ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουχαλάκης: «Χτίσαμε έναν καλό κορμό»

«Του χρόνου θα είναι καλύτερα», σχολίασε ο Έλληνας μέσος...
Μπουχαλάκης: «Χτίσαμε έναν καλό κορμό»

Στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA μίλησε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ενόψει του αγώνα της Super League με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή τους Ακρίτες, στο τελευταίο φετινός ματς των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη και ο Έλληνας μέσος έκανε έναν μίνι απολογισμό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

Ανδρέα, το έχουμε συζητήσει ξανά κατά το παρελθόν, αναφορικά με την αναζήτηση κίνητρου από εσάς στα τελευταία ματς της περιόδου. Με αφορμή την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς με τον Παναιτωλικό, φαίνεται πως τελικώς δεν ήταν πρόβλημα να παραμείνετε σε εγρήγορση. Συμφωνείς;
Είναι σημαντικό αυτό που λέτε γιατί σίγουρα όταν δεν έχεις κάτι να διεκδικήσεις -αν και ακόμη δεν είναι τελειωτικό αλλά κακά τα ψέματα ξέρουμε πως είναι δύσκολο- τότε είναι δύσκολο από την πλευρά των παικτών να βρεθεί κίνητρο. Αλλά νομίζω πως ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο για τη στήριξη που μας έχει προσφέρει φέτος. Μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για να απολαύσουμε τη δουλειά μας. Νομίζω πως αυτό φαίνεται στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις. Αυτό νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο ήταν το καλύτερο, αν όχι ένα από τα καλύτερά σας στη σεζόν;
Βοήθησε και ο αντίπαλος γιατί ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και να μην κλείνεται πίσω. Θέλει να διεκδικεί το αποτέλεσμα με καλό ποδόσφαιρο. Αλλά ναι, ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχουμε κάνει. Σίγουρα έχουμε κάνει και άλλα. Αλλά ίσως στα προηγούμενα δεν ερχόταν τόσο εύκολα το γκολ.

Την Κυριακή δίνετε το τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν με αντίπαλο την Ξάνθη. Με ποιο τρόπο θα θέλατε να αποχαιρετήσετε τους φίλους της ομάδας που όπως προείπες, φέτος σας έχουν στηρίξει σημαντικά;
Έτσι ακριβώς είναι. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποδώσουμε τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου. Να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Όσο καλύτερο θέαμα προσφέρουμε, τόσο το καλύτερο θα είναι.

Για την Ξάνθη τι εικόνα έχεις;
Νομίζω πως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για αυτούς. Σίγουρα στα τελευταία παιχνίδια θα χρειαστούν κάποιους βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Στον πρώτο γύρο, αλλά και στο κύπελλο έδειξε πως μπορεί να μας δυσκολέψει. Οπωσδήποτε θέλει προσοχή.

Από όλα όσα έχετε ζήσει στο Καραϊσκάκη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, υπάρχει κάτι που ξεχωρίζεις; Ένα αγώνα, ένα γκολ, μία στιγμή; Τι είναι αυτό που σε έχει σημαδέψει;
Αναμφισβήτητα είναι η στιγμή μετά την πρόκριση επί της Μίλαν. Είχε πολλά και έντονα συναισθήματα. Απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα πήραμε μία μεγάλη πρόκριση. Έχω την εντύπωση πως ήταν η πιο έντονη στιγμή. Ίσως και το γκολ μου απέναντι στην Μπέρνλι ήταν μία έντονη στιγμή για εμένα.

Αυτή η σεζόν είναι η πιο ξεχωριστή για σένα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα;
Ναι, 100%! (χαμόγελα). Από όλες τις πλευρές είναι η καλύτερη σεζόν μου στην ομάδα. Το μόνο κακό είναι πως δεν συνδυάστηκε με κάποιο τρόπαιο ή τίτλο. Αλλά νομίζω πως φέτος χτίσαμε έναν καλό κορμό. Η ομάδα έχει βρει το δρόμο της. Ξέρουμε, πλέον, τι ζητάμε στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι πρώτα ο Θεός, του χρόνου τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στο γήπεδο.

Το μέλλον σου θα το ήθελες στον Ολυμπιακό; Το βλέπεις ταυτισμένο με τον Ολυμπιακό;
Εντάξει, έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές εδώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος. Του χρόνου θα υπάρχουν πολύ υψηλοί στόχοι, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το πρωτάθλημα. Από την πλευρά μου, μακάρι να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Τι κρατάς, κάνοντας έναν απολογισμό στη σεζόν. Επιπλέον, αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, υπάρχει κάτι που θα άλλαζες;
Κατά βάση η σεζόν ήταν καλή. Σίγουρα ξεκινήσαμε με προβλήματα. Ήταν καινούρια η ομάδα. Είχαμε μία δύσκολη αρχή στα προκριματικά. Αλλά νομίζω πως από την αρχή η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία. Το μόνο που θα άλλαζα είναι ένα – δύο παιχνίδια τα οποία στο τέλος της σεζόν αποδείχθηκαν κρίσιμα και κομβικά, έτσι ώστε να ήμασταν πιο κοντά στον τίτλο.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει του τελευταίου εντός έδρας ματς;
Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ για τη στήριξή τους στην ομάδα σε όλους τους αγώνες. Ακόμη και σε εκείνους τους αγώνες που παλαιότερα δεν είχαμε τόσο κόσμο. Νομίζω πως αυτή η ομάδα με τη στήριξη αυτού του κόσμου, του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολο να μην κερδίσει κάποιο τίτλο. Το πιστεύω και φαίνεται από τη διάθεση που έχουμε και το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Νομίζω πως του χρόνου η σεζόν θα είναι καλύτερη για όλους.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Είναι πρώτος αλλά με τον ΠΑΟΚ παίζονται πολλά

Ολυμπιακός: Είναι πρώτος αλλά με τον ΠΑΟΚ παίζονται πολλά

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας στην πρώτη αγωνιστική του 2026 αλλά έχει μπροστά του τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: «Δίνει 14 εκατομμύρια για εξτρέμ» – Φοβερό σενάριο για Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός: «Δίνει 14 εκατομμύρια για εξτρέμ» – Φοβερό σενάριο για Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός δίνει 14 εκατομμύρια για εξτρέμ από τη Γαλλία, ίσως και λίγο υπερβολικό το σενάριο αν και από καλή πηγή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξεφεύγει η τιμή για Γουέσλεϊ και μπλέκει ο Ολυμπιακός

Ξεφεύγει η τιμή για Γουέσλεϊ και μπλέκει ο Ολυμπιακός

Το όνομα του Γουέσλεϊ παίζει ξανά δυνατά στη διεθνή αγορά, με τη Φλαμένγκο να μπαίνει επιθετικά στο παιχνίδι και την τιμή να δείχνει πως ξεφεύγει για τα δεδομένα του Ολυμπιακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ναι στα ρεπό, όχι στα μπράβο ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός : Ναι στα ρεπό, όχι στα μπράβο ο Μεντιλίμπαρ

Δεν είναι σε φάση να μοιράζει μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά έμεινε σταθερός στα ρεπό

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας διαφωνούν με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας διαφωνούν με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, Ηλίας Σπάθας και Παναγιώτης Βαρούχας δεν ήθελαν Έλληνες διαιτητές στα ματς του Κυπέλλου

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών: Σταθερά το Monobala του ΣΚΑΪ οδηγεί την κούρσα, πίσω MEGA και ΕΡΤ

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών: Σταθερά το Monobala του ΣΚΑΪ οδηγεί την κούρσα, πίσω MEGA και ΕΡΤ

Ξεκάθαρη εικόνα διαμορφώθηκε στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών την Κυριακή το βράδυ, με τη Monobala του ΣΚΑΪ να κυριαρχεί και τις υπόλοιπες επιλογές να μένουν αισθητά πίσω.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Έλληνες διαιτητές στους προημιτελικούς και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Έλληνες διαιτητές στους προημιτελικούς και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς των διαιτητών για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επιλέγοντας Έλληνες ρέφερι για όλες τις αναμετρήσεις, με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Στον πάγκο ο Ροντινέι – Θέλει ΠΑΟΚ ο Ποντένσε, αλλά…

Ολυμπιακός : Στον πάγκο ο Ροντινέι – Θέλει ΠΑΟΚ ο Ποντένσε, αλλά…

Έχει ακόμα ενοχλήσεις ο Ποντένσε, στον πάγκο για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ο Ροντινέι…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Καρπετόπουλος : Δεν είναι η λύση οι 3 μεταγραφές και να γυρίσει ο Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό (vid)

Αντώνης Καρπετόπουλος : Δεν είναι η λύση οι 3 μεταγραφές και να γυρίσει ο Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό (vid)

Κάτι πολύ απλό είπε για τον Ολυμπιακό ο Αντώνης Καρπετόπουλος για να κερδίζει εύκολα τα παιχνίδια και να τελειώνουν οι συζητήσεις

Ποδόσφαιρο