Ο Κενενίσα Μπεκέλε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να τρέξει την Κυριακή στο μαραθώνιο και έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα στην πατρίδα του.

Ο Κενενίσα Μπεκέλε, που τρέχει για πρώτη φορά στο μαραθώνιο στη Ν. Υόρκη, είναι φαβορί για τη νίκη.

Ο Κενενίσα Μπεκέλε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να τρέξει την Κυριακή στο μαραθώνιο και έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα στην πατρίδα του.

Ο Αιθίοπας δρομέας ζήτησε κατάπαυση του πυρός, καθώς η σύγκρουση στην Αιθιοπία μεταξύ της κυβέρνησης και της περιοχής Τιργκέι επιδεινώνεται. Ο 39χρονος δρομέας που έφθασε την περασμένη Τετάρτη στο αεροδρόμιο JFK για τον μαραθώνιο στην αμερικανική μεγαλούπολη, που αγωνίζεται για πρώτη φορά, έκανε δηλώσει στην «Daily Nation».

«Η κατάσταση είναι άσχημη… τα πράγματα χειροτερεύουν. Το καλύτερο για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις των ανταρτών είναι να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν μία λύση. Τίποτα λιγότερο από αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη γιατί οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να νικήσουν και η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου καλή», είπε ο θρυλικός Αιθίοπας δρομέας. Ο αγώνας Great Run στην Αιθιοπία, που ήταν προγραμματισμένος για τις 14 Νοεμβρίου αναβλήθηκε και διοργανωτής του ήταν ο Μπεκέλε.

Ν’ αναφέρουμε ότι η πολιτική ένταση στην Αντίς Αμπέμπα έχει κλιμακωθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (TPLF).

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Κυριακής, είναι το φαβορί για τη νίκη και θα κυνηγήσει το ρεκόρ διαδρομής. Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μαραθώνιο στο Βερολίνο τερμάτισε στην 3η θέση με 2:06.47. Στα 39 του πάντως χρόνια δεν το βάζει κάτω και ήδη έχει δηλώσει πως θα επεκτείνει την καριέρα του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Φωτογραφία: azsportsimages

 

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ