Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας - Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα

Άστατος παραμένει ο καιρός για λίγες μέρες ακόμη με τη θερμοκρασία όμως να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα σύντομα.

 

Ο Κλέαρχος Μανουσάκης ανέλυσε την εξέλιξη του καιρού στο δελτίο καιρού του Open. Ο καιρός τις τελευταίες μέρες μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει μια μικρή πτώση και τις βροχές και τις καταιγίδες να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη περισσότερη χώρα.

Μπορεί η κακοκαιρία Genesis να τελείωσε, έχοντας αφήσει πρώτα τις συνέπειές της, ωστόσο ο καιρός παραμένει άστατος και βροχερός κυρίως στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά.

Όπως ενημέρωσε ο μετεωρολόγος στο σημερινό δελτίο καιρού, από τη χώρα μας περνάνε διαδοχικές ψυχρές «λίμνες» αυτό το διάστημα οι οποίες δημιουργούν την αστάθεια.

Συγκεκριμένα και σήμερα, Τετάρτη 15/6 και σήμερα θα υπάρξουν συννεφιές και φαινόμενα τα οποία θα επικρατήσουν κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Ακόμη και στη κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα υπάρξουν τοπικές βροχές.

Στην Αττική θα υπάρξουν φαινόμενα το απόγευμα στα βορειοδυτικά με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνάει τους 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα για μπόρες θα υπάρξει μόνο στην ημιορεινή ζώνη και η θερμοκρασία δε ξεπερνάει τους 30 βαθμούς.

Καιρός: Η νέα αστάθεια και πότε έρχεται ο καύσωνας

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, η αστάθεια θα παραμείνει και την Πέμπτη και Παρασκευή στη χώρα χωρίς όμως ιδιαίτερα φαινόμενα.

Το σαββατοκύριακο όμως αναμένεται η νέα ψυχρή λίμνη που κατεβαίνει από τα Βαλκάνια να δώσει περισσότερα φαινόμενα κυρίως το Σάββατο. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα.

Τα παροδικά φαινόμενα και οι πιο ψυχρές μάζες θα ακολουθήσουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα όμως σύντομα ο καιρός αλλάζει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μανουσάκης, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου από τις 23 με 25 Ιουνίου σταδιακά η θερμοκρασία ανεβαίνει φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα.

Ειδήσεις τώρα:

Σοφία Χατζηπαντελή: Κι όμως υπάρχουν φωτογραφίες της χωρίς ενωμένα φρύδια

Η γη της ελιάς: Νεκρή σε τροχαίο η Φανή – Σε σοκ η μικρή Αγγελική

Άγριες Μέλισσες: Νεκρή η Μυρσίνη – Έτσι πεθαίνει

Άγριες Μέλισσες: Δούκας και Μυρσίνη μαθαίνουν για τους βιασμούς του Σέργιου