ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λ. Χουτεσιώτης στο Sportime: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πρώτος»

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης μίλησε στο Sportime και το Sportime.gr από την Ολλανδία, κάνοντας τον απολογισμό της προετοιμασίας σε Γκενκ και Έρμελο. Αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της περυσινής σεζόν κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Ετσι, ανανέωσε το συμβόλαιό του, που έληγε στις...
Ο Λ. Χουτεσιώτης στο Sportime: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πρώτος»

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης μίλησε στο Sportime και το Sportime.gr από την Ολλανδία, κάνοντας τον απολογισμό της προετοιμασίας σε Γκενκ και Έρμελο.

Αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της περυσινής σεζόν κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Ετσι, ανανέωσε το συμβόλαιό του, που έληγε στις 30 Ιουνίου, για ακόμα δύο χρόνια και περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του.

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης παραχώρησε συνέντευξη στο Sportime από την Ολλανδία και έκανε τον απολογισμό σε αυτό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό, που πραγματοποιήθηκε σε Γκενκ και Ερμελο από τις 13 έως τις 27 Ιουλίου. Ο Ελληνας τερματοφύλακας δείχνει ώριμος και διεκδικεί ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Διανύει τη δέκατη σεζόν του στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ συνολικά μετράει επτά επίσημα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους», έχοντας κρατήσει το μηδέν στα έξι από αυτά. Το επίσημο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2016, αγωνιζόμενος για επτά λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό (4-0).

Ο στόχος του Ολυμπιακού για την καινούργια αγωνιστική περίοδο είναι ξεκάθαρα ο τίτλος, κάτι που επισήμανε ο 24χρονος τερματοφύλακας στο Sportime, καθώς για την ομάδα του Πειραιά δεν υπάρχει άλλη θέση εκτός από την πρώτη. Ο Χουτεσιώτης αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς, τονίζοντας πως ο Πορτογάλος προπονητής είναι κοντά στους παίκτες και εκφράζοντας τη σιγουριά του πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο δουλειάς και συμπεριφοράς του νέου τεχνικού ηγέτη της ομάδας. Παράλληλα, έκανε τη δική του εκτίμηση για το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν πολλά φιλικά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα επί βελγικού και ολλανδικού εδάφους (έξι αγώνες μέσα σε δώδεκα ημέρες). Τέλος, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η συνέντευξη του Λ. Χουτεσιώτη στο Sportime, στο φύλλο της Κυριακής (29/7):

Λευτέρη, αρχικά, θα θέλαμε να μας κάνεις τον απολογισμό σε αυτό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό.

«Ηταν ένα δύσκολο δεύτερο στάδιο, με πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές και κρατάμε τα θετικά στοιχεία. Κλείσαμε αυτήν τη διαδρομή με ένα σχετικά καλό παιχνίδι και μία νίκη (σ.σ.: για το 1-0 επί της Γκεζτέπε). Πήραμε τα μαθήματά μας από τις ήττες και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για το επόμενο φιλικό ματς με τη Λεγανές και τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Λουκέρνη. Στόχος μας είναι να είμαστε 100% έτοιμοι στις 9 Αυγούστου».

«ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ»

Τα έξι φιλικά παιχνίδια σε Βέλγιο και Ολλανδία, σε διάστημα δώδεκα ημερών, επηρέασαν την εξέλιξη της προετοιμασίας;

«Προφανώς. Τα διαδοχικά φιλικά δεν μας επέτρεψαν να έχουμε την άνεση και το χρόνο για να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Σίγουρα, ήταν κάτι προγραμματισμένο από τον προπονητή, οπότε είχε σχεδιάσει τον τρόπο που θα προπονηθούμε και θα παίξουμε. Θεωρώ πως έγιναν όλα όπως έπρεπε παρότι μπορεί να υπήρχε μεγάλη επιβάρυνση».

Πώς βλέπεις τον Πέδρο Μαρτίνς; Εχει καταφέρει να σας περάσει τη φιλοσοφία του;

«Διανύουμε τον δεύτερο μήνα που συνεργαζόμαστε με τον κ. Μαρτίνς. Είναι πολύ κοντά μας. Μας βοηθάει στο πώς να απορροφήσουμε πράγματα και πώς να μας περάσει τη φιλοσοφία του στον τρόπο παιχνιδιού. Είναι πολύ θετική η πρώτη εικόνα για εμάς και νομίζω ότι την ίδια άποψη έχουν και όλοι οι συμπαίκτες μου».

«ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ»

Ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Ολυμπιακό και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις;

«Μία ανανέωση στον Ολυμπιακό, πέρα από τη χαρά που μου δίνει, επιφέρει και μεγάλες ευθύνες. Διανύω το δέκατο χρόνο στην ομάδα μου, οπότε γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλέψουμε προκειμένου να βρεθεί η ομάδα εκεί που της αναλογεί. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Πρέπει όλοι μαζί να μυήσουμε και τους νέους παίκτες, ώστε να περάσει η σωστή φιλοσοφία και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στην ομάδα για να βρεθούμε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος και να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη».

ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

«Να συνεχίσουν μαζί μας»

Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να έχει φέτος εντονότερο το ελληνικό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό του, κάτι που έλειψε πέρυσι. Είναι τόσο αισθητή η διαφορά στο κλίμα της ομάδας, σε σχέση με την περυσινή σεζόν;

«Είναι θετικό το γεγονός για εμάς πως η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς Ελληνες στη σύνθεσή της. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με την έναρξη του πρωταθλήματος. Να συνεχίσουν, δηλαδή, τα παιδιά να είναι μαζί μας. Οσο μεγαλύτερο είναι το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ, τόσο το καλύτερο για εμάς».

Με δύο λόγια, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν; Δεύτερη διαδοχική σεζόν χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν αντέχεται.

«Εννοείται. Στόχος μας είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή του πρωταθλήματος, με όποιον τρόπο και αν επιτευχθεί αυτός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πρώτος, αυτή είναι η θέση του, και εμείς να κάνουμε τα πάντα για να τον οδηγήσουμε ξανά εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Ο Γ. Βούκοβιτς στο Sportime: «Ναι, θέλω να μείνω»

Ο Γ. Μασούρας στο Sportime: «Γίνεται σοβαρή δουλειά»

Ο Γ. Φετφατζίδης στο Sportime: «Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Λ. Χουτεσιώτης στο Sportime: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πρώτος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.