STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Λεβαδειακός «λύγισε» τον ΟΦΗ με Στανόγεβιτς και… Γρατσάνη

Επιτέλους νίκη για την ομάδα της Βοιωτίας που κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος με 2-1 επί των Κρητικών
Ο Λεβαδειακός «λύγισε» τον ΟΦΗ με Στανόγεβιτς και… Γρατσάνη

Νίκη μετά από δύο μήνες με επτά (0-1-6) άσχημα αποτελέσματα για τον Λεβαδειακό που “λύγισε” τον ΟΦΗ με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Μάρκο Στανόγεβιτς.

Πολλά τα λάθη του διαιτητικού τρίου, επηρέασαν σαφέστατα την εξέλιξη της αναμέτρησης. Με τον Τρικαλινό ρέφερι Ευάγγελο Γρατσάνη να έχει λανθασμένες αποφάσεις, χωρίς να τον βοηθούν οι Καρατζίκας, Φωτόπουλος (Αθηνών).

Οι Βοιωτοί πάντως, πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο σε ένα κομβικό σημείο της Super League. Και μετά από καιρό έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη.

Σε αντίθεση με τους Κρητικούς που ταξίδεψαν στη Λιβαδειά για τη νίκη, αλλά αποχώρησαν με άδεια χέρια, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα μετά από τέσσερα θετικά αποτελέσματα.

Χαμός στο α’ μέρος

Όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Στην πρώτη φάση του ματς μάλιστα, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ. Εκτέλεση κόρνερ του Στανόγεβιτς από τα αριστερά, ο Παντελιάδης στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό πόδι του Στρέζου που έδιωξε.

Αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει.

Στο 20′ την κεφαλιά του Σαβαντογκό από τη σέντρα του Τσαμπούρη μπλόκαρε σταθερά ο Στρέζος.

Πέντε λεπτά μετά οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ. Διαγώνιο σουτ του Σαβατογκό, ασταθής επέμβαση του Στρέζου, ο Στανόγεβιτς πήρε το ριμπάουντ, πρόλαβε τον Μιχόγεβιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34′ ο Σαβαντογκό έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Στανόγεβιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Στρέζος έδιωξε μακριά

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 41′, φάση στην οποία κέρδισε πέναλτι ο Κοροβέσης σε μαρκάρισμα του Ζησόπουλου. Δύσκολη απόφαση του διαιτητή Γρατσάνη, πιθανότατα δεν υπάρχει παράβαση, αλλά είναι τόσο δύσκολη που δικαιολογείται η υπόδειξη του.

Ο Χρήστος Αραβίδης εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια.

Αλλά πριν καλά-καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Λεβαδειακός βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα.

Σε μαρκάρισμα εντός περιοχής του Μιχόγεβιτς στον Στανόγεβιτς, ο Γρατσάνης υπέδειξε δύο λάθος αποφάσεις. Πρώτον έδωσε φάουλ που δεν υπήρχε και δεύτερον το έδωσε εκτός περιοχής, μην καταλογίζοντας πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι,
«έσκασε» πάνω στη γραμμή, δεν πέρασε ολόκληρη, με τον Γρατσάνη και τον δεύτερο βοηθό Φωτόπουλο να δείχνουν σέντρα.

Το «κράτησε» εύκολα ο Λεβαδειακός

Κακό το δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να διατηρούν με ευκολία το 2-1, χωρίς να απειλούνται ουσιαστικά.

Στο 46′ πάντως, ο Γρατσάνης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπολάκη πάνω στον Νανγκίς, με τον αμυντικό του ΟΦΗ να έχει απλωμένο το χέρι του πάνω στον μεσοεπιθετικό των Βοιωτών.

Στην συνέχεια, τα σουτ του Αραβίδη (48′) και του Κοροβέση (55′) έδιωξε εύκολα ο Μπάγιτς.

Οι Κρητικοί φάνηκαν “ανίκανοι” να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, έχοντας σε κακή μέρα όλα τα ατού τους. Και μοιραία ηττήθηκαν με την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος.

MVP: Από τις καλύτερες εμφανίσεις του Μάρκο Στανόγεβιτς στη σεζόν. Πέτυχε δύο γκολ, είχε συμμετοχή σε όλες τις ευκαιρίες της ομάδας του και στο φινάλε καταχειροκροτήθηκε.

UP: Από τους μοναδικούς ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού που έχουν θετική εικόνα στα περισσότερα ματς είναι ο Σαβαντογκό. Και κόντρα στον ΟΦΗ δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

DOWN: Η επιθετική 3άδα των Πλατέλλα, Ντίνα, Αραβίδη δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Ουδείς από τους τρεις Έλληνες ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και δεν δικαίωσαν τον Παπαδόπουλου που τους έδωσε φανέλα βασικού.

ΓΚΟΛ: 25’, 45’ Στανόγεβιτς, 43’ Αραβίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35’ Κοροβέσης, 42’ Νανγκίς, 45’+1’ Νάστος, 71’ Μαρκόβσκι, 86′ Καθάριος, 95′ Παπάζογλου

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (68’ Όμο), Καραχάλιος, Νανγκίς (80’ Γιακουμάκης), Στανόγεβιτς (78’ Καθάριος), Σαβαντόγκο, Μαρκόβσκι.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοιλιάρας (58’ Κουτσιανικούλης), Μπολάκης (77’ Σάσι), Νάστος, Κυριακίδης, Κοροβέσης, Πλατέλλας, Ντίνας, Αραβίδης.

Ξάνθη-Πανιώνιος: Μεγάλο «διπλό» με Μασούρα!

Ανάσανε η ΑΕΛ και βύθισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Λεβαδειακός «λύγισε» τον ΟΦΗ με Στανόγεβιτς και… Γρατσάνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.