ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του Εξωτερικού: «Έλαμψε» πάλι ο Λάμπρου!

Η Φορτούνα Σιτάρντ ανέβηκε μόλις φέτος στην πρώτη κατηγορία, ύστερα από το 2002. Ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου ήταν η παραμονή στην κατηγορία.
Έλληνες του Εξωτερικού: «Έλαμψε» πάλι ο Λάμπρου!

Η Φορτούνα Σιτάρντ ανέβηκε μόλις φέτος στην πρώτη κατηγορία, ύστερα από το 2002. Ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου ήταν (και είναι ακόμη, δηλαδή) η παραμονή στην κατηγορία. 

Ομως, η ομάδα από τον ολλανδικό νότο πάει να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος. Αν και άρχισε άσχημα, μιας και στα πρώτα τέσσερα ματς ήταν στην τελευταία θέση, σιγά σιγά πήρε τα πάνω της και διεκδικεί ακόμη και είσοδο στα πλέι οφ. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία έχει παίξει ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο 21χρονος εξτρέμ επέστρεψε στην ενδεκάδα στο ματς με την Εξέλσιορ και με δύο δικά του τέρματα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Φορτούνα με 4-1. Ο σύλλογος από το Σιτάρντ βρίσκεται μόλις στο -3 από τα πλέι οφ κι αν μπει εκεί, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη και εισιτήριο για την Ευρώπη. Ο νεαρός, πάντως, έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην Ολλανδία και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ τον παρακολουθεί στενά. 

 

Ο ΚΑΛΟΣ

ΖΕΚΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Το πρωτάθλημα άρχισε ξανά στη Δανία, με τον Ζέκα να ξεκινάει δυναμικά μέσα στο 2019. Ο πολιτογραφημένος Ελληνας χαφ σκόραρε το τέταρτο γκολ της Κοπεγχάγης στο εντυπωσιακό 6-1 επί της Οντένσε, αγωνιζόμενος και στα 90 λεπτά του ματς.

 

Ο ΚΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Δυστυχώς, ο Ελληνας μπακ δεν ξέφυγε από τη γενική κακή εικόνα της Αουγκσμπουργκ στο 4-0 από τη Βέρντερ. Φέρει ευθύνη σίγουρα στο πρώτο γκολ της ομάδας της Βρέμης, μιας και ο Ρασίκα τον «άδειασε» πριν σκοράρει. 

 

… ΚΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – ΚΙΣΒΑΡΝΤΑ

Στα 30 του, ο Ελληνας μέσος ξενιτεύτηκε και στην Κισβάρντα έχει χρόνο συμμετοχής. Ο Τσουκαλάς, με δικό του τέρμα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Ντεμπρέτσενι για το ουγγρικό πρωτάθλημα. 

 

THAT’S MY BOY!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Ομόνοια ήταν πίσω με 2-0 από τη Δόξα Κατωκοπιάς μέχρι το 80′. Ομως, ο Δημήτρης Κολοβός δήλωσε και πάλι το «παρών». Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μαυρία να μειώνει λίγο νωρίτερα. 

 

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΑΣΟΣ ΔΩΝΗΣ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Ο Ελληνας εξτρέμ μπήκε αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τη στιγμή όπου η Στουτγάρδη ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 από τη Φορτούνα. Ωστόσο, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά οι «Σουηβοί» δέχθηκαν άλλα δύο τέρματα. Δεν ήταν η μέρα του, ξεκάθαρα.

 

ΓΙΑ ΔΕΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

Η Αλανιασπόρ μπορεί να γνώρισε την ήττα από την Γκεζτεπσπόρ με 3-2, ωστόσο από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε ό,τι μπορούσε. Ο Ελληνας αμυντικός μείωσε προσωρινά σε 2-1 για την ομάδα του, η οποία στο τέλος ηττήθηκε με 3-2. Τίμια προσπάθεια, πάντως.

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Γουότφορντ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Χοσέ Χολέμπας. Ακόμη ένα ενενηντάλεπτο για τον έμπειρο αριστερό μπακ με τους «χόρνετς», οι οποίοι επιβλήθηκαν 1-0 της Εβερτον. Για επιστροφή στην Εθνική, όμως, ούτε λόγος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνες του Εξωτερικού: «Έλαμψε» πάλι ο Λάμπρου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Θάνος Λακιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.