Οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ μπορεί να καθυστερούν εσκεμμένα από την πολιτεία, όμως η παράταξη της Σοφίας Σακοράφα μοιάζει βέβαια νικήτρια!

Ο συνδυασμός της «Αναγέννησης» και ο μηχανισμός που τη στηρίζει –με τις ευλογίες φυσικά του Λευτέρη Αυγενάκη που κινεί τα νήματα- σε μια κανονική χώρα θα είχε ήδη αναγκαστεί να αποσυρθεί.

Το αναφέρουμε πολλές φορές. Συνεχώς. Σε ότι αφορά τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ (και όχι μόνο δηλαδή, σε πολλές ομοσπονδίες ισχύει το ίδιο) πάει να γίνει… πραξικόπημα. Μια ανατροπή της τωρινής διοίκησης με τρόπο «ετσιθελικό», με τρόπο που δεν αρμόζει σε καμία δημοκρατική χώρα που θέλει να έχει νόμιμες και δίκαιες εκλογικές διαδικασίες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με το πρόσχημα «θα τα αλλάξω όλα» έχει φορέσει την κάπα του Ζορό μόνο που το συγκεκριμένο παραμύθι δεν έχει δράκο και ο ήρωάς… χαράζει τους καλούς. Η ιστορία γνωστή, αλλά θα ειπωθεί ξανά. Ο Υφυπουργός αθλητισμού άλλαξε το νόμο τοποθετώντας τα 70 χρόνια ως κόκκινη γραμμή, έβαλε φράγμα και στις θητείες (τρεις μαξ), δημιούργησε μια ασάφεια με το μητρώο πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στα σωματεία, ενώ η ίδια η ΓΓΑ ήταν που έθετε τα όρια της «νομιμότητας».

Κωφεύει και σιωπά μήνες τώρα για το σκάνδαλο με την αμφιλεγόμενη επιχορήγηση της ΕΡΤ προς την εταιρεία των κοινών συμφερόντων με την ιστοσελίδα Sportsfeed που έχει εξελιχθεί σε γραφείο Τύπου της «Αναγέννησης» χωρίς να κρατά ούτε στο ελάχιστο τα προσχήματα. Απειλές, ανακρίβειες, εκβιασμοί. Αυτό είναι το μενού που έχουμε συναντήσει τους τελευταίους μήνες για πιθανούς υποψηφίους στην παράταξη του Βασίλη Σεβαστή. Όποιος δεν είναι στην «Αναγέννηση» αποτελεί… μίασμα για τον κλασικό αθλητισμό.

Κανένας σεβασμός ούτε καν στα λόγια της Κατερίνας Στεφανίδη. Ποιος άλλος πρέπει να μιλήσει δηλαδή για να γίνει κατανοητό πως ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει στήσει δικό του μηχανισμό. Ποιος θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο έρεισμα; Και το έθεσε όσο πιο ευγενικά μπορούσε. «Από όσα διαβάζω και ακούω, υπάρχει θέληση για εμπλοκή στις αρχαιρεσίες».

Διαβάζουμε σήμερα επίσημο Δελτίο Τύπου της «Αναγέννησης», η οποία θιγμένη καλεί άπαντες να μην μπλέκουν την παράταξη του… Αυγενάκη με οτιδήποτε έχει να κάνει με το παρακράτος! Πως αυτό αποτελεί προσπάθεια της νυν διοίκησης που δεν έχει τι άλλο να σκαρφιστεί για να πλήξει την «Αναγέννηση». Άκουσον άκουσον.

Για την επιχορήγηση μισού εκατ. ευρώ γιατί δεν πήραν θέση; Για τα κακόβουλα άρθρα σε αθλητές που έχουν φέρει επιτυχίες στον ελληνικό στίβο για υπόνοιες ντόπινγκ ενώ δεν έχουν πιαστεί ποτέ, γιατί δεν ειπώθηκε κάτι; Για το ότι η Κατερίνα Στεφανίδη είπε πως ούτε η Τασούλα Κελεσίδου, ούτε κανείς από τη «Αναγέννηση» δεν έχει έρθει σε επαφή με τους αθλητές;

Την ίδια ώρα ανεβαίνει κείμενο στο sportsfeed με παρόμοια ρητορική, με απειλές και μια βεβαιότητα για τα πόσα σωματεία θα είναι σε θέση να ψηφίσουν, αλλά και τι θα ψηφίσουν! Έβγαλαν και ποσοστά! Σε μια κανονική χώρα που η πολιτεία θα σεβόταν τις νόμιμες εκλογικές διαδικασίες η Αναγέννηση θα είχε ήδη αναγκαστεί να αποσυρθεί. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ απλά διότι στη συγκεκριμένη παράταξη θεωρούν πως είναι κράτος εν κράτει. Σκάνδαλο και μόνο που ακόμα είναι εντός της εκλογικής διαδικασίας. Ευτύχημα ωστόσο το γεγονός πως θα τους… ξεβράσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο