ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση στα Δυτικά…

Στα Δυτικά το Περιστέρι καλπάζει, ο Ιωνικός Νίκαιας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, o Διαγόρας θα παίξει πλέι οφ η Δάφνη Δαφνίου πάει φουλ για Α2 και το Αιγάλεω για Β’ Εθνική
Η επανάσταση στα Δυτικά…

Την δική τους μπασκετική επανάσταση ζουν στα Δυτικά της Αττικής καθώς οι ομάδες που τις εκπροσωπούν έχουν γίνει πρωταγωνιστές στα πρωταθλήματα. Κι αναφερόμαστε φυσικά στο Περιστέρι, στον Ιωνικό Νίκαιας, στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, στην Δάφνη Δαφνίου και το Αιγάλεω.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική φυσικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Πρωταγωνιστούν… Το Περιστέρι, για παράδειγμα, πραγματοποιεί τρομερή πορεία στην Basket League, λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Περιστέρι

Περιστέρι για τετράδα

Οι «Πρίγκηπες της Δυτικής Οχθης» κάνουν πορεία ανάλογη των μεγάλων στιγμών τους, προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τα πρώτα χρόνια του νέου αιώνα. Βρίσκονται σταθερά στις υψηλές θέσεις, έχουν πολλές πιθανότητες να χτυπήσουν ακόμα και τετράδα. Πρόσφατα σφράγισαν την σπουδαία τους πορεία με θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού (που είχε να συμβεί από το… 2003)!!!

Παράλληλα η ομάδα επιστρέφει δυναμικά στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού μπάσκετ, διαθέτει σπουδαίο πρόγραμμα στην παραγωγική της διαδικασία. Ετσι δείχνει σε όλους ότι τόσα χρόνια… έλειψε από την Basket League. Παραμένει ισχυρό brand άλλωστε.

Ιωνικός Νικαιας

Η Νίκαια πανηγυρίζει

Ο ιστορικός Ιωνικός επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία τρεις δεκαετίες μετά την τελευταία του παρουσία. Κάνει «περίπατο» στην Α2 με μια παρέα έμπειρων και ικανών παικτών, έναν σούπερ σταρ (Μαυροκεφαλίδης), έναν πολύπειρο προπονητή (Βετούλας) αλλά και έναν πρόεδρο (Βαγγέλης Τσάπας) που ξόδεψε πολλά ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Οι παλαιότεροι μπασκετικοί γνωρίζουν τι θα πει «Ιωνικός» στην ιστορία του αθλήματος στην χώρα μας. Και η Basket League ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο, ικανή να πετύχει πολλά από την πρώτη της χρονιά.

Το Χαϊδάρι στην Α2

Μόλις στην 2η συμμετοχή στην ιστορία της στην Β’ Εθνική Κατηγορία, η Δάφνη Δαφνίου βρίσκεται με… ενάμιση πόδι στην Α2 κατηγορία. Κι εκεί θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που αποτελεί ύψιστη τιμή για μια ομάδα που πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η σωστή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, συνδυαστικά με την συνεργασία με το Περιστέρι, απέδωσε καρπούς και σε λίγες εβδομάδες θα γιορταστεί κάτι που πριν από 3-4 χρόνια φαινόταν τρελό.

Αιγάλεω

Το Αιγάλεω επιστρέφει

Πριν από περίπου δέκα χρόνια το Αιγάλεω αποχαιρετούσε την Basket League μετά από τρεις σεζόν αρκετά παραγωγικές και με ένα κοινό πιστό κι ένθερμο. Η συνέχεια ήταν δύσκολη καθώς κατρακύλησε στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά εδώ και τρία χρόνια ζει την αναγέννησή του. Με «ψυχή» τον Χριστόδουλο Καράβολα κι έμπειρους παίκτες (Γκαγκαλούδης, Αγγελόπουλος και φυσικά ο αρχηγός Καλλινικίδης) το Αιγάλεω σε λίγες εβδομάδες θα γιορτάζει την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Και να μας το θυμηθείτε… Του χρόνου θα είναι πάλι φαβορί για άνοδο στην Α2.

Διαγόρας

Ο Διαγόρας των πλέι οφ

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έχει καθιερωθεί στην Α2 κατηγορία και θα παίξει στα πλέι οφ για την άνοδο στην Basket League. Μεγάλη υπόθεση για την ομάδα που εδρεύει στο Αιγάλεω κι εκπροσωπεί την κοινότητα των Κυθνίων στην περιοχή… Που δεν είναι και λίγοι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η επανάσταση στα Δυτικά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ