ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Airbnb: Πόσα βγάζει ένας ιδιοκτήτης μηνιαίως;

Τα χρήματα που μπορούν να μπαίνουν στην τσέπη ενός ιδιοκτήτη airbnb
Airbnb: Πόσα βγάζει ένας ιδιοκτήτης μηνιαίως;

Το φαινόμενο των Airbnb έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, με πολλούς ανθρώπους να προτιμούν τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDΝΑ το 2018 στην Ελλάδα οι καταχωρήσεις κατοικιών παρουσίασαν αύξηση κατά 21% και οι διανυκτερεύσεις κατά 24%, ωστόσο η πληρότητα μειώθηκε κατά 13%, η μέση ημερήσια τιμή σημείωσε επίσης πτώση κατά 17%, όπως και τα έσοδα ανά διαθέσιμη ιδιοκτησία κατά 28%.

Φυσικά ο λόγος είναι ότι οι κατοικίες ανά περιοχή έγιναν περισσότερες και έτσι οι τιμές πέφτουν λόγω αγοράς.

Όπως αναφέρει μάλιστα η κυρία Θεοδώρα Δήμα, πρόεδρο του Συλλόγου της Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ), οι ιδιοκτήτες προτιμούν τα σίγουρα χρήματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων από την ανασφάλεια των μακροχρόνιων.

Πρόκειται για σπίτια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και είναι επιπλωμένα, αποτελώντας δεύτερες κατοικίες και εξοχικά με αποτέλεσμα να τα εκμεταλλεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Τι βγάζει κάποιος που έχει ένα δυάρι στο κέντρο και θέλει να το εντάξει στις κατηγορίες Airbnb;

Η μέση τιμή ενοικίασης αγγίζει τα 50 ευρώ την ημέρα. Εφόσον το ακίνητο αυτό καταφέρει να έχει πληρότητα 20 μέρες τον μήνα, θα αποφέρει 1000 ευρώ μικτά.

Με αυτά τα χρήματα, πληρώνεται η εφορία, φυσικά στην προμήθεια της πλατφόρμας και στα υπόλοιπα έξοδα, ένα ποσό που αγγίζει το 50% του αρχικού.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση, στην τσέπη του ιδιοκτήτη θα καταλήξουν 500 ευρώ, ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που σε μία μακροχρόνιας μίσθωση μπορεί να μην το έβρισκε.

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Καύση νεκρών: Η ελπίδα της Ανάστασης δεν ανήκει στα κρεματόρια σας

Καύση νεκρών: Η ελπίδα της Ανάστασης δεν ανήκει στα κρεματόρια σας

Η ανθρώπινη στάχτη κηρύττει τον μηδενισμό σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη - Το σεβάσμιο λείψανο όμως είναι μια παρακαταθήκη αιωνιότητας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μαρία Καρυστιανού: «Το να κόβουν βόλτες τα τουρκικά αλιευτικά στα χωρικά μας ύδατα δεν είναι ήρεμα νερά»

Μαρία Καρυστιανού: «Το να κόβουν βόλτες τα τουρκικά αλιευτικά στα χωρικά μας ύδατα δεν είναι ήρεμα νερά»

Μακριά από τη «γραμμή» του κατευνασμού έδειξε ότι κινείται η Μαρία Καρυστιανού, με φόντο την προετοιμασία του πολιτικού της κινήματος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Κατακραυγή για τη διαφήμιση που δείχνει τον μακαρίτη Γιώργο Παπαδάκη να προσφέρει… καφέ

Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Κατακραυγή για τη διαφήμιση που δείχνει τον μακαρίτη Γιώργο Παπαδάκη να προσφέρει… καφέ

Όλα για το marketing και το εύκολο χρήμα - Ιδιοκτήτης μαγαζιού στη Μεσσήνη - μέσω ΑΙ - έκανε τον Γ.Παπαδάκη να κερνά καφέδες απ' τον... παράδεισο

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Καταπληκτικό επίπεδο δημοσιογραφίας - Ο Πορτοσάλτε διαδίδει φήμες που φαντάζεται ο ίδιος και μετά επιτίθεται σύμφωνα με αυτές

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται προς την παραδοσιακή διατροφή, η ΕΕ εισάγει «θάνατο» από τη Λατινική Αμερική και τελειώνει τους αγρότες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Ο 59χρονος αυτόχειρας ήταν απαρηγόρητος μετά τον χαμό των ζώων του - Τον βρήκε απαγχονισμένο ο αδερφός του

Κοινωνία
Κοινωνία: Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Η Ιωάννα Κ. Λάππα επιμελήθηκε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία