέδειξε ως αθλητής, προκειμένου να έρθουν επιτυχίες όπως κατάφερε να φέρει εκείνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Κεντέρης: Παπαντώνης, Πολυχρονίου, Φράγκος, Καϊδαντζή, Ρεντούμη στο πλευρό του για την επόμενη μέρα του στίβου!

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ