ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την Κυριακή (17/06) την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος Ελλάδος. Σε λίγα 24ωρα, όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ και το επιτελείο του θα πρέπει να… σηκώσoυν μανίκια για τον σχεδιασμό της ομάδας του εν όψει της νέας σεζόν. Οι «πράσινοι» κατακτούν τουλάχιστον μία κούπα ανά σεζόν από το 1996. Ωστόσο, τα τελευταία επτά χρόνια...
Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την Κυριακή (17/06) την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος Ελλάδος. Σε λίγα 24ωρα, όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ και το επιτελείο του θα πρέπει να… σηκώσoυν μανίκια για τον σχεδιασμό της ομάδας του εν όψει της νέας σεζόν.

Οι «πράσινοι» κατακτούν τουλάχιστον μία κούπα ανά σεζόν από το 1996. Ωστόσο, τα τελευταία επτά χρόνια αρκούνται μόνο σε εγχώριους τίτλους. Παράλληλα, έχουν να συμμετάσχουν σε Final Four από το 2012.

Ο μεγάλος στόχος των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης για την επόμενη σεζόν παραμένει ο ίδιος. Όπως και κάθε χρονιά εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Το εισιτήριο για το Final Four και –γιατί όχι;- η διεκδίκηση του τίτλου. Για αυτό και στις τάξεις των «πρασίνων» θέλουν να γίνει σωστά ο σχεδιασμός, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Euroleague.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Καταλανός τεχνικός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα χρονιά. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψε κλειστό τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, όμως, το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι και με εκείνους που υπάρχει το δικαίωμα της οψιόν ανανέωσης. Η προτεραιότητα των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο «μαέστρος» της ομάδας, ο Νικ Καλάθης. Ταυτόχρονα, σημαντικές είναι και οι περιπτώσεις των Ρίβερς, Τζέιμς και Σίνγκλετον.

Νικ Καλάθης: Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε ονειρικές εμφανίσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός θέλει να παραμείνει στην ομάδα και ήδη έχει κάνει προσπάθειες για να τον «δέσει». Η πρόταση με αυξημένες αποδοχές από τους «πράσινους» είναι γεγονός. Όπως και ότι ο 29χρονος γκαρντ νιώθει καλά στον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα. Οι πιθανότητες, λοιπόν, να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών είναι αυξημένες.

Κέι Σι Ρίβερς: Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες της «πράσινης» κερκίδας και το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους της ΚΑΕ. Παρά το γεγονός πως μετά τον τραυματισμό του στον ώμο, έχει… ξεχάσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Άλλωστε η διοίκηση του Παναθηναϊκού στις αρχές της σεζόν προσπάθησε να τον «δέσει», έχοντας αποσπάσει το «ναι» από τον 31χρονο γκαρντ/φόργουορντ. Οι συζητήσεις «πάγωσαν» μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον, ήρθε η ώρα για να συνεχιστούν.

Μάικ Τζέιμς: Ο εκρηκτικός γκαρντ την περασμένη χρονιά απέρριψε την πρόταση ανανέωσης του «τριφυλλιού», καθώς το όνειρο του NBA ήταν ο διακαής πόθος του. Μετά το πέρασμά του από τους Σανς, φόρεσε τη φανέλα των Πέλικανς, από τους οποίους έμεινε ελεύθερος μεσούσης της σεζόν. Το NBA, όπως και σε κάθε Αμερικανό, δεν έχει φύγει από το μυαλό του. Όμως το σίγουρο είναι πως νιώθει καλά στο «τριφύλλι» και με τους συμπαίκτες του, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν βρέθηκε να ψάχνει ομάδα, η μεγάλη επιθυμία του ήταν ο Παναθηναϊκός.

Κρις Σίγνκλετον: Όταν το περυσινό καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ και άλλες ομάδες της Ευρώπης διεκδικούσαν τον 28χρονο άσο, οι διοικούντες την «πράσινη» ΚΑΕ έλεγαν πεισματικά «όχι». Έδειξαν έτσι πως θέλουν πάση θυσία να παραμείνει ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ στο ΟΑΚΑ. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσουν αν ήταν ευχαριστημένοι και από τη φετινή σεζόν. Την ίδια ώρα ο Σίνγκλετον αναμένεται να ψάξει την καλύτερη δυνατή πρόταση που μπορεί να πάρει. Ήδη πάντως επεσήμανε πως είναι ελεύθερος, διαψεύδοντας δημοσίευμα του «sportando» που τον ήθελε στη Φενερμπαχτσέ.

Νίκος Παππάς: Ο Νίκος Παππάς αποτελεί τον αγαπημένο των οπαδών του «τριφυλλιού», ενώ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για το «τριφύλλι». Ύστερα από πέντε χρόνια, το συμβόλαιό του λήγει. Η φετινές του εμφανίσεις δεν ήταν πάντα ικανοποιητικές, ωστόσο έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε αρκετά παιχνίδια. Αποκορύφωμα ήταν δε, ο πέμπτος τελικός της Κυριακής (17/06). Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον ελληνικό κορμό του, το σενάριο της παραμονής του Έλληνα γκαρντ είναι πιθανό.

Μάρκους Ντένμον: Ο 28χρονος γκαρντ άργησε να δείξει την αξία του, όμως πήρε… μπρος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Χίμκι (93-65) στο ΟΑΚΑ τον Νοέμβρη. Στο υπόλοιπο της σεζόν ο Τσάβι Πασκουάλ και το τεχνικό του επιτελείο έμειναν ευχαριστημένοι από τον Αμερικανό άσο. Αν και πριν από τα πλέι οφ της Basket League ο Μάικ Τζέιμς «έφαγε» τη θέση του στο ελληνικό ρόστερ, οι πιθανότητες να ανανεώσει είναι πολύ μεγάλες.

Ζακ Όγκαστ: O Ελληνοαμερικανός άσος δεν κατάφερε να κάνει πολλά τη φετινή σεζόν. Είχε περιορισμένο χρόνο τόσο στην Euroleague (05:48 μέσο όρο σε 14 παιχνίδια), όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα (13:11 σε 24 ματς). Ωστόσο, ο 24χρονος διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και δεν πιάνει θέση ξένου. Κάτι που του δίνει ένα μικρό αβαντάζ.

Έιντριεν Πέιν: Ο ύψους 2.08 μ. σέντερ ήρθε στον Παναθηναϊκό ως πρόσθετη λύση. Πήρε σε 12 αγώνες 9:54 μέσο όρο χρόνο στην Euroleague και μέτρησε 4.8 πόντους ανά παιχνίδι. Με δεδομένο ότι πιάνει και θέση ξένου, οι προπονητές της ομάδας θα αποφασίσουν αν θα είναι χρήσιμος ο 27χρονος την επόμενη σεζόν, ενώ και ο Αμερικανός θα ψάξει κάθε καλή πρόταση από ομάδα που μπορεί να πάρει.

Ματ Λοτζέσκι: Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο δεν απέφυγε τους τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, χάνοντας μερικά ματς λόγω ενοχλήσεων. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δικαιώθηκαν με τον 32χρονο, ο οποίος έκανε μέσα στη σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως αυτή της Κυριακής στον πέμπτο τελικό. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί η διάθεση των δύο πλευρών. Πρέπει να ληφθεί, πάντως, υπόψιν πως ο καλαθοσφαιριστής νιώθει καλά στο «τριφύλλι».

Ίαν Βουγιούκας: Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι ο Έλληνας άσος ήταν για 1+1 χρόνια. Οπότε υπάρχει η δυνατότητα να αποδεσμευτεί. Στην Euroleague είχε 08:10 μέσο όρο χρόνο στο παρκέ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα 12:41. Οι αποφάσεις του Πασκουάλ για την περίπτωσή του θα έρθουν αφού γίνουν κινήσεις σε άλλα ανοιχτά θέματα.

Γκέιμπριελ: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021, όμως με οψιόν για κάθε τέλος της σεζόν. Ανάλογα με τις άλλες περιπτώσεις, θα αποφασίσουν οι «πράσινοι» και για το δικό του συμβόλαιο.

Γκιστ: Έχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2019.

Λεκαβίτσιους: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019.

Αντετοκούνμπο: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019.

Μήτογλου: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, με το «τριφύλλι» να διαθέτει οψιόν ανανέωσης μετά το τέλος της σεζόν 2020-’21.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Έχει πολυετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», οι οποίοι πιστεύουν στο ταλέντο και στις δυνατότητες του 19χρονου γκαρντ.

«Τρέλα» Χεζόνια για το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (vid)

Το σχόλιο του Giannis για τον Θανάση… (pic)

Φυσιολογικό-Αφύσικο σημειώσατε «ΕΝΑ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νότα Μουστάκα

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.