Ρενάτα Βοράκοβα: Πήγε Αυστραλία με την ίδια εξαίρεση με Τζόκοβιτς, αγωνίστηκε σε τουρνουά και μετά το σάλο της ακύρωσαν τη βίζα!

O Nόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι ο μόνος που πήρε ιατρική εξαίρεση για να παραβρεθεί στην Αυστραλία αλλά και άλλοι τενίστες όπως η Τσέχα Ρενάτα Βοράκοβα η οποία βρίσκεται πλέον στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Σέρβο.

Η 38χρονη Τσέχα τενίστρια, Ρενάτα Βοράκοβα, βρέθηκε κανονικά στην Αυστραλία μέσω ιατρικής εξαίρεσης που είχε λάβει. Η Βοράκοβα δεν έχει κάνει το εμβόλιο αλλά είχε νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες από Κορονοϊό και έλαβε την ίδια ακριβώς ιατρική εξαίρεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος νόσησε τον Δεκέμβριο.

Η Βοράκοβα βρισκόταν μέρες στην Αυστραλία και δήλωσε πως δεν είχε κανένα θέμα στην είσοδο της στη χώρα μετά τον έλεγχο που της έγινε στο αεροδρόμιο. Η Τσέχα όχι απλά έγινε δεκτή με την ιατρική εξαίρεση αλλά αγωνίστηκε και σε τουρνουά της Μελβούρνης στο διπλό  την περασμένη Τετάρτη 5/1.

Ενώ ετοιμαζόταν για τη συμμετοχή της στο Australian Open την ενημέρωσαν πως η βίζα της έχει ακυρωθεί και πως πρέπει να φύγει από τη χώρα. Όλα αυτά μετά το σάλο που προκάλεσε η άφιξη του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία με την ίδια ιατρική εξαίρεση. Έτσι, η Ρενάτα Βοράκοβα βρέθηκε επίσης στο ίδιο ξενοδοχείο με το νο.1 του αντρικού τένις σε καραντίνα.

Οι δηλώσεις της Ρενάτα Βοράκοβα

Η ίδια δήλωσε στα Τσέχικα ΜΜΕ πως δεν περίμενε κάτι τέτοιο ενώ τόνισε αγανακτισμένη πως «Είμαστε αθλητές, ήρθαμε για να παίξουμε τένις». Οι συνθήκες κράτησής της στο ξενοδοχείο σύμφωνα με την ίδια είναι απαράδεκτες.

«Είμαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και δεν μπορώ να πάω πουθενά. Το παράθυρό μου είναι σφραγισμένο και δεν μπορώ να το ανοίξω ούτε λίγο. Υπάρχουν φρουροί παντού στο διάδρομο. Μου αφήνουν φαγητό στο διάδρομο. Πρέπει να δίνεις αναφορά για κάθε κίνησή σου. Νιώθω πως είμαι στη φυλακή! Υπάρχει φρουρός μέχρι και κάτω από το παράθυρό μου το οποίο μου φαίνεται αστείο. Θεωρούν ότι θα πηδήξω για να φύγω;»

Η Βοράκοβα βέβαια δεν έχει σκοπό να κάνει έφεση και έχει σκοπό να γυρίσει στη χώρα της κάτι το οποίο έχει ζητήσει και πιθανώς θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Σε αντίθεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικεί μέχρι τελευταία στιγμή το δικαίωμα της συμμετοχής του στο Australian Open, ένα δικαίωμα που οι ίδιοι Αυστραλοί του έδωσαν.

Τζόκοβιτς και Βοράκοβα δεν είναι οι μόνοι που πήραν εξαίρεση

Η Τσέχα δεν είναι η μόνη που της ακυρώθηκε η βίζα μετά το σάλο που έγινε με τον Τζόκοβιτς.

Τουλάχιστον άλλοι 2 παίκτες του τένις φέρονται να έχουν μπει στην χώρα λαμβάνοντας ιατρική εξαίρεση όπως επιβεβαίωσε η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF)

Ο ένας από τους 2 έχει φύγει ήδη οικειοθελώς ενώ ο άλλος είναι επίσης υπό κράτηση μεταναστών εν αναμονή της απομάκρυνσής του.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Διευθυντής της Tennis Australia, Craig Tiley, 26 παίκτες είχαν ζητήσει ιατρική εξαίρεση με ελάχιστους από αυτούς να γίνονται αποδεκτοί.

Όλα τα παραπάνω εκθέτουν τους Αυστραλούς για τους χειρισμούς τους με τις φωνές αντίδρασης να αυξάνονται όπως του Νικ Κύργιου.