STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με το… άστρο του Άλτμαν

Νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη μετά από δύο απώλειες
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με το… άστρο του Άλτμαν

Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός, ο Όμρι Άλτμαν σκόραρε στο 16ο λεπτό και χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο, έδωσε φανέλα βασικού στον Δημήτρη Κουρμπέλη και άρχισε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον Όμρι Άλτμαν.

Ο Γιώργος Παράσχος, από την πλευρά του, επέλεξε διάταξη 3-4-3, με τον Χοσέ Λουίς Βαλιέντε να αγωνίζεται μπροστά στην τριάδα (λίγο πιο μπροστά του ο Φράνκο Μπελόκ).

Το 4-2-3-1 του Δώνη απέδωσε καρπούς μόλις στο 16ο λεπτό, όταν από εξαιρετική μπαλιά του… μασκοφόρου Κουρμπέλη, ο καλυπτόμενος Άλτμαν κοντρόλαρε ιδανικά, γύρισε και νίκησε με σουτ τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Μετά το γκολ ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο επιθετικός και σε διάστημα πέντε λεπτών (25’-30’) είχε δύο πολύ επικίνδυνες επισκέψεις από αριστερά, χωρίς ωστόσο να πετύχει την ισοφάριση.

Γενικώς η αρκαδική ομάδα δεν κατέγραψε τελικές (6-1 στο α’ ημίχρονο), ενώ η κατοχή ήταν… καταπράσινη με 59% (οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές).

Ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία στο 57ο λεπτό για να ισοφαρίσει (τετ-α-τετ του Μιχάλη Μανιά που κατέληξε άουτ).

Στο 61’ οι Δώνης και Παράσχος έριξαν στη μάχη τους Αντονί Μουνιέ και Χρήστο Αραβίδη αντίστοιχα, χωρίς όμως να αλλάξουν τη διάταξή τους.

Ο τραυματισμός του Κουρμπέλη και η συμπεριφορά του Φερνάντες (έπρεπε να αποβληθεί) σημάδεψαν το επόμενο διάστημα του αγώνα, ο οποίος κυλούσε καλά για τον Παναθηναϊκό.

Ένα σουτ του Αραβίδη στο 75’, μα κυρίως το χαμένο τετ-α-τετ του Μακέντα στο 77’ ήταν οι τελευταίες αξιόλοξες στιγμές του ματς.

Ο Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Κοσμά Τσιλιανίδη (74’) και Τάσου Δουβίκα (83’), όμως δεν κατέγραψε τελικές.

Ο Δώνης, από την πλευρά του, αντικατέστησε τον Χατζηγιοβάνη με τον Αχιλλέα Πούγγουρα για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή και, πράγματι, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το 1-0 μέχρι τέλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

MVP: Ο Όμρι Άλτμαν. Πρώτη συμμετοχή ως βασικός, πρώτο γκολ. Το κυνηγούσε πολύ στα τελευταία ματς, δικαιώθηκε και μάλιστα με υπέροχη προσπάθεια, σε μία εξίσου εκπληκτική μπαλιά του Δημήτρη Κουρμπέλη.

UP: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Έπαιξε με προστατευτική μάσκα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να καταγράψει ασίστ, να δώσει ακόμα μία εξαιρετική μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη (στο 44′) και, κυρίως, να φανερώσει την αυταπάρνησή του, αγωνιζόμενος τραυματίας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να προθερμανθεί ο Χρήστος Δώνης.

DOWN: Ο Μαρκ Φερνάντες. Σε δύο περιπτώσεις διαμαρτυρήθηκε έντονα και σε άλλες δύο θα έπρεπε να έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Επίσης, αγωνιστικά μιλώντας, στο 25′ δεν γύρισε συρτά προς τον Μανιά, με συνέπεια να χαθεί σίγουρο γκολ για τον Αστέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Τάσης, γενικώς, είχε μία πολύ καλή βραδιά και σε αυτό τον βοήθησαν οι φάσεις. Δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ κατέγραψαν οι βοηθοί, εκ των οποίων η μία “έκοψε” σε καλό σημείο τον Φεντερίκο Μακέντα. Αν, όμως, υπάρχει ένα σημαντικό λάθος, τότε αυτό ήταν ότι δεν αποβλήθηκε ο Φερνάντες.

ΓΚΟΛ: 16’ Άλτμαν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Μπουζούκης, 86’ Κάτσε – 35’ Φερνάντες, 59’ Μπελόκ, 77’ Βλάχος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (72’ Χ. Δώνης), Κάτσε, Μπουζούκης, Άλτμαν (61’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (82’ Πούγγουρας), Μακέντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): N. Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (74’ Τσιλιανίδης), Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μπελόκ, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Φερνάντες (83’ Δουβίκας), Μανιάς (61’ Αραβίδης).

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

Από τους παίκτες του ΟΦΗ που αρέσουν πολύ και στους μεγάλους ο Έντι Σαλσέδο, το δικαιολόγησε κόντρα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

Αν δεν στρώσει η κατάσταση με Γκρούγιτς και Ζοάο Μάριο, στην ΑΕΚ ξέρουν ήδη τον ποδοσφαιριστή που θα προσεγγίσουν το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Οι πράσινοι ζήτησαν από τον Ταμπόρδα να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Οι αλλαγές του Παπαδόπουλου και οι αποβολές των Τιναλίνι (κυρίως) και του Γεωργιάδη έγραψαν την ιστορία στο Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

Οι οικονομικές εκκρεμότητες και η τάσεις φυγής του Σοφιάν Τσάκλα. Που δεν είναι ο μόνος που θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Τάισον και Κωνσταντέλιας κατέρριψαν το αφήγημα πολλών… αισιόδοξων στον Παναθηναϊκό, ότι πλέον η ομάδα τρέχει!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Ορατό το σενάριο να παραχωρήσει δανεικό ο Άρης και τον Γιαννιώτα.

Ποδόσφαιρο
Media: Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Μπορεί στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στα τηλεοπτικά ο Γιάννης Αλαφούζος κερδίζει τους αντιπάλους του

Media
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Κάτι που δεν παρατήρησαν αρκετοί σημείωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο OPEN για τη φάση του Μπιανκόν

Ποδόσφαιρο