ΒΟΛΕΪ

Φάιναλ-4 με «κόκκινο» φαβορί

Φοίνικας Σύρου- Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης στα ημιτελικά το Λιγκ Καπ
Φάιναλ-4 με «κόκκινο» φαβορί

Η ώρα για την πρώτη φετινή κούπα στο βόλεϊ έφτασε. Στη Σύρο διεξάγονται σήμερα οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ, με το φαβορί να είναι ξεκάθαρο (Ολυμπιακός) και επί της ουσίας τον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να μάχονται για την… τιμητική δεύτερη θέση (αν δε συμβεί κάτι το συγκλονιστικό).

Ο πρώτος ημιτελικός που θα γίνει στις 17:00, είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες που στο πρωτάθλημα είχαν κοινό στόχο. Την παραμονή. Ο Παμβοχαϊκός την πέτυχε καθώς μπήκε στην οκτάδα, αλλά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παίξει στα πλέι άουτ από μειονεκτική θέση μάλιστα.

Εκ των πραγμάτων όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μικρότερη σημασία έχει για την ομάδα του Έβρου το σημερινό ματς, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δε θέλουν μια συμμετοχή σε έναν τελικό.

Πριν τρία χρόνια μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τον Εθνικό να είχε κερδίσει τότε με 3-0 σετ. Για την ομάδα της Βόχας, αυτή είναι η δεύτερη παρουσία στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και γι’ αυτήν της Αλεξανδρούπολης η τέταρτη. Στον τελικό του 2015 έχασαν με 3-0 από τον Ολυμπιακό και είναι πιθανόν να επαναληφθεί η ιστορία στη Σύρο αυτό το διήμερο.

 

Φαβορί ο Ολυμπιακός

Ο δεύτερος ημιτελικός θα είναι και ο πιο ενδιαφέρον από πλευράς ονομάτων. Ο διοργανωτής Φοίνικας Σύρου φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (20:00 το ματς), με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Αήττητοι μέσα στη χρονιά και με έναν τελικό στο Τσάλεντζ Καπ να έρχεται σε πέντε ημέρες, οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ θα έχουν σίγουρα κι εκεί το μυαλό τους, κάτι που οι παίκτες της Σύρου θέλουν να εκμεταλλευτούν. Είναι η 4η φορά που ο Φοίνικας μετέχει σε τελικό Λιγκ Καπ, τον οποίο κατέκτησε (στην έδρα του μάλιστα) το 2011. Θέλει να κάνει το 2 στα 2 στη διοργάνωση του Φάιναλ-4 ως γηπεδούχος ομάδα και να προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο, στο μοναδικό που έχει στη συλλογή του από εκείνη τη χρονιά.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πάει για τον πέμπτο του τίτλο σε επτά διοργανώσεις στο Λιγκ Καπ, διοργάνωση στην οποία είναι αήττητος από τον Οκτώβριο του 2013 όταν και είχε χάσει από την ΑΕΚ με 3-2 σετ. Έχει 15 σερί νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί, με τον Γιώργο Στεφάνου μάλιστα να διεκδικεί το 4ο τρόπαιο στον θεσμό, όσα έχει και ο ρέκορντμαν Μενέλαος Κοκκινάκης.

Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2, με τον τελικό να διεξάγεται αύριο στις 17:00.

Κώστας Ευθυμιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Έντονη αθλητική δράση, με πλούσιο πρόγραμμα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Από τις μάχες της Super League και της Premier League μέχρι τα μεγάλα ντέρμπι σε Serie A, La Liga, Bundesliga και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Δυνατές μάχες στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League με Παναθηναϊκό

Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Δυνατές μάχες στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League με Παναθηναϊκό

Σήμερα η δράση κορυφώνεται με σημαντικά παιχνίδια σε Bundesliga,στη Σαουδική Αραβία, La Liga και Serie A, μαζί με ελληνικό ενδιαφέρον στη Volley League.

Μεταδόσεις
Βόλεϊ: Challenge Cup: Ο Πανιώνιος νίκησε τον ΑΟ Θήρας με 3-0 και προκρίθηκε στους «32» της Ευρώπης

Challenge Cup: Ο Πανιώνιος νίκησε τον ΑΟ Θήρας με 3-0 και προκρίθηκε στους «32» της Ευρώπης

Ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 τον ΑΟ Θήρας στη Νέα Σμύρνη, προκρίθηκε στους «32» του Challenge Cup γυναικών και πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή του επιτυχία.

Βόλεϊ
Σπορ: Αφεντικό ο Ολυμπιακός και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League

Αφεντικό ο Ολυμπιακός και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς πως είναι το αφεντικό και νίκησε εύκολα 3-0 την Νάπρεντακ, για να προκριθεί στο Champions League

Σπορ
Βόλεϊ: Σοκαριστική είδηση στο παγκόσμιο βόλεϊ – Ο Σάμπερ Καζεμί θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία

Σοκαριστική είδηση στο παγκόσμιο βόλεϊ – Ο Σάμπερ Καζεμί θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία

Ο Ιρανός αθλητής Σάμπερ Καζεμί, 26 ετών, θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός μετά από ηλεκτροπληξία σε πισίνα στο Κατάρ.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Το Μαρκόπουλο λύγισε τον Ολυμπιακό σε ματς-θρίλερ

Το Μαρκόπουλο λύγισε τον Ολυμπιακό σε ματς-θρίλερ

Το Μαρκόπουλο πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στη 2η αγωνιστική της Α1 γυναικών, σε βραδιά γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα με στυλ στη Volley League απέναντι στον Φοίνικα Σύρου

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα με στυλ στη Volley League απέναντι στον Φοίνικα Σύρου

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ στην πρεμιέρα της Volley League και έδειξε από νωρίς πως στοχεύει ξανά στον τίτλο.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Νάπρεντακ 3-0 και αγγίζει την πρόκριση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Νάπρεντακ 3-0 και αγγίζει την πρόκριση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τη Νάπρεντακ στο Όντζακ και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League ανδρών.

Βόλεϊ
Βόλεϊ: Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη Volley League Γυναικών

Ιδανική πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη Volley League Γυναικών

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Άρη με 3-0 σετ στην πρεμιέρα της Volley League Γυναικών και έδειξε έτοιμος για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βόλεϊ