SUPER LEAGUE 2

Football League: Ισοπαλία στο Βόλο, νίκες για Κέρκυρα, Σπάρτη, Απόλλων Πόντου

Αρκετές εκπλήξεις περιελάμβανε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με μόλις ένα διπλό, αλλά και 14 γκολ
Football League: Ισοπαλία στο Βόλο, νίκες για Κέρκυρα, Σπάρτη, Απόλλων Πόντου

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Football League ανάμεσα στον Βόλο και τον Εργοτέλη, εν αντιθέσει με το δεύτερο σημαντικό ματς, όπου η Κέρκυρα συνέτριψε με 3-0 τη Δόξα Δράμας.

Πρώτη νίκη για Σπάρτη επί των Τρικάλων, διπλό για τον Απόλλωνα Πόντου στη Νέα Αλικαρνασσό. Ισοπαλία σε Σπάτα, Χανιά, 4άρα του Καραϊσκάκη Άρτας σε Αιγινιακό.

Στο 91′ ο Εργοτέλης!

Όρθιος στάθηκε ο Εργοτέλης στο Βόλο και διατήρησε το αήττητό του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και βρήκε το γρήγορο γκολ με τον Λούκας Γκαρσία (10′). Εν συνεχεία πίεσαν και είχαν τις ευκαιρίες για να “κλειδώσουν” το τρίποντο, ωστόσο δεν φάνηκαν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Έτσι, η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου ισοφάρισε στο 91′. Από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη και σύγχυση στην άμυνα του Βόλου, ο Μπρους με πλασέ χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Ουνγιαλίδης, Ν’ Γκουέμ, Πίτου (76′ Καμπαγιέρο), Κότο, Λούκας Γκαρσία (68′ Ηλιόπουλος), Πέντα, Μάντζης (66′ Πίσπας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Μπουτσάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος, Οικονόμου, Ιατρούδης (46′ Κουατένγκ), Έφορντ, Μπουρσέλης (32′ λ. τρ. Καπνίδης, 54′ Σταθόπουλος).

Ξέσπασαν οι Φαίακες

Τα περιθώρια είχαν στενέψει για την Κέρκυρα, η οποία πήρε ένα εύκολο τρίποντο απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έβγαλε πάθος και ξέσπασε, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Καραϊσκάκη Άρτας. Μάλιστα, το τελικό 3-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως κολακευτικό σκορ για τους “μαυραετούς”, οι οποίοι φάνηκαν μόνο στο πρώτο 20λεπτο.

Στο 27′ ο Τουράμ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα, αφού ο φορ της Κέρκυρας ούτε ήταν οφσάιντ, ούτε έκανε επιθετικό φάουλ.

Πέντε λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος στράικερ άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Στο 33′ αποβλήθηκε ο Δημήτρης Σπανός, καθώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ριζογιάννη στον Σιατραβάνη.

Στο 62′ ο Τουράμ σκόραρε και πάλι με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 78′ ο Αποστολίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών και με το γόνατο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Σανδραβέλης, Κούρος, Μότα (69′ Κρητικός), Λινάρδος, Σιατραβάνης (75′ Αποστολίδης), Βίλα, Ζορμπάς, Τουράμ (87′ Βέρτζος).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μέλκα, Πεταυράκης, Μακρής, Πατράλης (80′ Νατσιόπουλος), Ρεβυθόπουλος (59′ Κρουθ), Καψάλης, Ριζογιάννης, Ανδρέου (66′ Κρητικός), Μπαϊκαρά, Πέρεθ, Κουσκουνάς.

Γκέλα για Παναχαϊκή

Κόλλησε στα Σπάτα η Παναχαϊκή και απώλεσε δύο ακόμα βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έμεινε στο 1-1 με τον Αήττητο, μολονότι βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Εν συνεχεία έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της, με αποτέλεσμα να την… πληρώσει. Έτσι, ο σύλλογος των Μεσογείων πήρε έναν ακόμα σημαντικό βαθμό, αλλά παρέμεινε χωρίς νίκη στην έδρα του.

Στο 14′ ο Κοκκαλάς έκανε “τσαφ”, ο Ελευθεριάδης “έκλεψε” την μπάλα και σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 53′ ο Σούλης έκανε λάθος υπολογισμό σε γύρισμα της μπάλας από τον Τσελεπίδη, ο Μαρουκάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος και σε κενή εστία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοκκαλάς, Μάγκας (46′ Κασνέτση), Χριστοφιλέας, Ηρακλής (79′ Βούκοβιτς), Γροντής (71′ Νικλητσιώτης), Σπυρόπουλος, Σταματάκης, Κολλαράς, Χαντί, Ματσούκας, Μαρουκάκης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πλέγας (86′ Ντάσιος), Φουρλάνος (63′ Αργυρόπουλος), Μαυριάς, Κολ (63′ Κυνηγόπουλος), Ελευθεριάδης.

Άνοστο το ντέρμπι των Χανίων

Κερδισμένος βγήκε ο Πλατανιάς από το ντέρμπι της πόλης με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Ναι μεν η ομάδα του Γιάννη Τάτση δεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμα τρίποντο, αλλά διατήρησε το αήττητο σε ένα ματς που δεν ήταν καλύτερη.

Εν αντιθέση με το συγκρότημα του Γιώργου Πετράκη που πάλεψε για την κατάκτηση του τρίποντου, αλλά με τον ένα βαθμό να μην ικανοποιεί κανέναν.

Ο Πλατανιάς είχε δύο καλές στιγμές με τον Παπανικολάου. Αλλά στο 18′ από εκτέλεση κόρνερ του Καραγιάννη ο Σελινιωτάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ρουσσάκης, Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Καραγκούνης, Μποσέτι, Ουές (90’+4′ Κωστίκος), Σινγκ, Παπανικολάου (75′ Παπουτσογιαννόπουλος), Νίλι (88′ Λάζιτς), Μπιανκόνι.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Παπαχρήστος (75′ Ρίσκι), Τόλι, Ζιούλης, Σισέ, Γκίνη, Σελινιωτάκης (31′ Τεγούσης), Καραγιάννης, Καραγεώργης, Σιμόν, Αποστολόπουλος (67′ Αρναρέλλης).

Σοκ στο 93′ για Ηρόδοτο

Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο Απόλλων Πόντου πήρε σπουδαίο διπλό στη Νέα Αλικαρνασσό απέναντι στην Ηρόδοτο. Τηρουμένων των αναλογιών, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πήρε ένα ανέλπιστο τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα και έδωσαν σημεία ζωής.

Οι Κρητικοί, σαφώς ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και πέταξαν στα σκουπίδια το διπλό της 4ης αγωνιστικής στη Δράμα.

Στο 50′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Γιαλούσης έπιασε την κεφαλιά, αλλά χτύπησε στο δοκάρι. Έτσι, στο 93′ ο Καλαϊτζίδης σε μία ανύποπτη φάση πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ που χάρισε στην ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Προβιδάκης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Γιαλούσης, Αργκιλέσι, Κασαπάκης, Φραγκουλάκης, Μασάδο, Αυγενικού (46′ Αμαραντίδης), Σμυρλής (74′ Κωνσταντινίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς (46′ Κύρκου), Δημητριάδης, Πορτουλίδης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Καλαϊτζίδης, Δαλιανόπουλος, Σαμαράς.

Καραϊσκάκης 4αρων αστέρων

Πήρε φόρα ο Καραϊσκάκης Άρτας και μετά το διπλό στην Κέρκυρα, ξέσπασε στον Αιγινιακό. Η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη συνέτριψε με 4-0 τον Αιγινιακό πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Στο 2′ ο Ψιάνος με πλασέ άνοιξε το σκορ και στο 22′ από βαθιά μπαλιά του Μασούρα, ο Κάκκο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Καραγκιόζη.

Στο 53′ ο Άλεξιτς με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και επτά λεπτά αργότερα ο Κάκκο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Παπανίκου, Παναγιώτου (32′ Καψάλης), Καπίας, Χρούσιελ, Παντίδος, Μασούρας, Χούσος, Ψιάνος, Κάκκο (66′ Παπαδόπουλος), Άλεξιτς (75′ Γυφτοκώστας).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Ορφανίδης (46′ Ζήσης), Σ. Τοπαλίδης, Πετρούσης, Στάνιτς, Λάσκαρης (63′ Ζαννάκης), Πολύζος, Μαρκόφσκι, Παπαδόπουλος (46′ Δούμτσιος), Πέριτς, Πιαστόπουλος.

Σεφτέ για Σπάρτη

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Σπάρτη που έκανε την έκπληξη και κατέβαλε την αντίσταση του ΑΟ Τρικάλων που παραπαίει.

Οι Λάκωνες ήταν πιο παθιασμένοι στο παιχνίδι, βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν δύο γκολ, ενώ έδειξαν εξαιρετική εικόνα και στα μετόπισθεν. Αντίθετα, οι Τρικαλινοί έχουν πολλά προβλήματα στο εσωτερικό τους και περνάνε εσωτερική κρίση.

Στο 61’ ο Φραγκούλης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Στογιάκοβιτς άνοιξε το σκορ. και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σέρβος έδωσε ασίστ στον Βλαχομήτρο, ο οποίος πλάσαρε για το τελικό 2-0.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Καλούσης (81’ Αρώνης), Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καψάσκης, Καινούργιος (84′ Παυλής), Κωνσταντινόπουλος, Μαντζίρης (59′ Βλαχομήτρος).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Παπαϊωάννου): Ταΐρης, Πάνος, Γκόλιας, Γκότοβος, Γκουγκούδης, Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος (74’ Ρούνεϊ), Γιουκαρής (58′ Καπός), Συμελίδης, Μακρίδης, Σταματάκος.

Football League (5η αγωνιστική)
ΑΕ Σπάρτη – Τρίκαλα 2-0 (61′ Φραγκούλης, 90’+2′ Βλαχομήτρος)
ΝΠΣ Βόλος – Εργοτέλης 1-1 (12′ Γκαρσία / 90’+1′ Μπρους)
Αήττητος Σπάτων – Παναχαϊκή 1-1 (53′ Μαρουκάκης / 14′ Ελευθεριάδης)
Πλατανιάς – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-0
ΑΕ Καραϊσκάκης – Αιγινιακός 4-0 (2′ Ψιάνος, 23′-60′ Κάκκο, 54′ Άλεξιτς)
Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου 0-1 (90’+3′ Καλαϊτζίδης)
Κέρκυρα – Δόξα Δράμας 3-0 (33′-62′ Τουράμ, 78′ Αποστολίδης)
Ηρακλής – Απόλλων Λάρισας (22/11, 15:00 ΕΡΤ3)

Η Βαθμολογία

# Ομάδα Αγ. Β. Γκολ Υπέρ Γκολ Κατά
1 Εργοτέλης 5 13 10 2
2 Πλατανιάς 5 11 4 1
3 ΝΠΣ Βόλος 5 10 13 4
4 Απόλλων Λάρισας 4 10 8 1
5 Ηρόδοτος 5 9 6 4
6 Παναχαϊκή 5 8 5 4
7 Κέρκυρα 5 7 4 3
8 Δοξα Δράμας 5 7 7 9
9 Απόλλων Πόντου 5 6 2 5
10 Καραϊσκάκης Άρτας 5 6 5 10
11 Αήττητος Σπάτων 5 5 4 5
12 Σπάρτη 5 5 4 5
13 Ηρακλής 4 4 2 3
14 Τρίκαλα 5 3 4 9
15 ΑΟΧ Κισσαμικός 5 2 3 7
16 Αιγινιακός 5 2 4 13

 

Ηρόδοτος: Για την 4η σερί νίκη

Δόξα Δράμας: Εκτός ο Σιώπης για Κέρκυρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: Ισοπαλία στο Βόλο, νίκες για Κέρκυρα, Σπάρτη, Απόλλων Πόντου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.