Ανδρέας Βγενόπουλος: Πώς ξεκίνησε το HOAX ότι νοσηλεύεται με κορονοϊό στη Βραζιλία!

Ανδρέας Βγενόπουλος και HOAX. Αρκεί ένα δημοσίευμα. Μία... σπίθα. Και μετά το παίρνει πάνω το το διαδίκτυο.

Ανδρέας Βγενόπουλος και HOAX. Αρκεί ένα δημοσίευμα. Μία… σπίθα. Και μετά το παίρνει πάνω το το διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου υπήρχαν πολλές αναφορές πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος έχει πεθάνει το 2016, ζει και μάλιστα νοσηλεύεται στη Βραζιλία με κορονοϊό!

Το θέμα πήρε διαστάσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του Ελληνικά HOAXES, το οποίο ανακάλυψε πως οι δύο φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από τη Βραζιλία το 2015 και από την Κίνα το 2013!

Μάλιστα, κατά τη διασπορά των fake news ενέπλεξαν ακόμη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Ζάιχ Μποσλονάρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: Θρίλερ με την εξέταση ύποπτης!

Πώς ξεκίνησε, ωστόσο, όλο αυτό; Ένας Κύπριος, ο Δημήτης Τόκαρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Sigma TV, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΕΙ

Πόσο εύκολα μπορούν πια να εξαπλωθούν -σαν φωτιά σε ξηρά χόρτα τον Αύγουστο- τα fake news.

Το πρωί του Σαββάτου έπινα καφέ με φίλο και του είπα “εφαντάσθηκες να βρεθεί με κορονοϊό στη Βραζιλία ο Βγενόπουλος?” Γέλασε και μετά μου είπε “κάμε το ανάρτηση”.

Χωρίς να το σκεφτώ πολύ, το έκανα, πιστεύοντας πως ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα αστείο.

Λίγες ώρες μετά διάβαζα σε ιστοσελίδες σε Κύπρο άλλα και Ελλάδα για τον Βγενόπουλο που πέθαινε (ξανά) κάπου στη Βραζιλία από κορονοϊό και έβλεπα εκατοντάδες αναρτήσεις και σχόλια για το “θέμα”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μαρτυρία για γυναίκα που κινούνταν ύποπτα!

Άθελα μου είχα δημιουργήσει ξαφνικά fake news! Και προβληματίσθηκα έντονα όταν κατάλαβα πόσο εύκολο είναι! Πολύ φοβάμαι ακόμη και πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει από -εκούσια ή ακουσία- fake news».