ΑΕΛ

Νέος τεχνικός της ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα

Ο Ιταλός τεχνικός αναλαμβάνει το τιμόνι των "βυσσινί"
Νέος τεχνικός της ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα

Ο 49χρονος Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/9).

Μία κίνηση-έκπληξη από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τα ηνία του συλλόγου σε έναν προπονητή που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και έχει να εργαστεί από τις 13 Μαρτίου του 2016, όταν και αποχώρησε από την Κόμο (Serie B).

Γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1969 στο Μονσεράτο (επαρχία του Κάλιαρι), ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις μικρές ομάδες της Κάλιαρι. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε την Λουμεζάνε στην Serie C, εν συνεχεία κάθισε στον πάγκο της Κάλιαρι στη Serie A για επτά ματς και τελευταία στην Κόμο στην Serie B για 20 αγώνες. Ως ποδοσφαιριστής έχει περάσει από Ίντερ, Ρόμα, Κάλιαρι, Μίντλεσμπρο και Πόρτσμουθ.

Η άφιξη του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (25/9) στις 14:15 και το βράδυ της ίδιας μέρας στη Λάρισα. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο (αν διεξαχθεί). Ειδάλλως θα κάνει ντεμπούτο στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Από κει και πέρα, ο Κούγιας έκανε αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει με το γήπεδο και κατηγόρησε για παλινωδίες τον Κώστα Πηλαδάκη.

Επισήμανε ότι η ΑΕΛ έχει 3,4 εκ. ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο για τα δύο επόμενα χρόνια και παρουσιάζει έσοδα.

Ένταση πριν την έναρξη

Άναψαν τα αίματα πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου, όταν οπαδοί της ΑΕΛ βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας, όπου περίμεναν τον Αλέξη Κούγια.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις δεν άργησαν, με τους οπαδούς να ζητάνε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον χώρο όπου θα παραχωρούνταν η συνέντευξη.

Αλλά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποσοβήθηκαν τα χειρότερα και η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή και παλαιό ποδοσφαιριστή Gianluca Festa.

Ο νέος προπονητής μας είναι 49 ετών κι έχει παραστάσεις από υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, όπως το ιταλικό και το αγγλικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Φτάνει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα με πτήση μέσω Μιλάνου από το Κάλιαρι και αμέσως μετά θα έρθει στη Λάρισα”.

ΑΕΛ: Η μεγάλη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές!

Κύπελλο Ελλάδας: Προς αναβολή το Πανιώνιος – ΑΕΛ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέος τεχνικός της ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.