ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το 44% μετοχών της ΠΑΕ στον Παϊρόζ, που θα γίνει 60% – Τι ισχύει με τη Sortivo

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου η μεταβίβαση αφορά το 50% των δικών του μετοχών, πηγαίνει στον Πιεμπονγκσάντ
Το 44% μετοχών της ΠΑΕ στον Παϊρόζ, που θα γίνει 60% – Τι  ισχύει με τη Sortivo

Ορθώς γίνεται η αναζήτηση της αλήθειας απ’ όσους την έκρυβαν από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, επιμελώς και ύπουλα ωστόσο, από το 2012. Η επισημοποίηση του deal ανάμεσα σε Παϊρόζ και Αλαφούζο αποτελεί την πιστοποίηση ότι ο σύλλογος αλλάζει σελίδα και το sportime.gr επιχειρεί τη διείσδυση-ανάλυση τού ό,τι συμβαίνει…

Πριν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 10 εκατ. ευρώ και δίχως να έχει εμπλακεί ουδείς μετοχικά στην ΠΑΕ (η συμφωνία των δύο πλευρών είναι από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου), με την κάλυψη της προηγούμενης ΑΜΚ αντί 17,4 εκατ. ευρώ, το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου και της Sortivo ανέβηκε στο 87-88% (αναγκαία η καταγραφή της ελάχιστης απόκλισης). Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο Ερασιτέχνης (10%) και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι στους οποίους, πλέον, εντάσσεται και η Παναθηναϊκή Συμμαχία κατέχουν το υπόλοιπο 13%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου η μεταβίβαση αφορά το 50% των δικών του μετοχών, δηλαδή ποσοστό κοντά στο 44% το οποίο – μετά τις νόμιμες διαδικασίες που θ’ ακολουθήσουν – πηγαίνει στον Πιεμπονγκσάντ. Τόσα χρόνια η μέτοχος του Παναθηναϊκού, υπεράκτια Sortivo, καταγραφόταν ως εταιρεία συμφερόντων Αλαφούζου. Επομένως η διαίρεση δια δύο τη βάζει στην πλευρά του πρώην προέδρου των «πράσινων». Για μία σειρά από λόγους, πιο ουσιαστικούς των εντυπώσεων όπως συνέβαινε ως τώρα.

Η Sortivo αποτέλεσε έναν από τους σκοπέλους της συμφωνίας και το μετοχικό ποσοστό της επιβαλλόταν να μειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες τούτο έγινε πράξη με την κάλυψη των 17,4 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Που σημαίνει ότι το προσωπικό του ποσοστό, πλέον, πρέπει να κυμαίνεται κοντά στο 75% της ΠΑΕ! Η εξαΰλωση της Sortivo, μετοχικά, αποτελεί πιθανότατα γεγονός, με το ποσοστό της να μειώνεται ακόμη περισσότερο και να περιορίζεται σε μικρομετόχου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την τρέχουσα ΑΜΚ μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ, ο Πιεμπονγκσάντ έχει τη δυνατότητα εφόσον καλύψει ολόκληρο το ποσό πέραν της κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων, να φτάσει το 44% σε 60%, μικραίνοντας το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου και της Sortivo. Πλέον το σημαντικότερο είναι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την επόμενη ΑΜΚ. Εκεί θα φανεί, αν είναι ίδιων χαρακτηριστικών ή όχι, το πόσο θα μειωθεί το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου μέσα στους επόμενους μήνες.

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: 3-0 σε 40 λεπτά

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: 3-0 σε 40 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός έκανε ποδαρικό στο 2026 με 3-0 απέναντι στον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, με την υπόθεση να τελειώνει ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο στο ντεμπούτο του Τεττέη.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντεμπούτο Τεττέη με Μπενίτεθ και βασικός Πελίστρι

Ντεμπούτο Τεττέη με Μπενίτεθ και βασικός Πελίστρι

Ο Ράφα Μπενίτεθ δείχνει από την πρώτη του ενδεκάδα ότι δεν φοβάται τις αλλαγές, με τον Ανδρέα Τεττέη να ξεκινά βασικός στο πιθανό ντεμπούτο του και τον Πελίστρι να παίρνει φανέλα βασικού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ο Λανουά, ούτε ο Γκαγκάτσης!

Διαιτησία: Δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ο Λανουά, ούτε ο Γκαγκάτσης!

Δεν τους παίρνει να εκτεθούν, Γκαγκάτσης και Λανουά με τους ορισμούς των διαιτητών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν δεν αλλάζει – Δηλώσεις που ξαναφέρνουν ένταση στα αποδυτήρια (vid)

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν δεν αλλάζει – Δηλώσεις που ξαναφέρνουν ένταση στα αποδυτήρια (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, παρά την αγωνιστική κρίση και τις εσωτερικές γκρίνιες στον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας ξανά λάδι στη φωτιά μετά το ματς στο Περιστέρι.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 11/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 11/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός παιχνίδι Super League με πίεση, ρυθμό και φάσεις, όπου ο έλεγχος και η αποτελεσματικότητα καθορίζουν αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: Ο Τεττέη, το restart και η ενδεκάδα του Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: Ο Τεττέη, το restart και η ενδεκάδα του Μπενίτεθ

Με τον Ανδρέα Τεττέη να φέρνει αύρα αλλαγής και να διεκδικεί ακόμη και θέση βασικού, ο Παναθηναϊκός παίζει απέναντι στον Πανσερραϊκό ένα ματς χωρίς περιθώρια απωλειών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ξυπόλυτος στα αγκάθια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Το όπλο και οι δυσκολίες

Άρης: Ξυπόλυτος στα αγκάθια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Το όπλο και οι δυσκολίες

Ο Άρης μπαίνει σε μια εβδομάδα αληθινής πρόκλησης με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, χωρίς ιδανικές συνθήκες. Το ενωτικό κλίμα του Χιμένεθ και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών είναι το βασικό όπλο των «κιτρίνων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μαξ πήρε… ένα συμβόλαιο ακόμη!

Ο Μαξ πήρε… ένα συμβόλαιο ακόμη!

Όλο το φετινό και χρήματα από το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς πήρε ο Μαξ για να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο