ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός έδειξε την αληθινή του ταυτότητα»

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποθέωσε τους παίκτες του ύστερα από το πολύτιμο διπλό στο Περιστέρι.
Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός έδειξε την αληθινή του ταυτότητα»

Αναλυτικά τι δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός (25/11, 1-2).

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μην αρχίσει ως βασικός ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος εξελίχθηκε σε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης, παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Για το σχόλιό του αναφορικά με τη σημερινή νίκη: «Ήταν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος σημαντικό για εμάς. Ο Ολυμπιακός έδειξε σήμερα την αληθινή του ταυτότητα. Είμαστε μία ομάδα που θα είναι πιστή στην ταυτότητά της και θα παλεύει έως το τέλος και θα προσπαθεί με όλη της τη δύναμη να κερδίζει. Θα παίζει με την ψυχή της και την καρδιά της. Όλοι οι παίκτες ήταν “ένα”. Είμαστε μία ομάδα που θέλουμε πάντοτε να δείχνουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να ξεπερνάμε οποιοδήποτε εμπόδιο και να είμαστε πρωταγωνιστές. Ό,τι και να συμβαίνει, αυτό θα προσπαθούμε να κάνουμε. Πολλές φορές θα έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν το είχαμε καταφέρει. Σήμερα δείξαμε όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε μία ομάδα, που θα είμαστε ένα φωτεινό παράδειγμα για να κάνουμε καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να ανεβάζουμε την ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίξαμε με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας, δείξαμε την ταυτότητα του Ολυμπιακού. Είναι μία ομάδα που ξέρει να παλεύει και να διεκδικεί έως το τέλος. Σήμερα πήραμε τη νίκη. Μία νίκη που την αξίζαμε. Ήταν πολύ έντονο και σημαντικό για εμάς. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε απέναντι σε μία αήττητη ομάδα. Παίξαμε με όλο μας το κουράγιο και καταφέραμε να πάρουμε αυτό που διεκδικούσαμε».

Για το εύκολο γκολ που λείπει και αν ο Φορτούνης δεν ξεκίνησε στο ματς λόγω θέματος τακτικής: «Ναι, είναι αλήθεια ότι τα ποσοστά επιτυχίας ως προς το σκοράρισμα είναι χαμηλά. Στα περισσότερα ματς έχουμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και δεν τα καταφέραμε. Είναι πραγματικότητα ότι σε σχέση με τον αριθμό των ευκαιριών που δημιουργούμε, τα γκολ που βάζουμε είναι λίγα. Θα με ανησυχούσε αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν πιστός στο ύφος και στην ταυτότητά του, που είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, που παίζει με ψυχή και ορμή, και δουλεύει για να παίρνει τα αποτελέσματα. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει. Όσο για τον Φορτούνη, ήταν μία επιλογή, όμως είδαμε ότι και χωρίς εκείνον στα πρώτα 15-20 λεπτά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Το ίδιο είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν απλώς μία επιλογή».

Για το αν ήταν η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση του Ολυμπιακού τη φετινή αγωνιστική χρονιά και για την καθυστέρηση της ομάδας να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο β’ ημίχρονο: «Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, σήμερα ήταν ένα καλό ματς μέσα σε μία έδρα που εξ αρχής ξέραμε ότι ήταν δύσκολη η αποστολή μας. Παίζαμε απέναντι στον Ατρόμητο, που είναι αήττητος. Ξέραμε ότι θα πρέπει να ήμασταν αποτελεσματικοί. Αυτό που προσπαθήσαμε, ήταν να είμαστε καταιγιστικοί. Με τον Άρη δείξαμε καλύτερη ποιότητα στο πρώτο μισάωρο ως προς τις ευκαιρίες. Αν σκεφτείτε, όμως, το επίπεδο του αντιπάλου μας σήμερα, τότε, ναι, ήταν από τα καλύτερα ματς που κάναμε. Στο δεύτερο ερώτημά σας, η ομάδα μας ήταν ενοχλημένη και εκνευρισμένη. Ήταν άσχημη η ψυχολογία των παικτών μας. Αυτό που προσπαθήσαμε, ήταν να μετατρέψουμε όλα τα αρνητικά στοιχεία που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή σε θετικά. Όλα τα νεύρα που είχαμε να τα μετατρέπαμε σε κάτι θετικό».

Το βίντεο του Olympiacos TV με τη συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2: Δείτε τα highlights του αγώνα

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2: Οι Πειραιώτες είναι ακόμα εδώ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός έδειξε την αληθινή του ταυτότητα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.