ΑΡΗΣ

Ματέο Γκαρσία: «Δύσκολη απόφαση, τώρα νιώθω δικαιωμένος»

O 22χρονος άσος αναφέρθηκε στην επιλογή του να έρθει στον Άρη και στις προσπάθειες που κάνει για έκδοση ιταλικού διαβατηρίου
Ματέο Γκαρσία: «Δύσκολη απόφαση, τώρα νιώθω δικαιωμένος»

Δικαιωμένος δηλώνει ο Ματέο Γκαρσία για την επιλογή του να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες προσαρμογής στους “κίτρινους”, αλλά και στις τωρινές συνθήκες, οι οποίες τον κάνουν να νιώθει απόλυτα χαρούμενος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε μάλιστα τόνισε ότι έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να βγάλει ιταλικό διαβατήριο, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως κοινοτικός.

Για τη μεταγραφή του στον Άρη: «Στην αρχή ήταν λίγο πολύπλοκη η κατάσταση. Ηταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορώ να πω πλέον ότι είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος για την απόφαση που πήρα. Έχω προσαρμόσει πολύ γρήγορα. Δεν έμαθα ακόμα τη γλώσσα, γιατί είναι πολύ δύσκολη, αλλά μπορώ να επικοινωνήσω στα αγγλικά. Είναι μια ωραία εμπειρία και επιπλέον είναι καλό να γνωρίζεις άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς. Ημουν τυχερός που άρχισα να σκοράρω από νωρίς. Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά και μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Τα πηγαίνω πολύ καλά».

Για τον Άρη: «Είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους. Οι Ελληνες μοιάζουν πολύ σε εμάς. Στην Ισπανία είχα παρατηρήσει  πολλές διαφορές στους φιλάθλους. Μοιάζει πολύ η Ελλάδα με την Αργεντινή. Οι φίλαθλοι έχουν τον ίδια φανατισμό και ακολουθούν παντού την αγαπημένη τους ομάδα. Ο Αρης είναι ένα ένας πολύ καλός σύλλογος και από την πρώτη μέρα με υποδέχθηκαν πολύ καλά».

Για το πέρασμά του από το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Τον πρώτο χρόνο ένιωθα πολύ καλά. Είχα υπερβεί τις προσδοκίες μου. Από τη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής ήρθα να παίξω στην Ισπανία. Η αλλαγή ήταν πολύ απότομη. Σκόραρα τέσσερα γκολ στην Λας Πάλμας. Περισσότερα από όσα πίστευα. Λόγω του προβλήματος που υπάρχει με το διαβατήριό μου πιάνομαι ακόμα σαν ξένος, ωστόσο, προσπαθώ να πάρω ιταλική ιθαγένεια. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και γίνεται από έναν δικηγόρο στο Μπουένος Άιρες. Στην Λας Πάλμας λόγω του προβλήματος με το διαβατήριό μου είπαν ότι έπρεπε να με δώσουν δανεικό. Στην Ισπανία μπορούν να παίξουν μέχρι τρεις ξένοι. Μου είπαν ότι μέχρι να βγει το χαρτί θα πρέπει να πάω να παίξω δανεικός σε άλλη ομάδα. Σήμερα, πιάνομαι ακόμα ως ξένος, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα».

Για τους στόχους του: «Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Θέλω να παίζω σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Θέλω να βελτιωθώ ως παίκτης και από εκεί πέρα τα υπόλοιπα έρχονται».

Για την πρώην ομάδα του, την Ινστιτούτο: «Βλέπω όλα τα παιχνίδια της Ινστιτούτο. Πάντα ζητάω να μου δώσουν τα links των παιχνιδιών. Μερικές φορές κάθομαι μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα για να παρακολουθήσω τα παιχνίδια της. Είμαι φίλαθλός της. Εχω πολλούς φίλους στην ομάδα. Είχα πολλές προσδοκίες από τον από τον Ντάριο Φράνκο. Μίλησα με τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα και μου είπαν όλοι ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω με τον Ντιέγκο Κάνια να βελτιωθούν τα πράγματα. Η β’ κατηγορία είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω στο δεύτερο γύρο να βελτιωθούν τα πράγματα για την ομάδα και να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

Άρης: Η απάντηση από το Ντουμπάι κρίνει πολλά

Άρης: Έρχονται ηχηρές αποχωρήσεις

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Επιβεβαίωση Sportime – Τέλος ο Άλβαρο

Άρης: Επιβεβαίωση Sportime – Τέλος ο Άλβαρο

Παρελθόν από τον Άρη ο Πέδρο Άλβαρο, προς επιβεβαιώση του Sportime!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σκοπεύει να δώσει συνέχεια στο θέμα με τον Λορέν Μορόν, όμως η επόμενη μέρα στον Άρη μοιάζει να έχει λιγότερο χώρο για τον Ισπανό φορ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το ρεκόρ του Άρη που δεν θα ήθελε να έχει

Το ρεκόρ του Άρη που δεν θα ήθελε να έχει

Το στατιστικό που αποτυπώνει με ακρίβεια το φετινό αδιέξοδο στο «σπίτι» του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτή τη φορά δεν πέταξε τη σκούφια του για τον Άρη ο Καρπετόπουλος, έμεινε στον ΠΑΟΚ…

Αυτή τη φορά δεν πέταξε τη σκούφια του για τον Άρη ο Καρπετόπουλος, έμεινε στον ΠΑΟΚ…

Περισσότερο κριτική στον ΠΑΟΚ έκανε ο Αντώνης Καρπετόπουλος παρά ασχολήθηκε με τον Άρη στο σχόλιο για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα έχει μαζεμένα στον Χιμένεθ ο Μορόν!

Τα έχει μαζεμένα στον Χιμένεθ ο Μορόν!

Οι λόγοι που προκάλεσαν το νέο ξέσπασμα του Μορόν όταν ο Χιμένεθ τον έκανε αλλαγή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Όλα τα λεφτά τα σχόλια που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη διαιτησία στο Άρης – ΠΑΟΚ. Τι είπε για Ζαφείρη και Πέρεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Μόλις οκτώ παίκτες έχουν «επιβιώσει»

Άρης: Μόλις οκτώ παίκτες έχουν «επιβιώσει»

Μόνο οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν απομείνει από τον περσινό Άρη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Χιμένεθ που έκανε ότι δεν έκανε ο Μεντιλιμπαρ

Ο Χιμένεθ που έκανε ότι δεν έκανε ο Μεντιλιμπαρ

Ο Χιμένεθ δεν πειραματίστηκε όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ποδόσφαιρο
Media: Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Η Monobala του ΣΚΑΪ διατηρεί ξεκάθαρα την πρωτιά στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών, με το Super Μπάλα Live του MEGA να μένει πίσω...

Media