ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Εθνική χάντμπολ: Αποφασισμένες για υπέρβαση

Μάγδα Κεπεσίδου και Κατερίνα Βαφειάδη, μίλησαν στο Sportime για την εξαιρετική παρουσία της εθνικής γυναικών στα προκριματικά
Εθνική χάντμπολ: Αποφασισμένες για υπέρβαση

Οι δύο νίκες που πέτυχε η εθνική χάντμπολ των γυναικών, στα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, έφεραν χαμόγελα και πάλι στους κόλπους της ομάδας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και ήταν το αουτσάιντερ στον όμιλο, κέρδισε Πορτογαλία και Ιταλία και περιμένει να μάθει αν θα είναι η καλύτερη δεύτερη των ομίλων. Αν συμβεί αυτό, θα οδηγηθεί στα πλέι οφ για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ακόμη και αν καταφέρει να μπει στα πλέι οφ, το έργο της θα είναι τρομερά δύσκολο, αλλά το ζητούμενο για την εθνική ομάδα ήταν να κάνει μια πρώτη υπέρβαση. Και την έκανε καθώς για έξι χρόνια αγνοούσε τη νίκη σε προκριματική φάση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Τι άλλαξε και ήρθαν οι δύο νίκες; Ένας από τους λόγους, ήταν η Μάγδα Κεπεσίδου. Η νεαρή τερματοφύλακας είναι από τις κορυφαίες που υπάρχουν στην Ευρώπη και όπως είπε και ο προπονητής της εθνικής, Μενέλαος Δανήλος, ανεβάζει ένα επίπεδο πιο πάνω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στον αγώνα με την Πορτογαλία όπου κερδίσαμε 16-16, η Κεπεσίδου έκανε 22 αποκρούσεις, επίδοση που είναι ρεκόρ καριέρας καθώς είχε 21 σε ένα ματς. Και μην ξεχνάμε πως η τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας, το καλοκαίρι έφερε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του γυναικείου χάντμπολ, καθώς μαζί με τις συμπαίκτριές της κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ.

«Έχει αλλάξει ο κορμός της ομάδας και έχει πολλές νέες παίκτριες. Τα κορίτσια που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν φιλοδοξίες, όπως και το προπονητικό τιμ. Και αν το δούμε ατομικό, όλα τα κορίτσια έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι πλέον έχουμε και αθλήτριες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, όλο αυτό έχει συμβάλει στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας άρδην», είπε αρχικά στο Sportime, η Κεπεσίδου που πρόσθεσε:

«Σίγουρα και η επιτυχία στο μπιτς χάντμπολ βοήθησε όλη την ομάδα, γιατί μπορεί να ήμασταν εκεί τρεις παίκτριες από την εθνική της σάλας, αλλά η επιτυχία εκείνη έκανε όλες μαζί να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση».

«Το καλύτερο ματς της καριέρας μου»

Η «Κέπε» όταν την ρωτήσαμε για το αν το παιχνίδι με την Πορτογαλία, που έφερε την δεύτερη θέση στον όμιλο, ήταν το καλύτερο της καριέρας της ως τώρα, απάντησε:

«Το πιστεύω, ναι. Έκανα ρεκόρ αποκρούσεων, οπότε έχει λογική αυτό. Υπάρχει κούραση, καθώς δεν έχουμε συνηθίσει να δίνουμε τόσους σερί αγώνες σε μικρό διάστημα, αλλά οι επιτυχίες βοηθούν να το δούμε θετικά αυτό. Αν περάσουμε στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία, αλλά θα είναι και πολύ δύσκολα εκεί. Κάναμε ένα πρώτο βήμα βελτίωσης και έτσι θέλουμε να πάμε, ώστε να χτίσουμε μια αξιόλογη ομάδα. Μας λείπουν πολλά στοιχεία που τα δουλεύουμε, για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε».

Βαφειάδου: «Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

Εκτός της Κεπεσίδου, τεράστια συμβολή στην δεύτερη θέση είχε η Κατερίνα Βαφειάδου. Η παίκτρια του ΠΑΟΚ ήταν πρώτη σκόρερ στο ματς με την Πορτογαλία, καθώς έβαλε τα μισά τέρματα της εθνικής (!). Σκόραρε οκτώ φορές και ξεμπλόκαρε την ομάδα επιθετικά, όταν αυτή το χρειάστηκε, ενώ με 18 γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ στον όμιλο.

«Έχουν αλλάξει πολλά στην εθνική ομάδα καθώς υπάρχει μια φουρνιά με νέα κορίτσια που έχουν όρεξη για διάκριση, όπως και το τεχνικό τιμ. Όλες μαζί έχουμε την θέληση να φτάσουμε ψηλότερα και υπάρχουν άνθρωποι που μας παροτρύνουν. Είναι ομαδική δουλειά αυτό που καταφέραμε στο Αμύνταιο και μας ανοίγει την όρεξη για την συνέχεια», είπε αρχικά στο Sportime, σχολιάζοντας πως το χρυσό στο παγκόσμιο του μπιτς χάντμπολ, έδειξε τον δρόμο σε όλες, να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα απ’ όσα είχε πετύχει τα τελευταία χρόνια η εθνική.

«Ψυχολογικά νομίζω ότι βοήθησε το χρυσό μετάλλιο το καλοκαίρι, γιατί έδειξε σε όλες ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ακόμη και αν δε προκριθούμε στα πλέι οφ, αυτό που μένει είναι ότι κάναμε δύο σημαντικές νίκες, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια, αλλά και πως παλέψαμε το κάθε ματς. Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη», συμπλήρωσε.

Handball Premier: Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική χάντμπολ: Αποφασισμένες για υπέρβαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.