ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 4 «φύλακες» του νέου Παναθηναϊκού (pics)

Όλα όσα είπαν αποκλειστικά στο Sportime οι Διούδης, Κότσαρης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος και ο προπονητής τερματοφυλάκων του «τριφυλλιού», Παναγιώτης Μαλιαρίτσης.
Οι 4 «φύλακες» του νέου Παναθηναϊκού (pics)

Μετά από δύο σεζόν που την εστία του Παναθηναϊκού υπερασπιζόταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος (σ.σ. πλέον συνεχίζει στην Μπενφίκα), έφτασε η ώρα για να έρθει η διάδοχη κατάσταση κάτω από τα «πράσινα» δοκάρια.

Σωκράτης Διούδης, Κωνσταντίνος Κότσαρης, Βασίλης Ξενόπουλος και Νίκος Χριστογεώργος, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Μαλιαρίτση, θα προσπαθήσουν ν’ ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις. Πάντως στο Χίλζε, η δουλειά που γίνεται κρίνεται ως ανωτάτου επιπέδου.

Ο Μαλιαρίτσης έχει αναπτύξει τέτοιες σχέσεις μεταξύ των τερματοφυλάκων, που η επικοινωνίας τους ήταν έκδηλη από τις πρώτες κιόλας μέρες παρουσίας στο Τίλμπουργκ. Ο συνεργάτης του Γιώργου Δώνη εκτός από το ρόλο του τεχνικού, διαδραματίζει παράλληλα κι εκείνον του ψυχολόγου και του παιδαγωγού.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε αποκλειστικά στο Sportime, ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης σχολίασε: «Και οι 4 έχουν όρεξη για δουλειά. Ακόμη και ο Διούδης, που φαίνεται πιο έμπειρος, είναι μικρός για τερματοφύλακας. Εχει ν’ αποδείξει πολλά πράγματα και να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Ολοι είναι σε καλή κατάσταση. Γίνονται κάθε ημέρα που περνά καλύτεροι. Διορθώνονται ελλείψεις μέσα από τις προπονήσεις.

Οι προπονητές τερματοφυλάκων έχουν ξεχωριστές αρμοδιότητες. Είναι θέση… άθλημα μέσα στο ίδιο το άθλημα. Δουλειά γίνεται και στο ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα. Είναι θέση που παίζει ένας. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά πρέπει να είναι καλή κατάσταση σ’ όλους τους τομείς. Ακόμη και για να βγαίνει η προπόνηση. Επιβάλλεται ο ένας να βοηθά τν άλλον. Η πικρία πάντα θα υπάρχει σε όποιον δεν παίζει.

Αρχίζει και φαίνεται η αξία του Έλληνα προπονητή σ’ αυτήν τη θέση. Σε αντίθεση με πιο παλιά. Νεαροί Έλληνες τερματοφύλακες τα πηγαίνουν καλά κι αυτό οφείλεται στους γηγενείς προπονητές τερματοφυλάκων, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία να τα βγάλουν πέρα. Κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που το 80% των ομάδων της Super League έχει Έλληνα τεχνικό στη θέση».

Σωκράτης Διούδης

Έτοιμος ν’ αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν, είναι ο Σωκράτης Διούδης. Όντας ο μεγαλύτερος ηλικιακά στη θέση «1», ο 25χρονος γκολκίπερ μιλάει στο Sportime και δηλώνει πως οι πιο έμπειροι αθλητές του ρόστερ, πρέπει να δείξουν το δρόμο στους νεότερους: «Είναι δύσκολη η προετοιμασία κι επίπονη για τους παίκτες, αλλά πρέπει να την περάσουμε. Είμαστε καινούρια ομάδα, με νέους παίκτες. Οι πιο έμπειροι πρέπει να καθοδηγήσουμε τους νεότερους. Ακολουθώντας τον προπονητή, τις οδηγίες του και με την αφομοίωση όσων μαθαίνουμε καλύτερα και πιο γρήγορα. Όλα αυτά πρέπει να περάσουν στο παιχνίδι μας».

Κωνσταντίνος Κότσαρης

Μαζί με τον Διούδη, ο Κωνσταντίνος Κότσαρης θα συνιστά το δίδυμο των γκολκίπερ. Θεωρητικά ο 21χρονος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση βασικού, σε μία χρονιά που σε προσωπικό επίπεδο για τον ίδιο κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Sportime, ο διεθνής με την Εθνική Νέων τερματοφύλακας τόνισε: «Είναι σεζόν που πολλοί νέοι θα πάρουν ευκαιρίες. Η ετοιμότητα, μέσα από τη σκληρή δουλειά, αποτελεί μονόδρομο. Θέλω ν’ αποδείξω ότι αξίζω τη θέση μου και να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα. Υφίσταται συναγωνισμός, γνωριζόμαστε άλλωστε πολλά χρόνια κι έχουμε καλό κλίμα πάντα μεταξύ μας».

Βασίλης Ξενόπουλος

Στα 20 του χρόνια ο Βασίλης Ξενόπουλος ανεβαίνει ένα σκαλί πιο ψηλά. Βρισκόμενος για 11 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του συλλόγου και φτάνοντας μέχρι το κατώφλι της πρώτης ομάδας, ο νεαρός τερματοφύλακας δουλεύει σκληρά για να είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί, εφόσον ο Δώνης του εμπιστευτεί μία θέση. Μιλώντας στο Sportime, ο Ξενόπουλος επισήμανε: «Είμαστε νέοι με αυξημένο κίνητρο, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Προσπαθούμε περισσότερο, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν πρέπει. Υπάρχει ευθύνη να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο, οι απαιτήσεις πολλές. Δεν μας εμποδίζει τούτο στην προσπάθεια. Εχουμε πράγματα ν’ αποδείξουμε».

Νίκος Χριστογεώργος

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Νίκος Χριστογεώργος ακολουθεί την πρώτη προετοιμασία του με τον Παναθηναϊκό. Τα σωματικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά (ύψος 1,98) και η όρεξή του για δουλειά μεγάλη. Ο Βενιαμίν του «τριφυλλιού» κατέστησε σαφές, μιλώντας στο Sportime, ότι θέλει να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν: «Παλεύω για ό,τι καλύτερο. Δίνω τον εαυτό μου στις προπονήσεις και θέλω να δικαιώνω όσους μιλούν με καλά λόγια για εμένα και να διαψεύδω όσους μιλούν με κακά! Να δείξω ότι μπορώ να υπάρχω στο ποδόσφαιρο».

Να μην πέσει η μπάλα κάτω! (pics)

Παναθηναϊκός: Ασκήσεις με μπάλα στην πρωινή προπόνηση (vids)

Έτσι έγινε η επιλογή του Χατζηθεοδωρίδη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι 4 «φύλακες» του νέου Παναθηναϊκού (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.