ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός – Ζόλνοκ 11-10: Στο χέρι του η πρόκριση!

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζόλνοκ, κρατά την τρίτη θέση στον όμιλο
Ολυμπιακός – Ζόλνοκ 11-10: Στο χέρι του η πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός έδινε «τελικό» σήμερα (16/3) με την Ζόλνοκ στο «Παπαστράτειο», για την τρίτη θέση στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο.

Με τις τρεις πρώτες θέσεις να δίνουν πρόκριση στη τελική φάση, οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν σε αυτή και τρεις «στροφές» πριν το τέλος, πολλά θα κρίνονταν από αυτό το ματς.

Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να το πάρει με σκορ 11-9, ανατρέποντας την κατάσταση στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Πλέον με αυτή τη νίκη, όχι μόνο έχει το πάνω χέρι, αλλά ακόμη και σε ισοβαθμία, παίρνει αυτός την τρίτη θέση, καθώς το μεταξύ τους ματς στην Ουγγαρία, ήταν ισόπαλο.

Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό και ήταν και δυνατό, με αποτέλεσμα να έχει αρκετές αποβολές και φάσεις στον παίκτη παραπάνω. Αυτό ανέβασε και τον δίκτυ του σκορ αρκετά ψηλά, με τους Ούγγρους να έχουν μικρό προβάδισμα, στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου (5-4).

Ένα ξέσπασμα όμως του Ολυμπιακού στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, τον έφερε μπροστά στο σκορ, με γκολ του Γούνα, στη λήξη της περιόδου (8-7).

Έτσι, όλα θα κρίνονταν στη τελευταία περίοδο. Η Ζόλνοκ έχασε δύο παίκτες με αποβολή (Ράσοβιτς, Γιάσνικ) και ο Μπούσλιε ανέλαβε δράση… Αρχικά, έκανε το 10-9 στα 3:41 και στη συνέχεια με σουτ από την περιφέρεια, το 11-9, στο 1:05, πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ούγγροι μείωσαν άμεσα με τον Ζαλάνκι σε 11-10 (00:54) και πήραν τη τελευταία επίθεση, αλλά ο Πάβιτς σταμάτησε το σουτ τους και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος, για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 5-3, 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μυλωνάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Ομπράντοβιτς 2, Μπούσλιε 2.

ΖΟΛΝΟΚ: Μπατόρι 1, Ζαλάνκι 3, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Λάζιτς 2, Κις 1.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Ζόλνοκ 11-10: Στο χέρι του η πρόκριση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.