STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Πανιώνιος: Μεγάλο «διπλό» με Μασούρα!

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του στη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης μέσα στα Πηγάδια
Ξάνθη-Πανιώνιος: Μεγάλο «διπλό» με Μασούρα!

Ο Πανιώνιος ήρθε με φόρα από την εμφάνισή του με τον Παναιτωλικό και με τον Μασούρα να σκοράρει πήρε τη νίκη στα Πηγάδια με 1-0 επί της Ξάνθης.

Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να μην ήταν καλύτεροι, αλλά ήταν πιο ουσιαστικοί αφού εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και πέτυχαν το γκολ με τον κορυφαίο, Γιώργο Μασούρα. Ο νεαρός με την ψυχολογία στα ύψη από την κλήση στην Εθνική ομάδα, πέτυχε ένα ωραίο τέρμα, το οποίο της έφτανε να πάρει τους τρεις βαθμούς!

Από την αρχή του αγώνα, η Ξάνθη θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιτεθεί στην εστία του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Κότνικ και απείλησαν στο 11’ έστω κι αν η φάση προήλθε από λάθος του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ωστόσο ο Καντά δεν πλάσαρε ψύχραιμα κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Από το 20’ και μετά ο Πανιώνιος άρχισε να βγαίνει στην κόντρα επίθεση και να γίνεται πολύ απειλητικός. Στο 20’ ο Μασούρας βγήκε από αριστερά γύρισε στην περιοχή, αλλά ο Ντουρμισάι δε νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Μεγάλη φάση και μάλιστα διπλή για τον Πανιώνιο έγινε στο 27’, όταν ο Μασούρας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντουρμισάι σούταρε πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Ο Μασούρας απείλησε εκ νέου στο 30’, αλλά βρήκε εν τέλει στόχο στο 36’, όταν και πάλι σε μία κόντρα επίθεση έπιασε κοιμώμενη την άμυνα της Ξάνθης και με σουτ έκανε το 1-0 για τους «κυανέρυθρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στην εστία του Πανιωνίου και εν μέρει το κατάφερε. Οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν ήταν απειλητικοί κι αυτό γιατί έλειπε η τελική ενέργεια είτε προς τον Γέντρισεκ είτε προς τον Κάστρο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Ξάνθη, αφού μέσα σε δύο λεπτά στο διάστημα 76’-77’ ο Αλμέιδα είδε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος κράτησε τη νίκη!

MVP: Ο Γιώργος Μασούρας ήταν εξαιρετικός. Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε το γκολ του Πανιωνίου, αλλά και το γεγονός ότι ήταν απίστευτα απειλητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αποτέλεσε μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Ζίβκοβιτς, σε μία εμφάνιση που ήρθε μία μέρα μετά την κλήση στην Εθνική ομάδα.

UP: Ο Σεμπάστιαν Πίρις κλήθηκε για να καλύψει το κενό του Παναγιώτη Κόρμπου και τα κατάφερε με το παραπάνω. Ο Ουρουγουανός μέσος ήταν πολύ καλός στα καθήκοντά του, έκανε ελάχιστα λάθη και περιόρισε τα μέγιστα τις επιθετικές πρωτοβουλίες των μέσων της Ξάνθης.

DOWN: Ο Πίταρ Τζουρίτσκοβιτς ήταν και πάλι… λίγος. Ουσιαστικά αυτό που λέει και ο λαός «όλο μέλι κι από τηγανίτα, τίποτα». Ο Σέρβος δεν βοήθησε ούτε σε αυτό το ματς την ομάδα. Από πέρυσι έχει να κάνει καλό παιχνίδι και ειδικά σε αυτό που τον είχε πολύ ανάγκη η ομάδα του, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν είχε προβλήματα ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας). Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ενώ ήταν σωστή και η αποβολή του Αλμέιδα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ: 36’ Μασούρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57’ Κοβάσεβιτς, 76’ Αλμέιδα, 84′ Κασάδο – 86′ Τσιλούλης, 92’ Κούρντι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77’ Αλμέιδα

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά (33’ Αλμέιδα), Κασάδο, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46’ Κάστρο), Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Τζουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κεϊτά, Πίρις, Τσιλούλης (86’ Καμαρά), Μασούρας, Οικονομίδης (74’ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι.

Ανάσανε η ΑΕΛ και βύθισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς Ουάρντα ο ΠΑΟΚ με Παναιτωλικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξάνθη-Πανιώνιος: Μεγάλο «διπλό» με Μασούρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.