ΠΑΟΚ

Τα «μωρά» του ΠΑΟΚ!

Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δικέφαλος
Τα «μωρά» του ΠΑΟΚ!

Στην τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Παναχαϊκή για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Δικέφαλος είχε στη σύνθεσή του μια σούπερ νεανική επιθετική τριάδα.

Ο λόγος για τους Λημνιό (20), Ζαμπά (20) και Ακπόμ (23), οι οποίοι πέτυχαν τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας τους ενώ είχαν και τρεις ασίστ. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν έως τώρα την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί αφού ο Τσούμπα Ακπόμ μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς ανέλαβε τη θέση του βασικού σέντερ φορ των Θεσσαλονικέων.

Ο Αγγλος στράικερ με την αγωνιστική του παρουσία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ομάδα, η οποία έχει ανέβει ταχύτητα. Η ικανότητά του να κινείται έξω από την περιοχή, ο τρόπος που προστατεύει με το σώμα του την μπάλα αλλά και αυτός με τον οποίο πασάρει στους συμπαίκτες του διευκολύνουν το έργο ολόκληρου του συνόλου, με τον ΠΑΟΚ πλέον να δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ.

Η παρουσία του Ακπόμ έχει «λύσει» τα πόδια των εξτρέμ του Δικεφάλου κάτι που ήταν εμφανές και στο ματς κόντρα στην Παναχαϊκή. Τόσο ο Λημνιός όσο και ο Ζαμπά είναι δύο ταχύτατοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να δείξουν τις ικανότητές τους απέναντι σε μία κλειστή άμυνα.

Η κίνηση του Ακπόμ δίνει την ευκαιρία σε αμφότερους τους πλάγιους επιθετικούς του ΠΑΟΚ να διακριθούν, κάνοντας… άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Ζαμπά φέτος σε 24 συμμετοχές έχει πέντε γκολ και έξι ασίστ στην πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, νούμερα καθόλου άσχημα δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και ο Βραζιλιάνος είναι μόλις 20 χρονών.

Από την άλλη, ο… έμπειρος Δημήτρης Λημνιός, που επίσης είναι 20 ετών έχει ήδη 56 συμμετοχές στον Δικέφαλο με τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ.

Η νέα φιλοσοφία ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας

Η εμπιστοσύνη, που δείχνουν οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ στους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι ενδεικτική του σκεπτικού που έχουν για την ομάδα και των μακροχρόνιων στόχων που θέτουν.

Γενικότερα, η φιλοσοφία των ανθρώπων του Δικεφάλου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια με στόχο να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας και να αυξηθούν οι νέοι, ταλαντούχοι και γεμάτοι όρεξη για διάκριση ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας.

Το επόμενο διάστημα θα ενταχθεί στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ και ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός, Κάρολ Σβιντέρσκι ενώ νέοι σχετικά είναι και οι Μίσιτς (24), Πέλκας (25), οι οποίοι αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το γεγονός πως ο Δικέφαλος δίνει αρκετά εκατομμύρια προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό του ταλαντούχους παίκτες, όπως έκανε με τις περιπτώσεις των Ζαμπά και Σβιντέρσκι δείχνει έμπρακτα πως στους Θεσσαλονικείς πέρα από το παρόν δίνουν τεράστια έμφαση και στο μέλλον της ομάδας.

Έφυγε ο Ελ Καντουρί! Πήγε Πάρμα

Μίσιτς: Ένα ντεμπούτο όπως το… σχεδίαζε!

ΠΑΟΚ: Σε καλό δρόμο του Ίνγκασον

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Μήπως λογαριάζουν χωρίς τον Γιακουμάκη;

ΠΑΟΚ: Μήπως λογαριάζουν χωρίς τον Γιακουμάκη;

Τα δημοσιεύματα για τον Γιακουμάκη και στον ΠΑΟΚ που εκτιμούν ότι η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική για τον Έλληνα φορ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η υπόθεση Γιακουμάκη και το μοντέλο Ζαφείρη που πρέπει να ακολουθηθεί

ΠΑΟΚ: Η υπόθεση Γιακουμάκη και το μοντέλο Ζαφείρη που πρέπει να ακολουθηθεί

Το καλοκαίρι η παραμονή του Γιώργου Γιακουμάκη στον ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όμως αν ο Δικέφαλος θέλει συνέχεια και αγωνιστική λογική, πρέπει να κινηθεί όπως ακριβώς έκανε με τον Χρήστο Ζαφείρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Γκουγκεσασβίλι που τελειώνει και ο δανεικός Μπαλωμένος!

ΠΑΟΚ: Ο Γκουγκεσασβίλι που τελειώνει και ο δανεικός Μπαλωμένος!

Ο Λουτσέσκου έχει «τελειώσει» τον Γκουγκεσασβίλι και στον ΠΑΟΚ σκέφτονται να κόψουν τον δανεισμό του Μπαλωμένου στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο κύκλος στον ΠΑΟΚ που κλείνει και η Super League που παραμένει επιλογή!

Ο κύκλος στον ΠΑΟΚ που κλείνει και η Super League που παραμένει επιλογή!

Ο Ζόαν Σάστρε τελειώνει το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, αλλά… γουστάρει Ελλάδα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet: Ρώτησε για παίκτη του ΠΑΟΚ!

ΑΕΛ Novibet: Ρώτησε για παίκτη του ΠΑΟΚ!

Για ποιον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ ψάχτηκε η θεσσαλική ομάδα, αλλά είναι απλησίαστο το συμβόλαιο του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: «Στρώνεται» το Καυτανζόγλειο – Τα έργα που ανοίγουν τον δρόμο για τη μετακόμιση

ΠΑΟΚ: «Στρώνεται» το Καυτανζόγλειο – Τα έργα που ανοίγουν τον δρόμο για τη μετακόμιση

Το Καυτανζόγλειο μπαίνει σε νέα εποχή, με έργα άνω των 11,6 εκατ. ευρώ να δρομολογούνται και να το καθιστούν έτοιμο να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ μέχρι την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Οι λόγοι πίσω από την επίθεση Ηλιόπουλου σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και το θέμα Λανουά

ΑΕΚ: Οι λόγοι πίσω από την επίθεση Ηλιόπουλου σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και το θέμα Λανουά

Η τοποθέτηση του Μάριου Ηλιόπουλου στη συνεδρίαση της ΕΕΑ δεν ήταν ξέσπασμα της στιγμής, αλλά μια συνειδητή κίνηση με σαφές πολιτικό και ποδοσφαιρικό μήνυμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όταν ο ΠΑΟΚ έλεγε «όχι» για τον Μύθου!

Όταν ο ΠΑΟΚ έλεγε «όχι» για τον Μύθου!

Η πρόταση της Κόμο για τον Ανέστη Μύθου που απέρριψε κατευθείαν ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ και Γιακουμάκης: Γιατί ο Δικέφαλος δεν πρέπει να τον χάσει το καλοκαίρι

ΠΑΟΚ και Γιακουμάκης: Γιατί ο Δικέφαλος δεν πρέπει να τον χάσει το καλοκαίρι

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει «κουμπώσει» στον ΠΑΟΚ και πλέον το ερώτημα δεν είναι αν κοστίζει πολύ, αλλά αν ο Δικέφαλος αντέχει να τον χάσει.

Ποδόσφαιρο