ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ελλάδα – Αυστρία 0-1: Με την πλάτη στον τοίχο

Η Εθνική Ελπίδων έχασε στην Τούμπα και καλείται να κάνει την υπέρβαση στη ρεβάνς
Ελλάδα – Αυστρία 0-1: Με την πλάτη στον τοίχο

Δεν την ήθελε, δεν το πήγε και σωστά η Εθνική Ελπίδων και γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Τούμπα το βράδυ της Παρασκευής (16/11) από την Αυστρία. Έτσι η υπόθεση-πρόκριση στο Euro U21 δυσκόλεψε αρκετά για την Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος το ματς δεν είχε πολλές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν λογικό να μην ανοιχτούν. Δεν έβγαλαν πολλές επιθέσεις, αλλά είχαν ένα δοκάρι από το πουθενά στο 36′ με τον Μπάουμγκαρτνερ λόγω λάθους του Τσιμίκα. Απείλησαν άλλη μία φορά, αλλά γενικά τον έλεγχο τον είχε η Ελλάδα.

Το πρόβλημα για τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν πως πολλοί βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ο Χατζηγιοβάνης δεν κατάφερε να πάρει πάνω του φάσεις, ο Μπουζούκης δεν πέρασε κάθετες, ενώ ο Λημνιός φάνηκε να μην έχει ουσία. Εντελώς εκτός κλίματος ο Ανδρούτσος χωρίς φυσικά να φταίει εκείνος. Λάθος του προπονητή του ήταν που έπαιξε ως φορ.

Ουσιαστικά η Ελλάδα έδειξε τα δόντια της στο 41′ με τον Γαλανόπουλο και πίεσε περισσότερο στο δεύτερο μέρος. Ειδικά μετά την είσοδο του Κωτσόπουλου ήταν βελτιωμένη. Ακόμη και έτσι, όμως, το γκολ δεν ήρθε με τον Λημνιό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 68′. Έξι λεπτά μετά είχε μία καλή στιγμή και ο Κωτσόπουλος.

Το πολυπόθητο γκολ δεν μπήκε ποτέ και στο 84′ έγινε και το 0-1 από τον Πος. Στη φάση ο παίκτης που τον χάνει ήταν ο Καραχάλιος, ο οποίος συνολικά ήταν πολύ κάτω του μετρίου.

Με αυτή την ήττα η Ελπίδων είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Καλείται την Τρίτη (20/11) να κάνει την υπέρβαση προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στα τελικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Από τη στιγμή που σημείωσε το γκολ της νίκης, είναι αναμφίβολα και ο πολυτιμότερος ο  Στέφαν Πος της Χόφενχαϊμ. Ήταν σταθερός και στα μετόπισθεν στο μεγαλύτερο διάστημα.

UP: Καθοριστικές επεμβάσεις έκανε ο Αλεξάντερ Σλάγκερ. Κράτησε την Αυστρία στο ματς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ενώ απέφυγε τα λάθη.

DOWN: Ο Αντώνης Νικοπολίδης και οι εμπνεύσεις του. Κανείς δεν κατάλαβε πώς σε εντός έδρας παιχνίδι επέλεξε να παίξει με φορ τον Ανδρούτσο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χαφ. Από τη στιγμή που μπήκε ο Κωτσόπουλος, τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Σηκώνει συζήτηση και το γεγονός πως δεν ξεκίνησε ο φορμαρισμένος Λάμπρου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε ο Λετονός Άντρις Τρεϊμάνις. Καλή η διαιτησία του σε ένα ματς που ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν οι δύσκολες φάσεις. Απαρατήρητοι πέρασαν και οι βοηθοί του.

ΓΚΟΛ: 84′ Πος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Χατζηδιάκος – 29′ Γκρμπιτς, 60′ Κρι. Μπάουμγκαρτνερ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σάλιακας, Χατζηδιάκος, Νικολάου, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλις, Μπουζούκης (82′ Καμπετσής), Λημνιός, Χατζηγιοβάνης (46′ Λάμπρου), Ανδρούτσος (65′ Κωτσόπουλος).

ΑΥΣΤΡΙΑ (Βέρνερ Γκρέγκοριτς): Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Λίνχαρτ, Ούλμαν, Ντάνσο (70′ Ντ. Μπάουμγκαρτνερ), Λιούμπιτς, Λόβριτς, Κρ. Μπάουμγκαρτνερ, Βολφ, Γκρμπιτς (62′ Γιακούποβιτς)

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Εθνική Ομάδα: Ήττα για την Εθνική U17 στην Κροατία

Ήττα για την Εθνική U17 στην Κροατία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και βρήκαν προβάδισμα με τον Ζούσιτς στο 15ο λεπτό ενώ ο Ρουσό στο 30ο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Εθνική Ομάδα
Ποδόσφαιρο: Εθνική Ελλάδας: Πότε θα παίξει με Γερμανία και Ολλανδία – Το πρόγραμμα στο Nations League

Εθνική Ελλάδας: Πότε θα παίξει με Γερμανία και Ολλανδία – Το πρόγραμμα στο Nations League

To αναλυτικό πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας για το Nations League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κροατία

Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κροατία

Το τουρνουά αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για δοκιμές και συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκαγκάτσης: Η πρόκληση είναι μεγάλη

Γκαγκάτσης: Η πρόκληση είναι μεγάλη

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Γκαγκάτσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και στο τεχνικό επιτελείο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Γολγοθάς της Εθνικής

Ο Γολγοθάς της Εθνικής

Στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA η Γερμανία βρίσκεται στη 10η θέση, η Ολλανδία στην 7η, η Σερβία στην 39η, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 46η θέση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η παραμονή στην ελίτ»

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η παραμονή στην ελίτ»

«Μας περιμένουν απαιτητικά παιχνίδια, αλλά θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Εθνική με Γερμανία, Ολλανδία, Σερβία

Η Εθνική με Γερμανία, Ολλανδία, Σερβία

Οι αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου 2026 με την τελική φάση να διεξάγεται τον Ιούνιο του 2027.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τι σημαίνει το νέο μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τι σημαίνει το νέο μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας υπέγραψε νέο μεγάλο συμβόλαιο με την Γκενκ και αυτό αν μη τι άλλο σήμανε ένα μικρό... συναγερμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Ελλάδας : Θέλει κάτι ακόμα ο Τεττέη για το υψηλό επίπεδο…

Εθνική Ελλάδας : Θέλει κάτι ακόμα ο Τεττέη για το υψηλό επίπεδο…

Ο Ανδρέας Τεττέη αλλάζει πίστα σιγά σιγά, αλλά στην Εθνική Ελλάδας έδειξε πως έχει και δρόμο για το υψηλό επίπεδο…

Ποδόσφαιρο