ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό στίβου: Πρωινό με τέσσερις προκρίσεις

Δύο τελικοί και δύο ημιτελικοί για τους Έλληνες αθλητές
Ευρωπαϊκό στίβου: Πρωινό με τέσσερις προκρίσεις

Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας στο Ευρωπαϊκό στίβου της Γλασκώβης, με τέσσερις ελληνικές προκρίσεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φυσικά ήταν στο επί κοντώ, όπου Στεφανίδη και Κυριακοπούλου πέρασαν και είναι φαβορί για μετάλλια. Στον προκριματικό η Στεφανίδη το επιβεβαίωσε αυτό, καθώς έκανε μόνο ένα άλμα στα 4,60μ., για να περάσει στον τελικό.

Αντίθετα, η Κυριακοπούλου δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά την τελευταία στιγμή πέρασε τα 4,60μ. και πήρε στο… τσακ την πρόκριση για τον αυριανό (3/3) τελικό, όπου είναι ένας διαφορετικός αγώνας.

Εκτός έμεινε η Πόλακ, η οποία όμως έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 4,50μ., για να καταταγεί 12η στο σύνολο.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Κώστας Ζήκος στα 60μ., όπου με χρόνο 6.66 κέρδισε τη σειρά του και έκανε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών! Με βάση τις εμφανίσεις που είδαμε, έχει καλές πιθανότητες να πάει στον τελικό, αρκεί να τρέξει σε παρόμοιο χρόνο ή λίγο πιο κάτω.

Το βράδυ στις 21:20, θα τρέξει στην πρώτη από τις τρεις ημιτελικές σειρές και από τον τρίτο διάδρομο. Προκρίνονται οι πρώτοι δύο και οι 2 καλύτεροι χρόνοι, με τέσσερις αθλητές να έχουν φέτος 6.62 και 6.63, μεταξύ των οποίων και ο Ζήκος. Αναμένεται μεγάλη κούρσα.

Αντίθετα, ο Πάνος Τριβυζάς έμεινε εκτός για μερικά εκατοστά, καθώς το 6.80 που έκανε, δεν του αρκούσε για να περάσει βάσει επίδοσης. Εκτός έμεινε και ο Στεργιούλης μες 6.91, ενώ στις γυναίκες, η Σπανουδάκη, όπως και πριν δύο χρόνια στο Βερολίνο, έκανε άκυρη εκκίνηση!

Τέλος, στα ημιτελικά των 60μ. με εμπόδια, πέρασε ο Κώστας Δουβαλίδης. Τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του με 7.69 και έκανε φετινό ρεκόρ. Αύριο πλέον θα πρέπει να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από τα 7.60 για να μπει στον τελικό.

Τελικοί με ελπίδα για μετάλλιο

Το απόγευμα θα έχουμε κι άλλες ελληνικές συμμετοχές, με ελπίδα να έρθει κάποιο μετάλλιο.

Στις 20:00 ο Κώστας Μπανιώτης θα αγωνιστεί στον τελικό του ύψους. Εκεί με εξαίρεση τον Ταμπέρι, κανείς δεν έχει κάνει πάνω από 2,30μ. και όλα είναι ανοιχτά για τα μετάλλια. Θα πρέπει να κάνει φετινό ρεκόρ πάντως ο Μπανιώτης για να πάρει μετάλλιο.

Ανοιχτά είναι όλα και στο επί κοντώ, όπου με εξαίρεση τον Πολωνό Λίσεκ, δύσκολα μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το ποιος θα ανέβει μαζί του στο βάθρο. Ανάμεσά στους διεκδικητές ο Κώστας Φιλιππίδης, αλλά και ο Εμμανουήλ Καραλής, με τον δεύτερο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Άλματα στα 5,80μ. θα δώσουν λογικά μετάλλια, με τους δύο αθλητές μας να έχουν φέτος 5,75μ. (Καραλής) και 5,70μ. (Φιλιππίδης).

Ο τελικός ξεκινά στις 20:10.

Κώστας Ευθυμιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ